FeaturedHaberler

Yerli otomobil için endüstriyel bulut platformu kurulacak




Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından çalışmaları planlandığı biçimde sürdürülen yerli otomobil için yeni gelişmeler mevcut.

Geçtiğimiz aylarda Bursa’nın Gemlik ilçesindeki  Askeri Hara bölgesine yapılacak fabrikanın temel atma töreni düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldığı toplantı sırasında koronavirüs salgınına rağmen yerli otomobil için yapılan planlamaların zamanından çok şaşmayacağının altı çizilmişti. Gelen son haberlere göre meslek kuruluşları ile devletin ortak çalışma sağladığı, bununla beraber şirketlere altyapı ve dijital çözümlerin sunulacağı endüstriyel bulut platformu kurulacak. Bu platform ilk kez otomotiv sektörü için yürülüğe girecek.

Mobilite Yazılım ve Donanım Geliştirme Merkezi adı verilecek merkez ile bulut platformundaki çalışmalar yürütülecek. Yapılan araştırmalar, veri saklama işlemleri ve gerekli sektörel araştırmalar bu merkezden karşılanabilecek. Sistemin yerli otomobil için gerekli verilerin sağlanması için de kullanılması hedefleniyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu