FeaturedHaberler

Formula 1 Türkiye GP sıralama turlarından akılda kalanlar




2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 14. yarışı olan Türkiye GP sıralama turları gerçekleşti. İşte resmi olarak akıllarda kalan en özel anlar.

Uzun zamandır tüm Türkiye’nin beklediği yarışın sıralama turları bugün gerçekleşti. Oldukça ıslak bir deminde gerçekleşen turlar sırasında herkesi şaşırtan sonuçlar ortaya çıktı. İşte karşınızda sıralama turları sırasında aklımıza yer eden anlar.

Neler olmuştu?

Sıralama turlarının son turunda 1:47.765 ile Racing Point pilotu Lance Stroll en hızlı turu atmayı başardı ve herkesi şaşırtarak pole pozisyonun sahibi oldu. Red Bull Racing pilotu Max Verstappen ise 0.290 saniye daha yavaş turu tamamlayarak ikinci sıranın sahibi oldu. Racing Point pilotu Sergio Pérez’de Stroll’den sadece 1.5 saniye geride kalarak üçüncü sıraya yerleşti.

Lance Stroll’ün kariyerindeki ilk pole pozisyonun olmasının yanında ayrıca Racing Point takımı da Formula 1’deki ilk pole pozisyonunu elde etmiş oldu.

Red Bull Racing pilotu Alexander Albon ise takım arkadaşı Max Verstappen’den 1.2 saniye geride pistti tamamlayarak dördüncü sırada yerini aldı. Renault pilotu Daniel Ricciardo ise sırala turlarını beşinci sırada tamamladı. Yarın şampiyonluğunu ilan etme ihtimali bulunan Lewis Hamilton ise Stroll’e kıyasla tam 4.7 saniye geride kalarak altıncı sırada sıralamaları bitirdi.

İlk onu tamamlayan diğer isimler ise Esteban Ocon, Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas ve Antonio Giovinazzi oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu