Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Lüksün zirvesi yeni Mercedes-Maybach S580 tanıtıldı!




Mercedes-Benz W223 koldu yeni nesil S-Serisi’ni tanıtmıştı. şşimdi ise ailenin zirve modeli olan amiral gemisi Mercedes-Maybach S580 tanıtıldı.

Yine aynı şekilde Mercedes-Maybach S580, Bentley Flying Spur V8 ve Rolls-Royce Ghost gibi rakipleri ile başa çıkacak. Modern bir tasarımının yanında retro tasarım detayları ile karşımıza çıkan model, uzun aks aralığı ile de dikkat çekiyor. Mercedes-Benz mühendisleri aracın Maybach versiyonunda çıtayı daha da yukarı çıkartmayı başarmışlar ve inanılmaz bir arac ile bizlerin karşısına çıkmışlar.

LÜKS VE KONFORU EN YUKARIDA SUNAN İÇ MEKAN

Maybach demek konfor ve lüks demektir. Elektrikli olarak açılıp kapanabilen kapılara sahip yeni Mercedes-Maybach S580 aracın kör nokta kontrol sistemleri ile entegre şekilde çalışarak sizi kapıyı açmadan önce uyarabiliyor.

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, Mercedes-Maybach S580’de aracın aks aralığını yaklaşık 180 mm kadar uzatmış ve bu sayede genişleyen alanın önemli bir kısmı direkt olarak arka koltuktaki yolculara yansıtılmış ve standart olarak sunulan tekli koltuklar otomatik olarak açılabilen ayak desteği sunuyor. Şoför modunu açtığınızda ise sağ koltuk tamamen öne giderek arkadaki yolcuya oldukça geniş bir alan sağlayabiliyor.

Maybach’ın bu özel koltukları ısıtma, soğutma hatta masaj desteği bile sunuyor. Isıtmalı kapı panelleri ve kol dayanakları sizi soğuk günlerde hızlıca ısıtabildiği gibi, ayağınızı uzattığınız destekler size bilek masajı bile yapabiliyor. Aracın içerisinde geçirdiğiniz her anı özel kılmak isteyen Mercedes; şarap soğutucusu, tepsi uzantısı ve orta konsol gibi detayları da opsiyon listesine eklemiş durumda.

Mercedes-Benz’in yeni bilgi eğlence sistemi MBUX’i kullanan Maybach S580, beş dijital ekrana sahip. Bu ekranların 12.3 inç boyutu ile en büyüğü ön konsolda kendine yer bulmuş durumda. Arka koltuklarda 11.6 inç büyüklüğünde iki ekran bulunurken bir de arka konsolda tablet şeklinde çıkartılarak kullanılabilen bir dokunmatik ekranda bulunuyor.

RETRO DETAYLI MODERN TASARIM

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz yeni Maybach modelinde rakibi olan Rolls-Royce’taki gibi biraz retro fakat minimalist bir tasarım tercih etmiş. Oldukça şık görünen bu tasarımda dikey çıtalar ile süslenmiş ön ızgara oldukça dikkat çekiyor. Izgaranın hemen üzerinde bulunan MAYBACH yazısı aracın standart bir Mercedes-Benz modeli olmadığını da herkese gösteriyor.

Arkasında ışıklı bir Maybach logosu bulunduran modelde opsiyonel olarak 21 inçlik jantlarda bulunuyor. Ayrıca standart olarak 20 inçlik retro tasarıma jantlarda yeni Maybach modelinde bulunuyor. Mercedes-Benz yeni Mercedes-Maybach S580’de çift renkli gövde tasarımına dikkat çekiyor.

Maybach modellerinin genellikle şoförler tarafından kullanıldığını göz önünde bulunduran Mercedes-Benz, aracı güçlendirerek onları da eğlenceye katmış. 4.0 litrelik çift turbolu bir V8 kullanan model, EQ Boost isimli yarı hibrit bir teknolojiye de sahip. Bu ünite ürettiği 503 bg gücü ve 700 Nm torku, 9 ileri otomatik şanzıman ile iki aksına birden yönlendiriyor. Maybach’ın sınırlı sayıda üretilecek bir V12 modeli de gelecek.

4WS sistemi ile standart olarak gelecek olan araç şehir içerisinde daha rahat manevralar yapabilecek. Dünyanın ilk sanal gerçeklik desteği sunan HUD’ını kullanan model, gittiği rotayı bile bu sistem üzerinden gösterebilecek.

MERCEDES-MAYBACH S580 NE KADAR ?

Mercedes-Benz şimdilik yeni S-Serisi üyelerinin fiyatlarını açıklamadı. Mercedes-Benz ailesinin yeni amiral gemisinin Rolls-Royce ve Bentley gibi markalara yakın bir fiyatlara sahip olacağını tahmin edebilmek münkün.

Yeni Land Rover Defender Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu