FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 2020: Lewis Hamilton’ın COVID-19 testi pozitif çıktı, Sakhir GP’de Hamilton’ın yerine George Russell yarışacak!




Yedi kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Mercedes-AMG pilotu Lewis Hamilton’ın COVID-19 testi pozitif çıktı. Sakhir GP’de yarışamayacak olan Lewis Hamilton’ın yerine Williams Racing pilotu George Russell yarışacak.

Formula 1 tarafından yapılan açıklamada Lewis Hamilton’ın girdiği son COVID-19 testi pozitif çıktı. Lewis Hamilton’ın bu hafta sonu yapılacak olan Sakhir GP’de yer almayacağı açıklanmıştı yerine ise kimin geçeceği belli değildi.
Takımın yedek sürücüleri Stoffel Vandoorne ve Esteban Gutierrez koltuk için adayken Nico Hulkenberg daha güçlü bir adaydı. Açıklamada, Hamilton’un bugün Sakhir GP öncesi girdiği PCR testinin sonucunun pozitif çıktığına ve Bahreyn’deki COVID-19 protokollerine uygun şekilde izole edildiğine yer verildi. Lewis Hamilton’un temas ettiği kişiler ile ilgili gerekli tüm protokoller de gerçekleştirdi açıklamasında bulunuldu.

Mercedes-AMG Formula 1 takımı ise, “Hamilton’ın COVID-19 testinin pozitif çıktığını ve bu hafta sonu Sakhir GP’ye katılmayacağını açıkladı.

Açıklamada şöyle devam edildi: “Lewis, geçen hafta üç teste girdi ve hepsi negatif çıktı. Sonuncusu pazar öğleden sonra standart yarış hafta sonu test programının bir parçası olarak Bahreyn pistindeydi.”

“Ancak pazartesi sabahı hafif semptomlarla uyandı ve Bahreyn’e gitmeden önce temas ettiği kişilerden birinin testinin pozitif çıkığı konusunda bilgilendirildi. Lewis bu nedenle başka bir teste daha girdi ve bu test pozitif çıktı. Sonrasında bu durum, tekrar edilen başka bir testle doğrulandı.”

“Lewis şimdi Bahreyn’deki COVID-19 protokollerine uygun şekilde kendisini izole ediyor. Hafif semptomlar dışında zinde ve iyi durumda. Tüm ekip, hızlı bir şekilde iyileşmesi için kendisine en iyi dileklerini gönderiyor. Bu hafta sonu için yedek sürücü planlarımızı, gerektiği zaman açıklayacağız.” denildi.

WILLIAMS RACING PİLOTU GEORGE RUSSELL SAKHİR GP’DE LEWİS HAMİLTON YERİNE YARIŞACAK

Lewis Hamilton’ın COVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından Hamilton’un yerine kimin yarışacağı merakla bekleniyordu. İlk etapta Nico Hulkenberg ve Stoffel Vandoorne adı sıkça konuşsa da Mercedes-AMG Formula 1 Takımının Williams Racing pilotu George Russell’ı istediği öğrenilmişti.

Mercedes-AMG Formula 1 Takım patronu Toto Wollf, Williams ile ciddi görüşmeler yapmaya başlandı ve Russell’ın Hamilton’un yerine yarışması ile ilgili tüm anlaşmalar sağlandı.

Bugün itibariyle Russell’ın Mercedes-AMG’de Hamilton’ın yerine geçeceği açıklandı. İngiliz pilot hemen Mercedes’e katıldı ve yarış hazırlıklarına başladı.

Toto Wolff yaptığı açıklamada: “Her şeyden önce Williams’taki sadık partnerlerimize, George’un bu hafta sonu Mercedes için yarışmasını mümkün kılan işbirlikçiliklerinden ötürü teşekkür etmek istiyorum. Williams’la yapılan görüşmeler olumlu ve pragmatikti. Bu da anlaşmaya varmamızın kilit faktörlerindendi.”

“George’un Williams’tan W11’e geçişi kolay bir görev olmayacak. Fakat yarışmaya hazır ve hem 2020 lastiklerini hem de mevcut nesil araçların nasıl çalıştığını biliyor.”

“Bu hafta sonu yapacak işlerimiz var ve takım olarak gerekli tüm puanları alabilmek adına tüm odak noktamız Valtteri ve George’un üzerinde olacak.” dedi.

Williams Racing ise yaptığı açıklamada Russell’ın yerini takımın yedek pilotu Jack Aitken’in alacağını açıkladı.

Williams Racing ayrıca Russell, her ne kadar Williams’la yarışıyor olsa da Mercedes’in bünyesinde yer alan sürücülerden bir tanesi dedi.

Russell ise şunları ekledi: “Öncelikle Williams ekibindeki herkese, bana verdikleri bu fırsattan ötürü teşekkür etmeliyim. Bu hafta sonu farklı bir yarış tulumu giyeceğim ama bir Williams pilotum. Takımıma her zaman destek vereceğim.”

“Bunu, şu anda griddeki en iyi takımdan bir şeyler öğrenmek ve Williams’ı daha da yukarıları taşıyabilmek adına, daha fazla enerji ve daha fazla deneyimle, daha güçlü bir sürücü olarak geri dönmek için harika bir fırsat olarak görüyorum. Bana olan inançlarından ötürü Mercedes’e de çok teşekkür ederim.”

George Russell’ın daha önce Mercedes’le çok sayıda test yaptığını ve takımın simülatöründe vakit geçirdiğini belirtelim ayrıca genç pilotun şimdiye kadar katıldığı hiçbir yarışta puan alma başarısı gösteremediğini ancak Robert Kubica ve Nicholas Latifi’yi tüm sıralama turlarında mağlup ettiğini belirtelim.

George Russell’ın yerine gelecek olan Jack Aitken’in ise şuan anda F2’de yarıştığını da belirtelim.

DS7 E-Tense 4X4 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hamilton Russel için "geleceğin şampiyonu" lakabını kullanıyordu. Eminim bu seçimde hamiltonun da fikrini sormuşlardır ve haliyle Russell ın yarışmasında büyük pay sahibi hamiltondur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu