FeaturedHaberler

Volkswagen Golf 8 R için yeni fotoğraflar yayınlandı




Volkswagen sekizinci nesil Golf modelini Ekim ayında tanıtmıştı. Modelin en güçlü versiyonu olan Golf R için yeni görseller geldi.

Yeni Golf R baktığımızda daha agresif bir ön tasarıma kavuşan model, R ailesine özgün ön tamponu ve splitterı ile dikkat çekiyor. İki farı birbirine bağlayan uzun LED şerit ise artık araç çalıştığı anda direkt olarak açılıyor.

Yeni Volkwagen Golf R, 18 inçlik alüminyum jantları ve mavi fren kaliperler detayları ile dikkat çekiyor. Ayrıca Mat krom renkteki dikiz ayna kapakları ile de genel tasarımda hoş bir kontrast oluşturmayı başaran Volkwagen’in opsiyon listesinde ise 19 inçlik jantlar ve piste uygun slick lastikler ile satın alınabiliyor.

Arka kısımda parlak siyah dokunuşları kullanmaya devam eden yeni Golf R, çift çıkışlı egzoz sistemi ile dikkat çekiyor. Ayrıca yeni Golf R’in opsiyon listesinde egzoz sistemini 7 kilogram hafifleten Akrapovic performans egzoz sistemi bulunuyor.

YENi VOLKWAGEN GOLF R 320 BG GÜÇ VE 420 NM TORK ÜRETİYOR

Üretilen en güçlü Volkswagen Golf R unvanına sahip olan model, EA888 kod adlı 2.0 TSI ünitenin en kuvvetli versiyonunu kullanıyor. Eskisinden tam 20 bg güç daha fazla üretebilen bu motor toplam çıkış gücünü 320 bg güce ve 420 Nm torka yükseltmiş durumda. Üretilen bu güç, Alman üreticinin 4Motion adını verdiği sistem sayesinde dört tekere birden iletilebiliyor. Fakat mühendisler bu teknolojiye R-Performance Tork Yönlendirme Sistemini de ekleyerek gücün arka sağ ve sol tekerlere farklı şekillerde dağıtılmasını da sağlamış. Yeni Golf R,  6 ileri manuel şanzıman ile geliyor ayrıca opsiyonel olarak 7 ileri çift kavrama DSG şanzıman ile de satın alabiliyor.

R-Performance Tork Yönlendirme Sistemi ile ayrıca sistem sürüş modlarına göre şekilleniyor. Yeni Golf R’da Comfort, Sport, Race ve Individual isimli 4 adet sürüş modu bulunuyor.

Yeni Golf R’ı Race moduna aldığınızda motor sesi yükselerek araç kendini belli ediyor. Race modu iki farklı ayarı bulunuyor. Golf R’da artık Drift modu da bulunuyor. Fakat bu modu açmak için önce bilgi eğlence sistemindeki uyarıyı onaylamanız gerekiyor.

Race modunun içerisinde bulunan bir diğer mod ise tamamen Nürburgring parametrelerine göre ayarlanmış durumda. Special isimli bu mod aracın Yeşil Cehennem’in asfaltına daha uygun hale gelmesini sağlıyor.

Yeni Golf R’da süspansiyon sistemleri de tamamen yenilenmiş. Selefine göre yere yaklaşık 20 milimetre kadar daha yakın olan aracın süspansiyonları da yüzde on oranında sertleştirilmiş durumda.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu