FeaturedHaberler

TOGG Gemlik Tesisi için yeni işbirliği




TOGG’un ‘Yeniliğe Yolculuk’ hedefinin çekirdeği olan ve aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle ‘Bir Fabrikadan Daha Fazlası’ olarak tanımlanan Gemlik Tesisi’nin üst yapı inşaatını Yapı Merkezi gerçekleştirecek.

27 Aralık 2019’da ön gösterim araçlarının Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılmasıyla YeniLig’e adım atan TOGG, geride kalan bir yıllık sürede ‘İnşaata Başlangıç Töreni’nin yanı sıra batarya modülü ve paketinin Türkiye’de üretilmesi için Farasis ile gerçekleştirdiği anlaşmanın ardından önemli bir adım daha olan TOGG Gemlik Tesisi üst yapı inşaat şirketini de belirledi.

TOGG Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan İnşaat Komitesi tarafından 16 şirket arasından belirlenen Yapı Merkezi; teknik ve teknolojik yetkinlikleri, finansal gücü ve ticari yaklaşımının yanı sıra endüstriyel yapılar alanındaki güçlü referanslarıyla TOGG Gemlik Tesisi’ni hayata geçirecek şirket olarak belirlendi. Zemin iyileştirme çalışmalarının son aşamaya geldiği TOGG Gemlik Tesisi’nde Ocak 2021’den itibaren Yapı Merkezi tarafından üst yapı çalışmalarının başlatılması planlanıyor.

Yaklaşık bir yıllık sürede tamamlanması planlanan üst yapı çalışmalarının ardından TOGG Tesisi’nde, üretim ve montaj hatlarının kurulması ile, 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin battan indirilmesi planlanıyor. İşe alımların 2022 yılında başlayacağı TOGG Gemlik Tesisi’nde üretim kapasitesi 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak.

RAKAMLARLA TOGG TESİSİ 

  • Gemlik Tesisi’nin üst yapı çalışmaları Yapı Merkezi tarafından Ocak 2021’de başlatılacak.
  • Tesis 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve tam kapasiteye ulaştığında 230 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.
  • 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobil banttan inecek.
  • 175 bin/yıl kapasiteye ulaşıldığında 4 bin 300 kişi istihdam edilecek.
  • Tesis’de çalışanların en az yüzde 30’u kadın çalışanlardan oluşacak.
  • Üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 oranında olacak.
  • 2025 yılında yerlilik oranı yüzde 68’e kadar ulaşacak.
  • 2030 yılına kadar 1 milyon adet TOGG hattan indirilecek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu