Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Mercedes-Benz, yeni multimedya sistemi MBUX Hyperscreen’i tanıttı!




Mercedes-Benz’in MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) adını verdiği yenilikçi multimedya sistemi ilk kez 2018 yılında karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise sistemi daha da geliştiren firma MBUX Hyperscreen adını verdiği yenilikçi yeni versiyonunu tanıttı.

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, MBUX Hyperscreen adını verdiği yeni multimedya sisteminde, aracın ön konsolunu nerdeyse tamamen kaplayan bir multimedya deneyimi bizlere sunuyor. Oldukça etkileyici olan ve kendine hayran bırakan bu sistem ilk olarak markanın elektrikli sedan modeli EQS’te kullanılacak.
Mercedes-Benz tarafından yapılan resmi açıklamada MBUX Hyperscreen’in herhangi bir seri üretim Mercedes-Benz modelinde kullanılan en büyük ekran olduğu vurgulandı. MBUX Hyperscreen kısaca otomobilin tüm konsolunu kaplıyor. Tamamen cam bir yapıda olan bu konsolda hava menfezleri bile bu cam panele entegre edilmiş.
Yeni MBUX Hyperscreen uçtan uca 141 santimetre uzunluğunda ve kavisli bir yüzeye sahip. MBUX Hyperscreen üç farklı OLED ekrandan oluşuyor. 650 dereceye varan sıcaklıklarda geliştirilen çeşitli çarpışma testlerine tabi tutulmuş.
MBUX Hyperscreen’in merkezinde bulunan diğer ekran ise büyük bir bilgi-eğlence sistemi. Bu ekran sayesinde Navigasyon, medya ayarları ve diğer uygulamalara erişiminin yanında klima ayarları gibi pek çok fonksiyonu da  kontrol etmek mümkün. Üçüncü ve son ekranı ise ön yolcunun tam önünde yer alıyor. Yolcu bu ekranda  sürücüye ve yolcuya yardımcı olabiliyor. Mercedes-Benz tarafından yapılan resmi açıklamada bazı pazarlarda bu ekran üzerinden televizyon izlemenin de mümkün olacağını belirti.

 

Audi RS 6 Avant C7 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu