Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

En güçlü “M”: Yeni BMW M5 CS tanıtıldı!




2021 yılının merakla beklenen otomobili yeni BMW M5 CS nihayet tanıtıldı. 2020 Haziran ayında yenilenen yüzü ile karşımıza çıkan BMW M5’in daha hafif ve daha performanslı modeli M5 CS ile karşımıza çıktı.

Alman otomobil üreticisi BMW, M5 modeline ait ilk CS versiyonunu duyurdu. Marka, bu özel versiyonda CS versiyonlarındaki hafiflik ve performansı yine ön plana çıkarıyor.

Yeni BMW M5 CS, M5 Competition’a göre tam 104 kilogram hafiflemeyi başarmış. BMW mühendisleri 4.4 litrelik çift turbolu V8 motoru 636 beygir güce ulaştırırken, “M” takısına sahip en güçlü otomobil unvanına kavuşturmuş.

Yeni BMW M5 CS’in hızlanması ise oldukça etkileyici. 0-100 km/sa hızlanmasını sadece 3 saniyede tamamlayan model, 0-200 km/sa hızlanmasını ise 10.4 saniyede tamamlıyor. Aracın 305 km/s’lik maksimum sürati BMW M5 ile aynı olsa da performans ve çeviklik tarafında kardeşinden üstün kalıyor.

BMW tasarımcıları, özel bir gövde rengi ve Gold Bronze adını verdiği renge sahip detaylar sayesinde modelin fark edilmesini sağlamış. Gold Bronze rengindeki ön ızgara ve özel üretim 20″ jantlar göz alıcı görünüme katkı sağlıyor. Karbon fiber takviyeli plastik motor kapağı (CCRP) ise M5 CS’nin ağırlığını 70 kilogram hafifletmiş.

Yeni BMW M5 CS’in iç mekanına geçtiğimizde ise bizleri M logolu karbon fiber koltuklar, yeni siyah ve kırmızı işlemeli döşemeler karşılıyor. Arka tarafında iki yarış koltuğu daha barındıran model, koltuk kafalarındaki Nürburgring logolarıyla da dikkat çekiyor.

İç mekanda dikkat çeken detaylardan birisi de CS logosunun aklınıza gelebilecek her noktada karşınıza çıkması. Otomobil bu sayede standart bir M5 olmadığını sürekli belli ediyor. BMW mühendisleri, açılır kapanır kol dayanağını ortadan kaldırarak ciddi bir ağırlık tasarrufu sağladıklarını belirtiyor. 12.3 inç büyüklüğünde bilgi eğlence sistemi de özel modelde yerini koruyor.

Sınırlı sayıda olacak bu özel otomobil sadece bir yıl boyunda satışta kalacak. İlk üretilen BMW M5 CS örneklerinin bahar aylarında teslim edilmesi bekleniyor. Aracın Almanya’daki satış fiyatı ise 199.900 € olarak belirlenmiş.

Yenilenen OPEL Insignia 1.5 Dizel AT-8 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu