FeaturedHaberler

Mercedes-Benz Türk’den yerli otomobil açıklaması




Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından çalışmaları planlandığı biçimde sürdürülen yerli otomobil için yeni açıklamalar mevcut.

Geçtiğimiz aylarda Bursa’nın Gemlik ilçesindeki  Askeri Hara bölgesine yapılacak fabrikanın temel atma töreni düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldığı toplantı sırasında koronavirüs salgınına rağmen yerli otomobil için yapılan planlamaların zamanından çok şaşmayacağının altı çizilmişti. Son olarak ise Mercedes-Benz cephesinden konu hakkında açıklamalar geldi.

Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, “Hızlandırılması gereken konu ise şarj altyapısı. Ülkemizde şarj altyapısı hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Özel sektörün yatırımları umut verici. Altyapı için gerçekleşen yatırımlar arttıkça elektrikli otomobillere olan yönelim de artacak ve bunun kullanıcı sayısının artmasına hızlı bir şekilde olumlu yansıyacağına inanıyoruz.

TOGG’un hayata geçmesiyle şarj istasyonlarının sayısında büyük ivme görülecek. Türk otomotiv yan sanayisi de elektrikli araç komponentleri ile ilgili yatırımlarına hız verecek. Elektrikli otomobil kullanımının geniş kitlelere yayılmasına olanak sağlayacak bir dönüşüm başlayacak” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu