Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Küçük S: Yeni nesil W206 Mercedes-Benz C Serisi tanıtıldı!




aMerakla beklenen Mercedes-Benz C Serisi tamamen yenilendi. Premium D segmentine iddialı şekilde dönen Alman otomobil üreticisi, W206 kasa kodlu yeni C Serisi ile karşımızda!

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, 1982’den bu yana 10 milyondan fazla C Serisi satmayı başarmıştı. 4.5 milyondan fazla satan 5. nesil C Serisini tamamen yenileyen marka, şimdi ise modelin 6. jenerasyonuyla karşımıza çıkıyor. Sedan ve Station Wagon gövde tipleri ile gelen C Serisi’nin detayları yazımızda!

Sırasıyla W206 (sedan) ve S206 (T-Modell ya da Estate) isimleriyle anılan yeni Mercedes-Benz C-Serisi ailesinin tasarımına baktığımızda ilginç detaylar dikkat çekiyor. Mercedes’e göre, tamamen yenilenen aracın tasarımı dururken bile hareket hâlindeymiş hissi sağlıyor. Yeni C Serisi, genel tasarım tarafında da yeni S ve E Serisi’ne benzer bir tasarıma kavuşmuş.

Yeni C Serisi’nin Predator adı verilen ön yüzünde High Performance LED farlar ve yıldız detaylı ızgarayla beraber oldukça sportif ve şık bir görünüm elde edilmiş. Ayrıca opsiyon olarak S Serisi’ndeki Digital Light farlar da satın alınabiliyor. Sade çizgilerin hakim olduğu bu tasarıma 17″ ile 19″ arasındaki jantlar eşlik ediyor. Bununla birlikte Estate versiyonu ise gerçekten kendine has, klasik Mercedes-Benz station formülünü devam ettirmeye devam ediyor.

W206 Mercedes-Benz C Serisi’nin iç mekanına geçtiğimizde ise sade ve şık bir iç mekan bizleri karşılıyor. İki ana ekrana sahip olan W206 C Serisi’nde yeni S-Serisi’nde de gördüğümüz düzene yer verilmiş. Küçük bir S Serisi gibi görünen yeni C Serisinde yeni direksiyon simidinin arkasına yerleştirilen 10.25 inçlik dijital gösterge paneli, 12.3 inç boyutundaki daha büyük bir ekranla değiştirilebiliyor. Yine S Serisi’ten alışık olduğumuz bir diğer detay ise merkezi konsol ile göğüs bölümünü şık şekilde birleştiren merkezi ekran. Standart olarak 9,5 inç boyutlarında gelen bu ekranı ekstra ücret karşılığında 11,9 inç’e yükseltmek mümkün. Ayrıca yeni C Serisindeki her iki ekran da yolculuk esnasında sürücünün rahatça hakim olabilmesi için 6 derece döndürülmüş.

Mercedes-Benz C Serisi, şık iç tasarımıyla dikkat çekiyor!

Yeni ışıklı hava menfezleri orta konsolda bizleri karşılarken; kapı panelinden kol dayama çevresine kadar her yerde kaliteli malzemeler kullanıldığını belirtelim. Ayrıca otomobilin iç ambiyans aydınlatma sisteminin oldukça başarılı ve şık olduğunu da eklemek gerekiyor.

Yeni nesil W206 Mercedes-Benz C Serisi Sedan, boyut anlamında yerini aldığı W205’e göre 65 mm daha uzun, 10 mm daha geniş, 9 mm de daha alçak. Aks mesafesi 25 mm artışla 2.865 mm’yi bulan otomobil, bu sayede daha rahat bir yaşam alanı sunabiliyor.

Dış boyutlardaki bu artışı içeride de destekleyen Mercedes-Benz; arka diz mesafesini 21 mm, baş mesafesini 13 mm arttırarak bu ölçüleri sırasıyla 914 ve 955 mm’ye taşımış. Eskiden önden arkaya doğru ciddi şekilde daralan otomobilin iz genişlikleri ise önde 1.582 mm, arkada ise 1.594 mm. Dolayısıyla iç mekanda da ferah bir ortam sağlandığını söylemek mümkün

Bagaj hacmi değişmeden 455 litrede kalan C-Serisi’nde sunulan RWS yani arka aks yönlendirme sistemi sayesinde 60 km/h’ten düşük hızlarda aks aralığı sanal olarak kısaltılıyor. Bu sayede dönüş çapı 43 cm azaltılarak 10.64 metreye indirilmiş. Ayrıca 2,5 dereceye kadar dönüş açısı bulunan arka tekerlekler, 60 km/h üzerinde ön lastiklerle aynı yöne dönerek stabiliteyi arttırıyor.

Mercedes-Benz, yeni nesil C-Serisi’ni 3 benzinli, 3 dizel ve plug-in hibrit motor seçeneğiyle donatıyor. Tamamı dört silindirli olan motor gamında benzin motorlar 1.5 turbo C180’de 170; 2.0 turbo C300’de ise 258 bg güç sunuyor. Bunun yanı sıra 1.5 turbo C200 ise 184 bg yerine artık 204 bg güç üretecek.

Tamamı 2.0 litre olan dizel motorlar ise C 200d’de 163, C 220d’de 200, C300d’de de 265 bg güç sunuyor. 25.4 kWh’lik bataryadan beslenen C 300e ise toplamda 313 bg güç, 550 Nm tork sunacak. Ayrıca hibrit versiyon, saf elektrikli sürüş modunda 100 km’ye kadar elektrik menzili verecek.

6. nesil Mercedes C Serisi motor seçenekleri

Motor Güç Tork 0-100 km/h
C180 170 bg 250 Nm 8,6 sn
C200 204 bg 300 Nm 7,3 sn
C200 4Matic 204 bg 300 Nm 7,1 sn
C300 4Matic 258 bg 400 Nm 6,0 sn
C200d 163 bg 380 Nm 7,7 sn
C220d 200 bg 440 Nm 7,3 sn
C220d 4Matic 200 bg 440 Nm 7,4 sn
C300d 4Matic 265 bg 550 Nm 5,7 sn
C300e 313 bg 550 Nm

Ford Tourneo Custom Hybrid Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

W 206 YENİ MERCEDES-BENZ C SERİSİ SEDAN

S 206 YENİ MERCEDES-BENZ C SERİSİ ESTATE

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Bence bayağı başarılı olmuş. İlk sızan fotoğraflardan bayağı daha iyi. Özellikle de iç mekanda. Büyümüş biraz. Bu iç mekana yansır. Motorlar da artık 170beygirden başlayacak. En üzücü olansa artık hiçbir versiyonda yıldız olmayacak kaputta.
  2. En son w205 faciasından sonra ders alırlar umarım, bu arada w212 makyajlı kasa e serisinin içini değiştirip satsalar keşke. 🙂
  3. Bir makyajlı w204 etmese de aracın genel tasarımını beğendim. Yalnız son yıllarda sedan kültürünün getirdiği bagaj çıktısı uzunluğu ve tasarımı git gide E ve üstü segmentlere kaymaya başladı. D segmentler safkan sedandır. Halbuki yeni C serisinin arkasına bakıldığında bildiğin HB karoserin sedana zorlanmaya çalışıldığı, safkan sedanların olmadığı arkası kısa C segment otomobillere benziyor. A serisinin sedanının arka kısmı, ben A HB karosere aitim. Beni HB’den bozup sedan yaptılar diye bağırıyor. Yeni C serisi de tıpkı böyle. Oysa E ve S serisinde arka çamurluğun uzunluğu, bagaj kapağının uzunluğu gibi ayrıntılara bakıldığında safkan sedan oldukları çok net anlaşılıyor. Açıkçası HB’den bozma sedan görüntülü arka tasarımı D segmente yakıştıramıyorum.

    A sedan
    Ekli dosyayı görüntüle 33686

    C sedan
    Ekli dosyayı görüntüle 33687

    Safkan sedan E ve S serisi
    Ekli dosyayı görüntüle 33688
    Ekli dosyayı görüntüle 33689

  4. Tasarımı bir makyajlı w204 etmese de aracın genel tasarımını beğendim. Yalnız son yıllarda sedan kültürünün getirdiği bagaj çıktısı uzunluğu ve tasarımı git gide E ve üstü segmentlere kaymaya başladı. D segmentler safkan sedandır. Halbuki yeni C serisinin arkasına bakıldığında bildiğin HB karoserin sedana zorlanmaya çalışıldığı, safkan sedanların olmadığı arkası kısa C segment otomobillere benziyor. A serisinin sedanının arka kısmı, ben A HB karosere aitim. Beni HB’den bozup sedan yaptılar diye bağırıyor. Yeni C serisi de tıpkı böyle. Oysa E ve S serisine bakıldığında arka kısımdan safkan sedan oldukları çok net anlaşılıyor. Açıkçası HB’den bozma sedan görüntülü arka tasarımı D segmente yakıştıramıyorum.

    A sedan
    Ekli dosyayı görüntüle 33686

    C sedan
    Ekli dosyayı görüntüle 33687

    Safkan sedan E ve S serisi
    Ekli dosyayı görüntüle 33688
    Ekli dosyayı görüntüle 33689

    Hocam avrupalılar sever böyle şeyleri, onlarda bizdeki gibi sedan kültürü yok diyebilirim. Hatta premium markalar dışında sokakta sedan araba görmeniz çok zor, onun dışında bmw markasının seri sonlarında gt yazısı yer alan modelleri de dışarıdan çok gıcık duruyor. Ayrıca daha eski sedan araç modellerinin arka stop lambaları bile ben sedan aracım diye bağırıyordu, şimdi ise audi`nin a3 sedanı vesaire gibi yeni nesil otomobiller dışarıdan bahsettiğiniz gibi duruyor. 🙂

  5. Hocam avrupalılar sever böyle şeyleri, onlarda bizdeki gibi sedan kültürü yok diyebilirim. Hatta premium markalar dışında sokakta sedan araba görmeniz çok zor, onun dışında bmw markasının seri sonlarında gt yazısı yer alan modelleri de dışarıdan çok gıcık duruyor. Ayrıca daha eski sedan araç modellerinin arka stop lambaları bile ben sedan aracım diye bağırıyordu, şimdi ise audi`nin a3 sedanı vesaire gibi yeni nesil otomobiller dışarıdan bahsettiğiniz gibi duruyor. 🙂

    İlk karoseri, yani orijinali HB olan araçları sedana çevirdiğinde çoğunlukla sırıtır. Özellikle boyutlar kısaysa daha çok belli olur. Ama D segment öyle değildir. Avrupa’da sedan pek tercih edilmez ama D segmentin üretimi zaten temelde sedandır. Çeşitli varyasyonları da liftback, SW şeklindedir. Yani D segmentinin HB karoseri yok ki sedanı uyduramadılar diyelim. Ama şimdi yeni nesil D segmentlerin bazıları, C serisi de dahil, aslen sedan değil de HB üzerine sedanmış gibi bir tasarımla geliyor. En azından bana öyle geliyor ve pek hoşuma gitmiyor bu durum. Çoğunda sedan araba ağırlığı yok.

  6. İlk karoseri, yani orijinali HB olan araçları sedana çevirdiğinde çoğunlukla sırıtır. Özellikle boyutlar kısaysa daha çok belli olur. Ama D segment öyle değildir. Avrupa’da sedan pek tercih edilmez ama D segmentin üretimi zaten temelde sedandır. Çeşitli varyasyonları da liftback, SW şeklindedir. Yani D segmentinin HB karoseri yok ki sedanı uyduramadılar diyelim. Ama şimdi yeni nesil D segmentlerin bazıları, C serisi de dahil, aslen sedan değil de HB üzerine sedanmış gibi bir tasarımla geliyor. En azından bana öyle geliyor ve pek hoşuma gitmiyor bu durum. Çoğunda sedan araba ağırlığı yok.

    Belki de maliyet odaklı düşünüyorlardır, tıpkı otomobil üreticilerinin hemen hemen her şeyde yaptıkları gibi.🙂

  7. Belki de maliyet odaklı düşünüyorlardır, tıpkı otomobil üreticilerinin hemen hemen her şeyde yaptıkları gibi.🙂

    Maliyetten ziyade aerodinamik endişelerden dolayı rüzgar direnci düşsün diye araçların genel tasarımları daha oval hale geliyor. Göze hoş gelmesi açısından sportif detaylar katma hevesi de ekleniyor. Bu durum köşeli hatları ortadan kaldırdığından sedan tasarım dilini de sekteye uğratıyor.

  8. Maliyetten ziyade aerodinamik endişelerden dolayı rüzgar direnci düşsün diye araçların genel tasarımları daha oval hale geliyor. Göze hoş gelmesi açısından sportif detaylar katma hevesi de ekleniyor. Bu durum köşeli hatları ortadan kaldırdığından sedan tasarım dilini de sekteye uğratıyor.

    Evet, aerodinamik gelişmeler otomobillerde pek çok sevdiğimiz özelliği kaybetmemize sebep oldu, azalan arka görüş vs. buna en büyük örneklerden diyebilirim.

  9. Makyajsız W205 kadar hatalar barındıracağını zannetmiyorum. Gayet güzel. Hayırlı olsun. Anca bakarız.

    İlk seriler hangi ürün olursa olsun hep sıkıntılı olabiliyor. O nedenle 1-2 yıl bekleyip almak en güzeli. W205 ilk çıktığında hemen herkes tarafından çok beğenilmişti, zaten sınıfında en çok satan oldu bu nedenle. Ancak tabii ki çokça hataları, eksikleri de ortaya çıktı. W206 da aynı şekilde şimdiden herkes tarafından beğenilmiş gibi duruyor. Bana kalırsa rakiplerine göre çok ileride görünüyor en azından dizayn olarak. Bu sınıfta normalde farklar çok az olduğu için bu kadar iddialı bir model psikolojik olarak elini güçlendiriyor Mercedes’in. Ne gibi sorunları olduğunu ürünler piyasaya çıkınca görürüz. Ancak ilk intibalar çok olumlu. Bu arada ilk kez Estate versiyonu da aynı anda tanıttılar. Bence GLB ve GLC’ye göre ciddi iyi bir alternatif. Yazdan itibaren satışlar gelecek. Bakalım nasıl olacak. E 2.0 litre motor altında ne karbon salınımı olarak ne güç olarak kurtarmadığı ve 2.0L seçeneği de 1.3 küsür milyondan başladığı için bu şartlarda E’den C’ye de bayağı bir kayış olmuştu bile. Bu nedenle satışlar iyi olur tahminimce.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu