FeaturedHaberler

Avrupa’nın en çok satan ticari aracı belli oldu




1981 yılında tanıtılan ve geçtiğimiz yıl tarihi bir kilometre taşına ulaşan Fiat Ducato, Dataforce’un yaptığı araştırmaya göre, 2020 yılında tüm segmentler içerisinde Avrupa pazarının en çok satan ticari aracı oldu.

Fiat Ducato 2021 yılında 40’ıncı yaşına basıyor. Fiat Professional’ın 1981 yılında pazara sunulan modeli, çok yönlü kullanım özellikleri, güçlü motorları ve düşük işletme maliyetleri ile 2020 yılında Avrupa pazarının en çok tercih edilen ticari aracı oldu. Fiat Ducato, 150 bin adetlik satış performansına ulaştı ve pazardan yüzde 20,5 pay alarak satış adetlerini yüzde 7,6 ve pazar payını ise yüzde 3 artırmayı başardı. 

40 yıllık İtalyan tarihi 

Fiat Ducato yaklaşık 40 yıl önce, önden çekiş, yüksek yükleme kapasitesi ve çok yönlü kullanım özellikleri ile büyük hacimli van segmentinde devrim yarattı. Ducato, sahip olduğu niteliklerle zaman içinde, sınıfında bir referans noktası olarak Fiat tarafından geliştirilmeye devam etti. Yıllar içerisinde 10 bin adedin üzerinde versiyonuyla 80’in üzerinde ülkede satılan bir trend belirleyici oldu.  

 Tatil, macera ve özgürlüğü güvenle yaşamak için ideal seçimDucato karavan 

2014 yılından beri kendi segmentinde lider ve 2020 yılında en çok satan ticari araç olan Ducato, 13 Avrupa pazarının büyük hacimli van segmentinde lider ve özel karavan altyapısı ile geliştirilen tek model. Son on yılda Avrupa’da 500 bin aile;  

geçtiğimiz sene tamamen steril bir ortamda seyahat/ tatil için Fiat Ducato’yu tercih etti. Zengin gövde çeşitliliği, köşeli düz hatlı bagaj bölmesi, güçlü- verimli motorları ve otomobil benzeri sürüş özelliklerine sahip olan Ducato karavan, hem alt yapı hem de yaşam alanı açısından mümkün olan en iyi çözümleri sunmak üzere Avrupa’nın en büyük karavan üreticileri ile birlikte tasarlandı. Fiat Ducato karavan; pandemide tatil, macera ve özgürlüğü güvenle yaşamak için ideal bir seçim olarak öne çıkmaya devam ediyor. 

Sınıfının En Verimlisi Ducato, Türkiye’nin de Tercihi  

Ducato ülkemizde van, kamyonet ve minibüs modelleri ile satışa sunuluyor. Fiat Professional Ailesi’nin güçlü üyesi, Euro6d’ye uygun 140 HP ve 160 HP güçlerindeki iki çevreci motor seçeneği ve manuel şanzımanın yanı sıra tork konvertörlü 9 ileri otomatik şanzımanla satışa sunuluyor. Fiat Ducato her işe uygun çözümler sunarken, kullanıcısına işletme avantajı, yolcularına konfor sağlıyor. Müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılama noktasında kusursuz olan Ducato, sınıfının en iyi yükleme hacmiyle de tercih sebebi olmayı sürdürüyor. Ducato Van, 8 m3’ten 17 m3’e kadar 5 farklı hacim, kamyonet modeli ise 2.8 m’den 4.2 metreye kadar kasa uzunluklarına sahip 5 farklı alternatif ile satın alınabiliyor. Fiat Ducato Minibüs 16+1 personel taşıma, okul servisleri ise Delux ve Technolux donanım seviyeleri seçenekleriyle; yine servislere yönelik 19+1 ve 20+1 seçenekleri ise City donanımı ile tercih edilebiliyor. 

Sadece Avrupa ile sınırlı olmayan global başarı 

Ducato’nun yeni rekoru, Avrupa pazarındaki başarısının teyidi niteliğini taşıyor. Fiat Professional’ın pazardaki 40 yıllık temsilcisi aynı zamanda Rusya, Latin Amerika, Orta Doğu ve Avustralya’da da en çok tercih edilen araç olmayı sürdürüyorFiat Ducato, “Dünya Vanı” sıfatıyla Kuzey Amerika’da RAM ProMaster olmak üzere şu an için 80’in üzerinde ülkede satışa sunuluyor. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu