FeaturedHaberler

Geleceğe Dönüş: Opel Manta Elektrikleniyor




Opel efsane modeli Manta’yı elektriklendirdiği, fütüristik restomod projesi Yeni Opel Manta Gse ElektroMOD’u hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Son zamanlarda “Restomod” kelimesiyle otomotiv dünyasında sıkça karşılaşıyoruz. Peki, Restomod neyi ifade ediyor? Klasikleşmiş, eski bir otomobil modelinin tasarım ruhunu bozmadan belli başlı özelliklerinin güncel teknolojilerle geliştirilmesine “Restomod” deniliyor. Opel’in bu projesiyle efsaneleşmiş klasik modeli Manta, bir elektrikli otomobile dönüşüyor ve batarya elektrikli klasik modeller arasındaki yerini alıyor. Opel Manta GSe ElektroMOD, geçmişin efsane tasarımının bugünün sıfır emisyon teknolojisi ile harmanlanmasıyla heyecan verici bir projeye dönüşüyor.

Opel Manta GSe ElektroMOD, dijital kokpiti ve batarya elektrikli güç-aktarma sistemiyle Opel Gse’nin sportif ruhunu taşıyor. MOD, teknik ve tasarımdaki değişimi MODern sürdürülebilir bir yaşam tarzı olarak temsil ediyor. Almanca elektrikli anlamına gelen “Elektro” ise 50 yıl önce elektrikli araçlar için dünya rekorları kıran Opel Elektro GT’yi anımsatıyor.

Bu sayede Opel Manta, motor ve şanzıman için gerekli olan yedek parça ve bakım gereksinimleri veya eski içten yanmalı motorlar için uygulanan kısıtlamalar gibi engellere takılmadan ölümsüz hale geliyor. ElektroMOD’a dönüşüm, aynı zamanda 1970’ten kalan tasarım çizgilerinin ne kadar ölümsüz olduğunu da gözler önüne seriyor. Yarım asır herkeste heyecan uyandıran ve dikkatleri üzerinde toplamayı başaran bu tasarım, yakın zamanda yenilenen Opel tasarım felsefesine mükemmel şekilde uyum sağlıyor. İddialı ve net duruşuyla öne çıkan Opel Manta GSe ElektroMOD, kendinden emin bir şekilde tamamen yeni bir gelecek başlatıyor: Elektrikli, emisyonsuz ve heyecan dolu.

1970 Manta, yeni Opel marka yüzünün tasarımına da ilham vermişti. Yeni Manta GSe ElektroMOD da aynı yolda ilerliyor. Opel Vizör adındaki mimari; ön ızgarayı, farları, sensörleri ve marka logosunu tek bir öğe olarak kusursuz bir şekilde birleştiriyor.

Markanın en yeni modelleri Crossland ve Mokka, gelecekte tüm Opel modellerinin yüzü olarak kullanılacak olan Opel Vizör’ü gururla taşıyor.

Manta GSe ElektroMOD, hem binek otomobiller hem de hafif ticari araçlar için Opel’in izlemiş olduğu elektrikliye geçiş sürecini heyecan verici bir deneyime dönüştürüyor. Alman üretici, 2024 yılına kadar tüm modellerini elektrikli olarak sunmayı planlıyor. Opel, Grandland X örneğinde olduğu gibi müşteriye şarj edilebilir elektrikli veya tamamen batarya elektrikli olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor. Opel, günümüzde Corsa-e’den Zafira-e Life’a; Combo-e’den Vivaro-e’ye kadar farklı segmentlerdeki elektrikli araç seçeneklerini tüketicileriyle buluşturuyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Reno 5 te bu mantıkla sanırım yeniden hortlatıldı :) Elektrikle beraber toroslar şahinlerde dönermi dersiniz :D
  2. Reno 5 te bu mantıkla sanırım yeniden hortlatıldı :) Elektrikle beraber toroslar şahinlerde dönermi dersiniz :D

    Onları millet kendisi çevirecek, ileride kitler olur bence. Komple motor sökülüp elektrikli motor swapları çok uzak değil bence. Toros ve Şahinler görmeyebilir ama Focus 1- Megane 2 gibi araçların yaşlılığına denk gelir muhtemelen.

  3. Onları millet kendisi çevirecek, ileride kitler olur bence. Komple motor sökülüp elektrikli motor swapları çok uzak değil bence. Toros ve Şahinler görmeyebilir ama Focus 1- Megane 2 gibi araçların yaşlılığına denk gelir muhtemelen.

    Milletin kendisinin çevireceği kit imkansız bence. Motorlar direkt tekerlerde genelde elektriklilerde bu da tüm aks yapısını değiştiriyor. Ayrıca bir de pil meselesi var. Aracın kasasını buna uyarlamak gerekir.

  4. Milletin kendisinin çevireceği kit imkansız bence. Motorlar direkt tekerlerde genelde elektriklilerde bu da tüm aks yapısını değiştiriyor. Ayrıca bir de pil meselesi var. Aracın kasasını buna uyarlamak gerekir.

    Türk sanayisinde çare tükenmez, universal elektrikli motor swap’ı için ilk 5 yıl kırma dökme uydurma karışık bir şekilde ustalar öğrene öğrene geçirir. Sonraki 5 yıl da artık önceki yapılan hatalara çözüm aranır.😅😁

  5. Türk sanayisinde çare tükenmez, universal elektrikli motor swap’ı için ilk 5 yıl kırma dökme uydurma karışık bir şekilde ustalar öğrene öğrene geçirir. Sonraki 5 yıl da artık önceki yapılan hatalara çözüm aranır.😅😁

    Kesin deneyen olacaktır bence de ama astarı yüzünden pahalıya gelmesini bırak bu teknolojide kilit nokta batarya. Bataryayı ucuz ve kaliteli almadıkça araç çöp :D O nedenle pek yanaşan çıkmaz tek tük zihni sinir yapanlar dışında.

  6. Kesin deneyen olacaktır bence de ama astarı yüzünden pahalıya gelmesini bırak bu teknolojide kilit nokta batarya. Bataryayı ucuz ve kaliteli almadıkça araç çöp :D O nedenle pek yanaşan çıkmaz tek tük zihni sinir yapanlar dışında.

    Bilemiyorum, bataryalarda bir gün ucuzlayacak. Göreceğiz bakalım neler olacak, ben bu restomod akımını destekliyorum, keşke olsa da bazı araçları emisyondan, yakıttan, güvenlikten vs vs şundan bundan kaybetmesek.

  7. Arkadaşlara katılıyorum.. yakında elektrikli motor kitleri şirketler tarafından bizdede uygulanmaya başlar.

    Hatta öncülüğü bilindik büyük şirketler değil, ismi cismi duyulmayan yeni firmalar yapacaklar. Büyük şirketler bu süreci uzatabildikleri kadar uzatma peşindeler.

    Böyle bir mecburiyet veya iş görecek bir kit olsa bende aracımı elektrikliye çevirmek isterim. (ileri zamanlarda)

    Sevdiğim birkaç Manta fotoğrafınıda atmazsam olmaz ♥

    *** OPEL MANTA A ***

    Ekli dosyayı görüntüle 34387Ekli dosyayı görüntüle 34388Ekli dosyayı görüntüle 34389Ekli dosyayı görüntüle 34390Ekli dosyayı görüntüle 34391

    *** OPEL MANTA B ***

    Ekli dosyayı görüntüle 34394
    Ekli dosyayı görüntüle 34395
    Ekli dosyayı görüntüle 34396
    Ekli dosyayı görüntüle 34397

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu