FeaturedHaberler

Lüksün yeni simgesi Mercedes EQS tanıtıldı




Alman otomotiv devi Mercedes-EQ markasının lüks sınıftaki tamamen elektrikli ilk otomobili EQS, dijital dünya lansmanı ile tanıtıldı.

Beklenen tanıtım sonunda gerçekleşti. Yeni EQS, lüks ve üst sınıf elektrikli araçlara yönelik yepyeni mimariyle inşa edilen ilk model olmasıyla dikkat çekiyor. Üstün teknoloji, tasarım, işlevsellik ve bağlanabilirlik özelliklerini bir araya getiren EQS, hem sürücüye hem de yolculara odaklanıyor. Ayrıca marka tasarımı ile işlevselliği de bir araya getirmiş. 0,20 Cd’lik aerodinamik katsayıya ulaşılan EQS, dünyanın en aerodinamik seri üretim otomobili oldu. Bu oldukça iyi bir değer. 770 kilometreye kadar (WLTP) menzil sunabilen ve 300 kilometreye kadar (WLTP) menzil için 15 dakikada şarj edilebilen EQS model lüks elektrikli sınıfında çağır açacağa benziyor.

Hatırlatalım, Mercedes-Benz, Ambition 2039 girişiminin bir parçası olarak önümüzdeki 20 yıl içinde karbon nötr yeni bir araç filosu sunmak istiyor. Bu hedef kapsamında da  2030 yılında ürün gamında bulunan otomobillerin yarısından fazlasını elektrikli ve şarj edilebilir sistemlerle satışta olacak.. İlk aşamada 245 kW gücündeki EQS 450+ ve 385 kW gücündeki EQS 580 4MATIC modelleri tanıtılan EQS’in, Türkiye’de ise EQS 580 4MATIC modeliyle 2021 yılının son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. sundugu menzil bu kadar iyi olmasa satmaz derdim ama sansi yuksek bence

    ve bu menzil standart olarak gelecek. En düşük modeli dahi bu pille geliyor. Bu büyük bir artı. Her 400km’de bir yarım saat durarak uzun yol yapmayı mümkün kılıyor. Bu hemen hemen menzil sorunu yok demek oluyor. Bence ama alamet-i farkiası yine de iç tasarımı. Bu anlamda çok iyi görünüyor. Bana en ilginç gelen şey ise kaputun açılamaması oldu. Silecek suyu için sürücü tarafına bir kapak yapmışlar. Onun dışında kaput sadece servise açılıyor gerekirse.

  2. Allah affetsinde yandan aha lineayı kopyalamışlar diye anlıkta olsa geçirdim aklımdan ben :D

    Menzil ve şarj süresi alınabilir bir otomobilde ve uygun dolum şartları olan bir ülkede satılsa fosil yakıtı büyük oranda bitirir diye düşünüyorum.

  3. ve bu menzil standart olarak gelecek. En düşük modeli dahi bu pille geliyor. Bu büyük bir artı. Her 400km’de bir yarım saat durarak uzun yol yapmayı mümkün kılıyor. Bu hemen hemen menzil sorunu yok demek oluyor. Bence ama alamet-i farkiası yine de iç tasarımı. Bu anlamda çok iyi görünüyor. Bana en ilginç gelen şey ise kaputun açılamaması oldu. Silecek suyu için sürücü tarafına bir kapak yapmışlar. Onun dışında kaput sadece servise açılıyor gerekirse.

    s klasse kullanan birisi kaputu acmaz pek diye dusunuyorum, servise gidecektir. volvosu lexusu olup cam silecek suyunu sadece servise dolduranlar var

    ic tasarim bence cok kisisel. Sahsen dugmeler isterdim, koltuk ve direksiyon konusunda da farkli olabilirdi daha futuristik bir direksiyon olabilirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu