FeaturedHaberler

4 Mevsim Lastikler Hakkında Bilmeniz Gerekenler 




Daha keyifli, güvenli ve tabii ki ekonomik bir sürüş deneyimi için, doğru lastiği seçmek mühim. Pek çok kullanıcının yaz ve kış lastikleri hakkında az çok bilgisi olsa da, 4 mevsim lastik konsepti bazen kafa karışıklıklarına sebebiyet verebiliyor. Yazının geri kalanında, 4 mevsim lastik modellerinden, özelliklerinden ve bu lastik tipinin yaz ve kış lastiklerinden farklarından kısaca bahsedeceğiz.  

İşte 4 mevsim lastikler hakkında bilmeniz gerekenler… 

4 Mevsim Lastik Nedir? 

İsminden de belli olduğu gibi, dört mevsim lastikler, yılın her zamanında kullanıma müsait lastik modelleridir. Bununla birlikte, bu noktada bir yanlış anlaşılmayı da düzeltmek gerekir. 4 mevsim lastik modelleri, kışların çok sert geçtiği ve çok sıcak yaz aylarının yaşandığı coğrafyalarda kullanıma uygun değildir. Bilindiği gibi, bu tip ortamlar için yaz ve kış lastikleri ideal seçeneklerdir. 

4 mevsim lastikler, daha çok ılıman iklimlerin geçerli olduğu, bir diğer deyişle sürüş şartlarının mevsim dolayısıyla zorlaşmadığı ortamlarda kullanılmak için idealdir. 4 mevsim lastiklerin üzerinde M+S (mud & snow – çamur & kar) harfleri yer alır. Bu lastikler; sedanlardan ekonomi sınıfı araçlardahafif ticari araçlardan kamyonetlere kadar pek çok araç tipinde kullanılmak üzere üretilmektedir. 

4 Mevsim Lastiklerin Yaz ve Kış Lastiklerinden Farkı Nedir? 

Dört mevsim lastikleri, sıcak havalarda yeterli derecede performans gösterirler, bununla birlikte yaz lastiklerine kıyasla yol tutuşları ve direksiyon, fren ve viraj alma performansları düşüktür.  

Benzer şekilde, dört mevsim lastikleri, kış şartlarında da çekiş gücü sağlarlar ama çok sert hava koşullarında güvenilir performans sunmazlar. Eğer araç kullanacağınız coğrafyada kışlar çetin geçiyorsa, dört mevsim lastiklerini değil, kış lastiklerini tercih etmeniz tavsiye edilir.  

Kısacası, dört mevsim lastikler, belli bir ölçüde yaz ve kış lastiklerinin performansının bir karışımını sunarlar, ve zorlu olmayan iklimlerde yıl boyu kullanmak için idealdirler. 

Aracınıza uygun 4 mevsim lastik modellerini incelemek isterseniz, güvenilir markaların çok çeşitli ürünlerini bulabileceğiniz Lastik Borsası’nın online mağazasını ziyaret edebilir, ihtiyaçlarınıza en uyumlu lastik modellerini keşfedebilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu