FeaturedHaberler

MASFED açıklama yaptı; İkinci el otomobil fiyatları düşüşte




Uzmanlar özellikle 2020 yılında yaşanan ikinci el fiyat artışlarının, yılın ilk günlerinde düşme trendine geçtiğini söylemişti. Görünüşe göre tahminler tuttu.

İkinci el otomobil fiyatları özellikle son aylarda adeta el yakıyordu. Fırsat olarak adlandırılan faiz indirimleri sonrası daha da artan fiyatlardan sürücüler endişeliydi. Çünkü sıfır otomobillerin olan talebin çok olması ve buna karşılık ülkeye araç girişinin de fazla olmaması insanları ikinci ele yönlendiriyordu. Fiyatların ne zaman düşeceği konusunda da endişeler mevcuttu. Beklenen fiyat düşüşleri kendini göstermeye başladı.

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, “2020 yılında salgın sebebiyle sıfır araç temininde yaşanan problemler ikinci el araç satışlarının ve fiyatların artmasına sebep olmuştu. Ancak 2021 itibariyle hem satışlarda hem fiyatlarda bir gerileme söz konusu. 2020’nin Haziran ayında 773 bin 260 adet olan pazar yüzde 25,60 kayıpla bu yılın Haziran ayında 575 bin 335 adet olarak gerçekleşti. Geçen yılın ilk yarısında 3 milyon 128 bin 945 adet olarak gerçekleşen pazar, bu yılın aynı dönemini 2 milyon 347 bin 440 adetle kapattı. Yılın ilk 6 ayında geçen yılın ilk 6 ayına kıyasla yüzde 24,98 oranında bir gerileme var.’’

Yaşanan belirsizlikler sebebiyle vatandaşlar ihtiyaç ve taleplerini ertelemek durumunda kalmıştı. Normalleşmenin başlaması, havaların ısınması, artan seyahat isteği ve bayram hareketliliğiyle piyasanın canlanması bekleniyordu. Ancak piyasadaki durgunluk devam ediyor.Şu an fiyatlar normal seyrine gelmişken vatandaşlarımız bu fırsatı değerlendirebilir’’ dedi.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Bayramdan sonra düşüş yaşadı ama çok kısa periyodlarla düşüş gerçekleşiyor misal Ağustos ayı için en fazla 1 hafta düşük seyrediyor ardından tekrar yüksek seyrediyor. Döviz kuru gibi sabit bir çizgide görmek çok zor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu