FeaturedHaberler

Yeni Volkswagen Polo, Türkiye yolları için hazır




Kompakt sınıfın en başarılı modellerinden biri olmayı başaran ve bugüne kadar 20 milyondan fazla satış adedine ulaşan Polo, altıncı jenerasyonun makyajlı versiyonuyla yollarda.

Pazara sunulduğu 1975 yılından bu yana Volkswagen markasının en başarılı modellerinden biri olan Polo, yenilenen dijital ve teknolojik versiyonuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Bugüne kadar 20 milyondan fazla satış adedine ulaşan, her nesliyle sınıfında belirleyici olan Polo’nun zamansız tasarımı, yeni versiyonunda da kendini ilk bakışta belli ediyor.

Yeni Polo, Impression, Life ve Style olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi ve 2 farklı motor seçeneğiyle pazara 218 bin TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim liste fiyatıyla satışa sunuluyor.

Dijitalleştirilmiş iç mekân

Yeni Polo, “Keyless Access” anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, kablosuz şarj özelliği, ambiyans aydınlatması, kişiselleştirilebilen 10,25 inç boyutundaki yüksek çözünürlüklü ekrana sahip “Active Info Display” dijital gösterge paneli ve 6,5 inçten  isteğe bağlı olarak 9,2 inç boyutuna kadar sunulabilen yeni nesil bilgi-eğlence sistemi ile artık çok daha dijital ve teknolojik özellikler sunuyor. Life donanımından itibaren çok fonksiyonlu direksiyon simidi üzerinden Dijital Kokpitin üç temel düzeni arasında hızlı ve kolay bir şekilde geçiş sağlanabiliyor.

Dijital gösterge ve bilgi- eğlence sistemi ekranı aynı yükseklikte konumlandırılarak tek bir ünite oluşturulmuş; bu sayede son derece ergonomik bir görsel eksen sağlanmış. Yeni Polo’da Life ve Style donanım seviyelerinde standart olarak sunulan çift bölgeli tam otomatik klima “Climatronic” sistemi ayarları, “touch button”lar ve “touch slider”larla yapılabiliyor. Klima modülünün altında iki adet aydınlatmalı USB-C bağlantı noktası ve akıllı telefon şarjı için bir bölme yer alıyor.

Yeni Polo ilk kez yarı-otonom sürüş deneyimi sunuyor

Yeni Polo’da standart olarak sunulan zengin donanım seviyesine ek olarak yolculukları çok daha güvenli ve konforlu hale getiren Yarı Otonom Sürüş Asistanı “Travel Assist” ilk defa ve isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Sistem dur-kalk trafikten 210 km/sa hıza kadar, çok fonksiyonlu sürüş destek sistemi kameralarını ve gelişmiş mesafe sensörlerini kullanarak hem başka araçlarla güvenli takip mesafesini koruyor, hem de aracın şeritte kalmasına yardımcı oluyor.

Sürücünün önceden ayarladığı hız limitini geçmesini önleyen ve sürücünün önünde seyreden araçla arasındaki mesafeyi koruyan Adaptif Hız Sabitleyici “ACC”,  yan aynada bulunan LED ikaz lambaları aracılığıyla sürücüyü kör noktadaki araçlara karşı uyaran “Kör Nokta Uyarı Sitemi”,  park alanının yeteri kadar geniş olup olmadığını hareket halindeyken belirleyen ve otomatik olarak park edilmesini sağlayan Park asistanı “Park Assist” gibi birçok yeni sürüş destek özelliği Yeni Polo’da opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.

Ekonomik ve verimli motor seçenekleri

Yeni Polo Türkiye’de yüksek teknolojili ve 3 silindirli iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor: 1.0 MPI 80 PS ve 1.0 TSI 95 PS. Sadece Impression donanım seviyesiyle satışa sunulan 1.0 MPI seçeneğinde motor, 80 PS güç ve 93 Nm maksimum tork sağlarken, 5 ileri manuel vitesli bir şanzıman ile eşleştirilmiş.

Polo’nun turboşarjlı direkt enjeksiyonlu 1.0 TSI seçeneğinde ise 95 PS güç çıkış ve 175 Nm tork sunuluyor. Çevik olduğu kadar verimli de olan bu motor Life donanım paketiyle 5 ileri manuel şanzımanla sunulurken, alternatif olarak 7 ileri DSG ile Life ve Style donanım paketleriyle kombine edilebiliyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Kendi ülkemizde kendi idarecilerimiz tarafından ambargo uygulanan bir milletiz. Bu 1.0 motorlar bence hep bize sebep üretilip dünyaya da dağıtıldı. Belirleyici ülkeyiz vesselam.
  2. Fiyat listesi yayınlanan başlıktaki” polo Türkiye yolları için hazır” clickbait’i demek ımm
  3. Türkiye doya doya bir full paket bir araba kullanamadı. 1.0 motor ise 200 binden başliyor… (*﹏*

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu