FeaturedHaberler

Jeep, yeni Grand Cherokee’nin 7 kişilik L versiyonunu tanıttı!




Amerikan SUV üreticisi Jeep, 2021 yılını tamamen yeni Jeep Grand Cherokee L ile karşıladı. Jeep Grand Cherokee L adından da anlaşıldığı üzere Grand Cherokee’nin 7 kişilik versiyonu olarak satılacak.

Yeni Jeep Grand Cherokee L’nin tasarımına baktığımızda kendine has kimliği bizleri bizleri karşılıyor. Ön bölümdeki ince aydınlatmalar ve 7 bölümden oluşan geniş ızgara bizlere Grand Wagoneer konseptini anımsatıyor. Tercih edilen donanım seviyesine göre tamponun alt bölümünde de LED gündüz farları bulunuyor.

Yeni Jeep Grand Cherokee L adından da anlaşıldığı gibi uzunluğu ile dikkat çekiyor. 7 kişilik olan SUV 5204 mm uzunluğa ve 3091 mm aks mesafesine sahip. Grand Cherokee L’nin arka tarafına baktığımızda ise ince stop lambaları, krom detaylar ve köşeli egzoz çıkışları dikkat çekiyor.

Yeni Jeep Grand Cherokee L’in iç mekanında ise tamamen yeni bir iç mekan bizlere karşılıyor. Yenilenen konsol ile 8.4 inç veya opsiyonel olarak satın alınabilen 10.1 inç dokunmatik ekran tercih edilebiliyor. Her iki ekranda da kablosuz Android Auto ve Apple Car Play desteğine sahip UConnect 5 bilgi-eğlence sistemi bulunuyor.

Sürücünün hemen önünde yer alan  10.3 inç boyutunda dijital gösterge paneli de standart olarak sunuluyor. Sürücünün isteğine göre ayarlanabilen ekran, aracın gece görüş sistemi gibi pek çok farklı bilgiyi gösterebiliyor.

Jeep Grand Cherokee L’in 7 kişilik bir model olduğundan bahsetmiştik üçüncü sıra koltukların arkasında ise 484 litre bagaj hacmi sunan model de üçüncü sıra koltuklar yatırıldığında ise bagaj hacmi 1380 litreye ulaşıyor.

Amerika Birleşik Devletlerinde Ladero, Limited, Overland ve Summit adı verilen dört farklı versiyonla satışa çıkacağı açıklanan modelin kaputunun altında ise giriş seviyesinde 290 beygir güç ve 348 Nm tork üreten Pentastar 3.6 litre V6 motor bulunurken, 357 beygir güç ve 528 Nm tork üreten 5.7 litre Hemi V8 motor da tercih edilebiliyor. Her iki motor da 8 ileri otomatik şanzıman olarak gelirken  dört tekerlekten çekiş sistemi ise opsiyon olarak satın alınabiliyor.

Yeni Jeep Grand Cherokee L’nin dikkat çekici bir diğer özelliği ise Quadra-Lift adı verilen adaptif süspansiyon sistemi standart modda 210 mm yerden yükseklik sağlayan sistem, bu yüksekliği Offroad 1 modunda 40 mm, Offroad 2 modunda ise 60 mm kadar artırıyor. Ayrıca sistemin yerden yüksekliğini 20 mm azaltan Aero modu da mevcut.

Yeni Jeep Grand Cherokee L’nin fiyatının ise henüz resmi olarak açıklanmadığını belirtelim.

Makyajlı Honda Civic Type R FK8 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu