FeaturedHaberler

Rolls-Royce tarihinin ilk elektirkli otomobili Spectre geliyor




Rolls-Royce Motor Cars bugün yaptığı tarihi bir açıklamayla, ilk tamamen elektrikli otomobilinin yolda test edilmesinin yakın olduğunu duyurdu.

Rolls-Royce’un kendi uzay çerçevesi mimarisiyle desteklenen otomobil 2023’ün 4. çeyreğinde piyasaya çıkacak. 400 yıllık bir kullanım simülasyonu olacak küresel testler 2,5 milyon kilometreyi kapsayacak. Ayrıca 2030’a kadar tüm Rolls-Royce ürünleri tamamen elektrikli olacak. Lüks otomobil üreticisi artık herhangi bir içten yanmalı motorlu otomobil üretmeyecek.

Rolls-Royce Motor Cars CEO’su Torsten Müller-Ötvös, şunları söyledi, “Bugün, 4 Mayıs 1904’ten bu yana Rolls-Royce Motor Cars tarihindeki en önemli gün. O tarihte, kurucu babalarımız Charles Rolls ve Sir Henry Royce, ilk kez bir araya geldi ve ‘en iyi’yi yaratacakları konusunda anlaştılar. Zamanında kendilerine sunulan en ileri teknolojiyi kullanarak ve olağanüstü mühendislik akıllarını uygulayarak, bu iki öncü, tamamen yeni bir ayrım ölçütü belirleyerek, erken içten yanmalı motorlu arabaları gürültülü, rahatsız edici ve ilkel ulaşım araçlarından yükseltti. Yarattıkları otomobiller, dünyaya gerçek bir lüks deneyimi sundu ve Rolls-Royce için bugüne kadar tartışmasız olarak işgal etmeye devam ettiği nihai zirve konumunu güvence altına aldı. 

Müller-Ötvös ayrıca “117 yıl sonra bugün, Rolls-Royce’un küresel tamamen elektrikli otomobil devrimini yükseltecek ve ilk ve en iyi süper otomobili yaratacak olağanüstü yeni bir ürün için yolda test programına başlayacağını duyurmaktan gurur duyuyorum. Bu bir prototip değil. Gerçek olan bu, açıkça test edilecek.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu