Haberler

Sizce Superb, Porsche veya Ferrari’den hızlı olabilir mi?




Skoda, yeni Superb’in performansına vurgu yapabilmek için bir video yayınladı. Bu videoda aracını, Ferrari ve Porsche modelleriyle yarıştırdı. Tabi eklemeden geçmeyelim. Bu araçlar söz konusu markaların klasik modelleri!

Videoda kullanılan Superb, 2.0 litrelik 4 silindirli bir turbo motora sahip. 280 beygir gücü bulunuyor. Sahip olduğu gücü DSG şanzımanla ve 4 tekerlekten çekiş sistemiyle yere aktarıyor. 0’dan 100’e 5.8 saniyede çıkıyor. Son hızı ise 250 km/s.

Yukarıdaki verilere baktığımız zaman aslında Skoda’nın ne kadar iddialı olabileceği belli oluyor. Marka bu iddiasını gözler önüne serebilmek için çeşitli araçlarla karşılaştırma yaptı. Bunlar, Honda NSX, Lotus Esprit, Ferrari 308 GTB ve Porsche 911 Carrera. Skoda Superb, bu araçları kısa bir drag yarışında alaşağı etti. Olaya dışardan bakarsanız bu sonuç, geniş bir aile arabası için hiç fena değil.

https://www.youtube.com/watch?v=5m1BCn_mu9o

Kaynak: Skoda

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. her şey güzel de karşılaştırdığı araçların ruhu var. onu ne yapacaz? aracın performansını vurgulayacaz derken saçmalamışlar.

    1. Bu vidyoya yapılacak en iyi yorum budur. Sonuna kadar katılıyorum. Dünya otomobil tarihine damga vurmuş araçlardan daha performanslı güya. Marifet bu değil. Teknolojinin geldiği yer ortada, küçük hacimlerden alınan büyük güçler 40 yaşındaki süper sporları geride bırakmak zor değil. Marifet ruhu olan bir şeyler ortaya koymakta. Bunu en çok beceremeyen grup da maalesef Skoda’nın da içinde bulunuğu VAG. Birbirini tekrar eden özgünlükten çok uzak tasarımlar.

        1. Golf mü, sanki dünyada başka araba kalmamış gibi; Yollarda Golf görünce acıyorum.
          buda benim şahsi ve dürüst görüşüm.

  2. Koysunlar buna passattaki 2.0 tdi 240 hp ligi biz onu bide cipleriz tam şaka makinası olur 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu