FeaturedHaberler

Fatih Altaylı’dan dikkat çeken yerli otomobil açıklaması




Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından çalışmaları planlandığı biçimde sürdürülen yerli otomobilin sedan versiyonu hakkında yeni açıklamalar mevcut.

Geçtiğimiz sene Bursa’nın Gemlik ilçesindeki  Askeri Hara bölgesine yapılacak fabrikanın temel atma töreni düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldığı toplantı sırasında koronavirüs salgınına rağmen yerli otomobil için yapılan planlamaların zamanından çok şaşmayacağının altı çizilmişti. Nitekim son aylarda yapılan paylaşımlar da bunu doğrular nitelikte. Son olarak CES fuarında sedan versiyonu yapılan model hakkında hakkında yeni açıklamalar yapıldı. Sedan modelin görücüye çıkmasının ardından modelin üretilip üretilemeyeceği konusunda yeni bir tartışma başladı.

Fatih Altaylı, yeni model hakkında, “Las Vegas’a gitmeden yazdığım TOGG’un yeni sedanı hakkındaki düşüncelerime gelirsek. Gerçekten beğendim. Bu da aslında TOGG SUV gibi bir Pininfarina tasarımı. Ve çok çekici bir otomobil. Orta direği olmayan, çok şık 4 tekil koltukla şıklığın zirvesine ulaşmış bir araç.

Ancak bana göre bu otomobil seri üretime gidecek bir şey değil. Bu bir konsept. CES’e götürülme nedeni ise aslında içindeki elektroniğin tanıtımını yapmak. Bu aracı 2 yıl sonra yollarda görmeyi çok isterim ama ne yazık ki pek mümkün olmaz. Yine de güzel bir otomobil.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu