FeaturedHaberler

İkinci el otomobil satışlarında eski modellere rağbet arttı




Gelen son raporlara göre İkinci el otomobil fiyatlarının git gide pahalanması ile birlikte sürücüler daha eski modelleri tercih etmeye başladı.

İkinci el ve sıfır otomobil fiyatları bildiğiniz gibi her geçen gün daha da pahalanıyor. Fiyatlara yetişemeyen sürücüler ise çareyi daha eski otomobilleri almakta buldu. Sahibinden.com verilerinden hazırlanan Ocak Vasıta raporuna göre yayından kaldırılan ilanlarda, 10 yaş ve üstü araçların payında artış gözlemlendi. Tüm ilanlar arasında araçların %33,4’ü 0 – 100bin kilometre aralığında yer aldı. İlanların %13,4’ü ise 100.001 – 150.000 TL aralığında satışa sunuldu.

İlgili araştırmada başka konulara da yer verildi. Buna göre Marka & Model sıralamasında ilk sırayı Renault – Clio aldı. Sıralama, Volkswagen Passat Renault – Megane, Opel – Astra ile devam etti. Toyota – Corolla ise 5. sıradan listeye girdi. En çok ilanı verilen Arazi/ SUV & Pick-up markası değişmedi ve yine Nissan oldu. En çok ilan verilen model yılları Ocak ayında da aynı kaldı ve sıralama 2017, 2015, 2012, 2013 şeklinde oldu.

Ocak ayında ilan bakanların en çok ilgisini çeken marka sıralamasında ise liderlik Renault’nun oldu; sıralama Volkswagen, BMW, Mercedes – Benz ve Fiyat şeklinde devam etti.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. "Halk ekonomik çöküş yüzünden 2.el araçlarda bile eski modellere mecbur bırakıldı!" desek daha uygun bir başlık olabilirmiş.
  2. Her halti bildigini zanneden kitlelerin bizi getirdigi mukemmel sonlardan sadece biri. Artık kınayı gelinlere degil, bu kitlelere yaksinlar.
  3. Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmamış halkın hazin sonu budur. Olan aklı başında Atatürkçü aydın insanlara oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu