FeaturedHaberler

Mercedes-Benz Otomotiv’e staj başvuruları başladı




Mercedes-Benz Otomotiv, rotasını yıldızlara çevirmeye hazırlanan, üniversite hayatının son senesine girecek lisans veya yüksek lisans öğrencilerini, “DRIVE UP” adındaki 2022 Uzun Dönem Staj Programı’na bekliyor.

Mercedes-Benz Otomotiv, şirket içindeki farklı pozisyonlarda görevlendirilmek üzere, yeni 2022 Uzun Dönem Staj Programı, “DRIVE UP” için başvuruları kabul etmeye başladı. Programa başvurular online başvuru platformu üzerinden 10 Nisan’a kadar kabul ediliyor. Uzun dönem stajyer olmak isteyenler için aranan şartlar ise şu şekilde: 

  • 4 yıllık bir üniversitede öğrenim görmek veya yüksek lisans öğrencisi olmak. 
  • Staj başlangıç tarihinden sonra gelecek 1 yıl içerisinde öğrenim gördüğü programdan mezun olmak. 
  • Okul döneminde en az 2 gün, sömestr ve yaz tatilinde tam zamanlı olarak çalışabilmek. 
  • En az bir yabancı dili, (İngilizce ve/veya Almanca) iyi seviyede bilmek. 

Staj döneminde öğrencileri bekleyenler 

Mercedes-Benz Otomotiv’in “DRIVE UP” – Uzun Dönem Staj Programı 2022’ye, rotasını yıldızlara çevirmeye hazırlanan, üniversite hayatının son senesindeki öğrenciler veya yüksek lisans öğrencileri bekleniyor. Bu program dahilinde kariyerlerinin başlangıcındaki öğrenciler, iyi bir takım oyuncusu olmayı, inisiyatif almayı ve iş hayatını öğreniyorlar. Bu programda yer alacak olanlar, Mercedes-Benz Otomotiv ve Mercedes-Benz Finansal Hizmetler şirketleri bünyesinde yer alan departmanlardan birinde görev alabiliyorlar.  

Staj programı dahilinde öğrenciler, 11 ay boyunca yeteneklerini ortaya koyabilecekleri görevler üstleniyor. Yaratıcı ve yenilikçi fikirlerini destekleyen ekip arkadaşları ile tanışarak kişisel ve profesyonel gelişimlerini destekleyici çeşitli eğitimler alıyorlar. Ayrıca stajyerler, ders programlarına göre çalışma günlerini kendileri belirleyebiliyor. Bu sayede esnek ve eğlenceli bir çalışma ortamında kariyerlerine adım atıyorlar. Geçtiğimiz dönem programa kabul edilen öğrencilerin yüzde 71’i Mercedes-Benz Otomotiv’de işe alınarak kariyerlerine başladılar.  

“DRIVE UP” – Uzun Dönem Staj Programı 2022’de yer alan departmanlar: 

  • Bilgi Teknolojileri (IT) (Yazılım Geliştirme, SAP Danışmanlığı, İş Analistliği, Proje Yönetimi, Süreç Danışmanlığı, İş Zekâsı ve Veri Analitiği, Mühendislik Teknolojileri vb.) 
  • Satış Pazarlama 
  • Satış Sonrası Hizmetler 
  • Finans, Muhasebe, Finansal Kontrol ve Raporlama, Dış Ticaret, Kredi Risk 
  • İnsan Kaynakları 
  • Satın Alma 
  • Kurumsal İletişim 
  • Hukuk 
  • Müşteri Hizmetleri ve Operasyon 

“DRIVE UP” – 2022 Uzun Dönem Staj Programı’na buradan başvurabilirsiniz: https://live.peoplise.com/mercedesbenzotomotiv/Application/Landing/96ff4e5c-46d4-4467-a70a-07679a068022

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Gençliğim geldi gözümün önüne bu haberi okuyunca. Bir dönem inanılmaz şartlarda alınıyordu gençler ve gerçekten kendini çok şanslı hissediyorlardı. Şimdi o ekiplerden hemen hepimiz Almanya, İsviçre, Avusturya, Hollanda gibi yerlerdeyiz. Maalesef Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin şartları da eskisi gibi değil :/
  2. Gençliğim geldi gözümün önüne bu haberi okuyunca. Bir dönem inanılmaz şartlarda alınıyordu gençler ve gerçekten kendini çok şanslı hissediyorlardı. Şimdi o ekiplerden hemen hepimiz Almanya, İsviçre, Avusturya, Hollanda gibi yerlerdeyiz. Maalesef Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin şartları da eskisi gibi değil :/

    Hala öyle alıyorlar. Kişilik envanteri ingilizce testi vs vs den sonra ingilizce mülakatın üstüne Almanca mülakat da yapabilmeni bekliyorlar. Yani adamlar her iki dilde de en az B1 olmanı bekliyor. Elemelerde baya ince eleyip sık dokuyorlar ama içerdeki atmosfer nasıldır bilemiyorum.

  3. Hala öyle alıyorlar. Kişilik envanteri ingilizce testi vs vs den sonra ingilizce mülakatın üstüne Almanca mülakat da yapabilmeni bekliyorlar. Yani adamlar her iki dilde de en az B1 olmanı bekliyor. Elemelerde baya ince eleyip sık dokuyorlar ama içerdeki atmosfer nasıldır bilemiyorum.

    İçerideki atmosfer bana göre oldukça bozuldu. Bu maalesef eskinin tüm iyi şirketlerinde böyle oldu. Ülkenin gidişatıyla da alakalı bir durum bu bence. Eskinin kurumsallığı, liyakata verilen önem, ayrıcalıklı olma durumları şimdi çok uzaklarda. Eskiden alınan stajyerler inanılmaz işler yapardı ve bunun karşılığını da maddi ve kariyer olarak alırlardı. Ancak şimdi ne şirket eskisi kadar cazip koşullar sunuyor ne de gelen gençler eskisi kadar becerikli ve istekli. Bu nedenle de zaten herkes kendini bir şekilde Avrupa’ya atma yolunu seçti. Eskiden Mercedes’in diğer hub’larının işleri ellerinden alınıp Türkiye’ye verilirken şimdi çoğu iş yeterli kalite sağlanamadığından başka ülkelerdeki birimlere geçti, geçmeye de devam ediyor. Birçok birimde bu sebeple küçülmeler dahi yaşandı.

  4. Lisans mezunuyum, yabancı dilim var. Mercedes’te değil staj, paspasçılık bile yaparım yeter ki Almanya’ya götürsünler :D
  5. İçerideki atmosfer bana göre oldukça bozuldu. Bu maalesef eskinin tüm iyi şirketlerinde böyle oldu. Ülkenin gidişatıyla da alakalı bir durum bu bence. Eskinin kurumsallığı, liyakata verilen önem, ayrıcalıklı olma durumları şimdi çok uzaklarda. Eskiden alınan stajyerler inanılmaz işler yapardı ve bunun karşılığını da maddi ve kariyer olarak alırlardı. Ancak şimdi ne şirket eskisi kadar cazip koşullar sunuyor ne de gelen gençler eskisi kadar becerikli ve istekli. Bu nedenle de zaten herkes kendini bir şekilde Avrupa’ya atma yolunu seçti. Eskiden Mercedes’in diğer hub’larının işleri ellerinden alınıp Türkiye’ye verilirken şimdi çoğu iş yeterli kalite sağlanamadığından başka ülkelerdeki birimlere geçti, geçmeye de devam ediyor. Birçok birimde bu sebeple küçülmeler dahi yaşandı.

    Aynen katılıyorum. Dışarıdan çok kaliteli gördüğüm en azından bende öyle intiba uyandıran şirketlerde durumun pek de öyle olmadığını duymuştum. Türkiye’deki işlerde yeterli kalite eskisi kadar olmadığından bahsettiniz. Hangi departman için bunu söylediniz bilmiyorum ama IT tarafında bu iş maalesef doğru. Artık hem paramızın eriyen değeri hem de enflasyon sonucunda yazılım mühendislerinin maaşları globale oranla o kadar düşük kaldı ki gerçekten işinde iyi olanlar zaten gelen teklifleri anında değerlendirip yurtdışına kaçıyor. Burda kalanlar ise Trendyol vs gibi devasa yatırımlar yapabilen firmalarda şimdilik ama eminim ordaki birçoğu da Avrupa’dan daha düşük kalitede bir yerden teklif gelse onlar da bu teklifi değerlendirir.

  6. Sözüm meclisten dışarı ama şu eskilerin de her şeye şurası çok bozdu, seviyesi düştü vs demeleri ne bileyim…
  7. Aynen katılıyorum. Dışarıdan çok kaliteli gördüğüm en azından bende öyle intiba uyandıran şirketlerde durumun pek de öyle olmadığını duymuştum. Türkiye’deki işlerde yeterli kalite eskisi kadar olmadığından bahsettiniz. Hangi departman için bunu söylediniz bilmiyorum ama IT tarafında bu iş maalesef doğru. Artık hem paramızın eriyen değeri hem de enflasyon sonucunda yazılım mühendislerinin maaşları globale oranla o kadar düşük kaldı ki gerçekten işinde iyi olanlar zaten gelen teklifleri anında değerlendirip yurtdışına kaçıyor. Burda kalanlar ise Trendyol vs gibi devasa yatırımlar yapabilen firmalarda şimdilik ama eminim ordaki birçoğu da Avrupa’dan daha düşük kalitede bir yerden teklif gelse onlar da bu teklifi değerlendirir.

    Ben de IT’de çalıştım. Hatta Global IT’de çalıştım. Yani tamamen global projelere odaklı birimde. Ancak 10’un üstünde birimde çalışan yakın arkadaşım oldu. Pazarlamadan finansa, ar-ge’den ürün geliştirmeye kadar. Çalıştığım dönemde maaşlar hem bu stajı yapanlar için hem bizim için Avrupa’yla aynı skaladaydı Euro cinsinden. Bunun yanında yükselince şirket arabası olarak C serisi ve üstü veriliyordu. Yan haklar inanılmaz iyiydi vs. Bizim ekip 5 kişi başladığı maceraya tüm birim olarak 350 kişiye kadar çıkmıştı 4 sene içinde ve Daimler Global’den proje yağıyordu. Hindistan Hub’ını outsorce birimimiz olarak kullanmaya başlamıştık. Kariyer açısından da harikaydı yani. Bir de global bir ortam vardı. Birçok yabancı arkadaş da çalışıyordu ekipte. Danimarkalı bile vardı öyle diyeyim. Yine genel merkez olsun, Mercedes’in diğer şirketleri olsun tüm dünyayı görme imkanı vardı. Şu an ise benim çalıştığım 30 kişilik ekipten 60 yaşındaki ekip liderim dahil 25 kadar kişi Almanya, Avusturya ya da İsviçre’de, 2 kişi ise Türkiye’de başka şirketlerde. Ve bu geçiş toplamda 2 senede oldu. Yan haklar aşırı azaldı, ücretler zaten artık çok düşük kalıyor vs. Bunun sonucunda artık projeler ince elenip sık dokunarak verilmeye başlandı. Bu yeterince açıklıyor durumu diye düşünüyorum. Bu maalesef diğer departmanlarda da bu kadar ağır olmasa da oldu. Düşen maaş, azalan sosyal haklar ve kariyer erimesi birçok kişiyi kaçırdı. Şu an çalıştığım yerdeki stajyer maaşı birinci seviye müdür maaşına denk Mercedes’te Türkiye’de. Bu nedenle maalesef çok üzücü bir noktaya geldi. Umarım ileride toparlar.

  8. Sözüm meclisten dışarı ama şu eskilerin de her şeye şurası çok bozdu, seviyesi düştü vs demeleri ne bileyim…

    Ben de ifrit oluyorum normalde haklısınız ancak maalesef Mercedes Türkiye’de gerçekten durum bu. Herkes birer birer kaçtı zaten bu nedenle.

  9. Ben de ifrit oluyorum normalde haklısınız ancak maalesef Mercedes Türkiye’de gerçekten durum bu. Herkes birer birer kaçtı zaten bu nedenle.

    Yo hocam siz zaten gerekçelerini yazmışsınız :) ben bu başlık özelinde genel bir yorum yaptım. Dediğim gibi söz meclisten dışarıydı. İyi günler dilerim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu