FeaturedHaberler

Başkent Ankara’da Görmeniz Gereken Yerler Listesi




Türkiye Cumhuriyeti’ne başkentlik yapan Ankara, İç Anadolu Bölgesi’ndedir. Popüler şehirler arasındaki Ankara, turizm anlamında da önemli bir potansiyele sahiptir. Şehir ve çevresindeki tarih, doğal yapı ve eğlence kültürü oldukça ilgi çekicidir. Başkent Ankara’da gezip görebileceğiniz yerleri bir kenara not alarak seyahatinizi planlamaya başlayabilirsiniz.

Anıtkabir

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatini gerçekleştirdiği yer olarak bilinen Anıtkabir, Ankara ziyaretinde görmeniz gerekenler arasında ilk sırada yer alıyor. Şehrin en önemli sembolü olan Anıtkabir özellikle milli bayramların olduğu günlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Tandoğan Kapısı’ndan giriş yaptığınız zaman Barış Parkı’nın doğallığı karşısında büyülenebilirsiniz. Aynı zamanda Şeref Salonu, Kuleler, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni de görebilirsiniz.

Ankara Resim ve Heykel Müzesi

1927 yılında inşa edilen ve Türk Ocakları Merkez Binası olarak nitelendirilen Ankara Resim ve Heykel Müzesi binası, 1980 yılından beri amacına uygun şekilde hizmet veriyor. Ankara’da gezilecek yerler arasında bulunan bu adres önemli eserlere de ev sahipliği yapıyor. Müze içerisinde galeriler, konser ve tiyatro salonları da bulunuyor.

Ankara Etnografya Müzesi

Atatürk heykeli ile ziyaretçileri karşılayan Ankara Etnografya Müzesi, Türkiye’nin müze binası olarak öne çıkan ilk yapısıdır. Anadolu’nun bakırcılık, çini işlemeciliği ve maden sanatı gibi farklı değerlerini içeren bu müze aynı zamanda giriş kısmındaki İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica eseriyle de dikkat çeken yerlerdendir.

Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Oyuncak Müzesi, yalnızca çocuklara değil aynı zamanda yetişkinlere de hitap ediyor. Oyuncak Müzesi’ndeki koleksiyonluk oyuncaklar oldukça büyük bir ilgi çekiyor. Popüler kültürün süper kahramanlarından ahşap özelliklere sahip tasarımları bir arada bulabileceğiniz oyuncak müzesi şehir merkezinden de kolayca ulaşılabilir lokasyonda yer alıyor.

Meteoroloji Müzesi

1984 yılında tescillenen Meteoroloji Müzesi, Ankara’nın Keçiören bölgesinde bulunuyor. İki ayrı bölümden oluşan müze içerisinde özel aletler, cihazlar, kitaplar, defterler ve belgeler de sergileniyor. Müzenin ikinci kısmında meteorolojinin başlangıcından beri kullanılan meteorolojik aletler, yağış ölçüm aletleri ve radyozonde aletleri yer alıyor. Ankara’nın Keçiören ilçesinde yer alan Meteoroloji Müzesi’ne Ankara araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Sonundaki reklam için yapılmış herhalde ama biraz daha özen beklerdim. Meclisi gezmeden kültürel ankara gezisi olmaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu