FeaturedHaberler

Yeni Nissan Qashqai, e-POWER ile daha verimli oluyor




Yeni Nissan Qashqai modelinde ilk kez kullanılacak olan yenilikçi e-POWER %100 elektrik tahrikli motor sistemi için detaylar açıklandı.

2022 yılının ikinci yarısında tanıtılması beklenen yeni Qashqai e-POWER, Nissan’ın benzersiz e-POWER sürüş sistemiyle donatılan Avrupa’daki ilk modeli olacak. Nissan’a özel ve şirketin Intelligent Mobility stratejisinin önemli bir bileşeni olan e-POWER sistemi, günlük sürüşü hem keyifli hem de verimli hale getirerek elektrifikasyona benzersiz bir yaklaşım getiriyor.

e-POWER sistemi, değişken sıkıştırma oranlı 1.5 litrelik üç silindirli turbo şarjlı 156 hp benzinli motor, jeneratör, invertör ve Nissan’ın elektrikli araçlarındakine benzer boyut ve güç çıkışına sahip 140 kW güç üreten elektrik motorundan oluşuyor. e-POWER, elektrik motorunun tekerlekler için tek güç kaynağı olması ve dolayısıyla anlık ve doğrusal tepki vermesiyle benzerlerinden ayrışıyor.

Böylece e-POWER, sürücülerin hibrit otomobil kullanma deneyiminde karşı karşıya kaldıkları eksiklikleri ortadan kaldırıyor ve daha keyifli bir sürüş karakteri sunuyor. Yeni Qashqai’nin benzersiz e-POWER sistemi bu özellikleri ile şarj etmeye gerek kalmadan %100 elektrikli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Yeni Nissan Qashqai ve e-POWER teknolojisi

e-POWER sistemi ilk olarak 2017 yılında Japonya’da kompakt aile otomobili Note’da kullanıldı. Note 2018’de Japonya’nın en çok satılan otomobili oldu. Avrupalı tüketicilerin taleplerini ve şehir içi günlük sürüş ihtiyaçlarını karşılamak için, yeni Qashqai’de e-POWER özellikleri önemli ölçüde iyileştirildi. Note modelinde, akü ünitesini şarj eden üç silindirli 1.2 benzinli bir motor (80hp) ve 95kW (127hp) nihai güç çıkışı kullanılırken, Avrupa’da Qashqai için toplamda 140kW (188hp) nihai güç çıkışı sağlayan üç silindirli 1.5 litrelik turbo şarjlı ve değişken sıkıştırma oranına sahip benzinli motora (156hp) geçiş yapıldı.

e-POWER sistemi birçok avantaj sunuyor. İçten yanmalı motor optimum sıkıştırma oranı ile çalışırken bu sayede geleneksel benzinli motorlara göre daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu sağlıyor. Bu özellikleri ile şehrin hava kalitesini minimum seviyede etkilerken, daha az gürültülü motoru sayesinde eşsiz sürüş deneyimi sunuyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Henüz tamamen onaylanmamış olsa da; Nissan Qashqai e-POWER teknolojisine sahip 1.5 litrelik turbo benzinli motorun yakıt tüketimi de 5,3L/100km olarak konuşulmakta. Bu da aslında modelin çekiciliğini biraz düşürecek gibi görünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu