FeaturedHaberler

Alfa Romeo Tonale Türkiye’de ön satışa sunuldu!




Alfa Romeo’nun merakla beklenen kompakt SUV’u ‘Tonale’ Türkiye’de ön satışa sunuldu. İşte tüm detaylar.

 Alfa Romeo’nun ilk elektrikli ve kompakt SUV’u Tonale, Türkiye’de ön satışa sunuldu. Markanın elektrifikasyon çağına “dönüşümünü” işaret eden Tonale, sportifliği 21’inci yüzyıl için yeniden tanımlıyor. Tonale, markanın sportif DNA’sını korurken, otomobildeki fonksiyonlar ve bağlanırlık çözümleri onu bugüne kadarki en teknolojik Alfa Romeo modeli yapıyor.

Alfa Romeo Tonale, Türkiye’de, Sprint, Ti ve Veloce olmak üzere 3 donanım seviyesiyle satışa sunuluyor. Giriş versiyonundan itibaren anahtarsız giriş ve çalıştırma; Akıllı Adaptif Cruise Control, ön ve arka park sensörleri; 12,3 İnç FullDijital Hayalet Gösterge Paneli ve 10,25” inç Multimedya Ekranı ile Kablosuz Apple Car Play ve Android Auto gibi teknolojik özellikler standart olarak sunuluyor.  Bu üç donanım paketinin üstünde ise Lansman Özel Serisi “Edizione Speciale” yer alacak. Standard donanım paketlerinin satışına Eylül ayından itibaren; sınırlı sayıdaki lansman özel serisi Edizione Speciale ise 24 Haziran tarihinden itibaren ön satışa açılacak. Ediziona Speciale, 160 beygirlik hibrit motor seçeneği ile alınabilecek ve serinin en donanımlısı Veloce’den farklı olarak 20 inç jantlar, özel logo ve özel alcantara döşemeleri ile ayrışan Speciale’de ikinci seviye otonom sürüş özelliklerini barındıran Advanced Driving Assistance Pack ve 5 yıl uzatılmış garanti de fiyata dahil olacak.

Alfa Romeo Tonale’nin Edizione Speciale özel versiyonu 7 ileri otomatik şanzımanlı ve 1.5 litre 160 HP’lik değişken geometrili Turbo motor ve  48volt “P2” elektrik  motoru mild hibrit versiyon ile satışa sunuluyor. Bu versiyon performansını yeni, 1,5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kw’lık elektrik motorun sinerjisinden alıyor. Tonale’nin hibrit teknolojisi; aracın sessiz, akıcı, yakıt harcamadan, “%100 elektrikli modda kalkış” yapabilmesine (e-launch) ve düşük devirde tamamen elektrikli modda ilerlemesine (e-creep) imkan sağlıyor. Tonale, sadece elektrik motorun gücü ile yoğun ve sıkışık trafikte kısa mesafelerde gaz pedalına basmadan da ilerleyebiliyor (e-queueing) ve tamamen elektrik modunda park edilebiliyor (e-park).

Kompakt sınıf için iddialı boyutlara sahip olan model, 4,53 metre uzunluk, 1,84 m genişlik ve 1,6 m yüksekliğiyle Alfa Romeo’ya özgü, yenilikçi tasarım anlayışını yansıtırken, geçmişle gelecek arasında kusursuz bir uyum sergiliyor. Yeni -Full LED Matrix “3+3” Üç modüllü farlar, otomobilin ön kısmında benzersiz bir görünüm oluştururken, gündüz sürüş farları, dinamik sinyaller ve “Karşılama ve Uğurlama” işlevleri ile her zaman en iyi aydınlatma koşullarını sunuyor. Üç modüllü far, hayatı kolaylaştıran ve sürüş güvenliğini destekleyen farklı teknolojileri de bünyesinde barındırıyor. Otomobilin çekiciliği ve dinamizmi, 8C Competizione tarzında arka camı kadar, “çevirmeli telefon kadranı”nı andıran jantlarıyla da Alfa Romeo tarzını yansıtıyor. Kabin içinde ise alüminyumun sağlamlığı ve Alcantara, deri koltukların sıcaklığı ve yumuşaklığı konforlu yolculuğu garanti ediyor. Üst düzey kalitedeki malzemelerin kombinasyonu, genç, şehirli ve dinamik kullanıcıların kişiliğini yansıtıyor. Tonale’nin “Teleskopik” gösterge paneli ve 3 kollu spor direksiyon ve direksiyondan kumanda edilen aliminyum vites kulakçıkları gibi detaylar, markanın ruhuna sadık kalarak sürüş tutkunlarına dinamik bir iç mekân sunuyor.

Tonale’nin lansmana özel versiyonu, 1.399.000 TL’lik fiyat ile 24 Haziran’dan itibaren markanın Online Satış Kanalı “online.alfaromeo.com.tr” üzerinden ön siparişe açılacak.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. O fiyata çıksam 0 araç için tek alacağım araç, yeşil mavi turkuaz değişken renkli olan fena duruyor.
  2. Yıllardır bıkkınlık veren doblo,500 bilmemne şasisinde… Değmez

    Doblonun şasesi çok iyi , keza 500 serilerinin de , gel gelelim benzerlik alt yapısı taşıyan giulietta şase bakımından çok oturaklı , neresinden tuttunuz da neyden bıktınız diye merak ettim ?

  3. Doblonun şasesi çok iyi , keza 500 serilerinin de , gel gelelim benzerlik alt yapısı taşıyan giulietta şase bakımından çok oturaklı , neresinden tuttunuz da neyden bıktınız diye merak ettim ?

    O sınıfta Caddy, traktör römorku gibi makas kullanırken Doblo tam bağımsız arka süspansiyon kullanıyordu.

    Şimdi gelip Volvo S60 örneği de verilebilir ama tabi ki birbiri ile alakası yok.

    Alfa Romeo markasının da alt yapısına laf edildi ya, daha neler görecek bu gözler.

  4. Lansmanda siparişini verdim , Temmuz sonuna kadar teslim edicekler aracı , geldiğinde güzel bir incelemesini yazarım veya garaj bölümüne konu açarım. Aracın içini ve dışını inceleme fırsatı buldum malzeme kalitesi neredeyse Giulia ile aynı düzeyde , teknoloji olarak Giulia’dan çok daha önde. Cam tavan olmaması benim için büyük bir eksi fakat görmezden gelmeye çalışacağız 😕 Sürüşü nasıl olur bilmiyorum ama zaten performanslı sürüş amacıyla alınacak bir araba değil. Tasarımı kendine aşık etti o yeter 😍

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu