FeaturedHaberler

3 Yeni Chery modelinin Türkiye tanıtımı gerçekleşti!




Chery, Türkiye pazarına girme hamlesini, 3 SUV modelinin eş zamanlı katılımıyla, Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirdiği test sürüş etkinliğiyle hızlandırdı.

Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanan Chery; OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve TIGGO 8 PRO modellerini, Intercity İstanbul Park’ta basın mensuplarına özel bir etkinlikte ön kullanıma sunarak araçların teknolojileri, kalitesi ve konforunu gözler önüne serdi. Üç farklı SUV modeli yakından inceleyerek test sürüşleri yapan basın mensupları, “Chery Teknolojisi”nin geldiği üst düzey seviyeye şahit oldular.

1.6 TGDI motor ve 7DCT otomatik şanzıman kombinasyonu

Test sürüşleri yapılan OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve TIGGO 8 PRO modelleri, Chery’nin en gelişmiş teknolojileriyle donatılmış durumda. Chery’nin tüm dünyada yüksek satış adetlerine ulaşan yıldız modelleri, aynı zamanda markanın dünya genelinde, 80’in üzerinde ülke ve bölgeye gerçekleştirdiği ihracatta önemli bir güç. Her üç model de Chery tarafından geliştirilen üçüncü nesil ACTECO serisi 1.6 TGDI motorla donatılmış durumda. Motor, maksimum 197 HP maksimum güç ve 290 Nm maksimum tork üretiyor. Modern teknolojinin nimetlerinden yararlanan motor, iHEC yanma sistemi gibi beş temel teknoloji sayesinde yüzde 41 termal verimlilikle Çinli motorlara öncülük ediyor ve “Yılın En İyi 10 Motoru” arasında yer alıyor. Motorla kombine edilen ıslak çift kavramalı GETRAG 7DCT şanzıman, motorun gücünü yola etkin bir şekilde aktarırken yakıt ekonomisini de destekliyor, yüksek verimlilik seviyesine katkı sağlıyor. İster ani şerit değiştirme manevraları olsun, ister orta devirlerde ani hızlanmalarda olsun, güç aktarma sistemi, gaz emirlerine anında hızlanma ile cevap veriyor ve hızlı vites geçişleriyle sürüş keyfini destekliyor. Test sürüşündeki üç SUV model, ürün stratejisi ve hedef kitle açısından farklılaştırılıyor. Basın mensupları her biri ürünü kullanarak, her bir modelin ürün stratejisini yakından inceleme fırsatı buldu.

OMODA 5, tamamen yeni bir deneyim başlatıyor!

OMODA 5, Chery tarafından geliştirilen ilk küresel araç. Tüm dünyadaki müşterilerin beklentilerine uygun olarak Chery OMODA 5; genç, yeni, göz alıcı ve iddialı tasarımına ek olarak zengin ekipmanıyla kısa zamanda çok sayıda sipariş almayı hedefliyor. Intercity Park’taki etkinlikte basın mensuplarının OMODA 5 ile ilk temasları sonrasındaki genel yorumları; aracın ilerici tasarımı, dinamik etkisi ve cross tarzıyla diğer SUV modellerden ayrışması yönünde oldu.

1.6 TGDI motor ve 7DCT şanzıman kombinasyonu yüksek çekiş gücüyle heyecan uyandıran bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Özellikle orta devirlerden itibaren kendini daha da belirgin bir şekilde hissettiren çekiş gücü, devir seviyesiyle birlikte artarak devam ediyor. Yüksek çekiş gücü tüm devir bandı boyunca sürücüyü heyecanlandırmaya devam ediyor. OMODA 5, EKO/Normal/Spor olmak üzere üç sürüş modunu kullanıma sunuyor. Spor modu, daha canlı bir sürüş deneyimi için motoru minimum 2000 d/d seviyesinde tutuyor. OMODA 5, 0-100 km/s hızlanmasını 7,8 saniyede tamamlayarak sınıfında öne çıkan bir performans ortaya koyuyor. Motorun yüksek güç üretimi ve sağladığı performansa ek olarak OMODA 5, sürüş anında da üstün sürüş keyfiyle öne çıkıyor. OMODA 5’in güçlü şasisi ve gergin süspansiyon kurulumu, virajlarda gerekli olan tutuşu sağlarken aynı zamanda tümseklerde ve bozuk zeminlerde üstün sönümleme becerileriyle gelişmiş bir konfor seviyesi sunuyor. Etkinliğe katılanlar, OMODA 5 ile ilgili genel olarak; “Düşük hızlarda hafif ve kıvrak; yüksek hızlarda da dengeli. Direksiyon sistemi yüksek geri bildirim seviyesiyle sürüş keyfini destekliyor. Böylece kullanımı kolay; sürüşü keyifli bir yapı ortaya çıkıyor” yorumunda bulundular.

Üstün güç ve kullanım performansı kadar OMODA 5, zarif iç tasarımıyla özellikle genç kullanıcıları cezbeden, modaya uygun bir ambiyans ortaya koyuluyor. İki adet 10,25 inçlik ekranı tek bir panelde birleştiren ekran konsepti, kabin içindeki yenilikçi ve modern tasarım uygulamasına bir örnek. Ekran konsepti sadece modern ve yenilikçi bir görünüm sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanım kolaylığı ve gelişmiş bir ergonomi de sunuyor. Ayrıca, INS çok renkli ışıklı İklimlendirme Kontrol Paneli, 64 renkli ortam aydınlatması da modern ve ferah bir kabin oluşumu sağlıyor. Kabin içindeki ambiyans aydınlatması, sürüş modu ve kilit açma/kapı açma durumu dışında, iklimlendirme sıcaklığı ve müzik ritmiyle de ilişkilendiriliyor.

OMODA 5, akıllı sürüş yardımcıları açısından L2.5 akıllı sürüş seviyesiyle sınıfına öncülük etmeye hazır. Ayrıca, OMODA 5’de kullanıma sunulan Sürücü İzleme Sistemi (DMS), Chery tarafından tanıtılan önemli bir teknolojik yenilik. Araç içi kamera, sürücünün yüz ifadelerini gerçek zamanlı olarak izliyor, uyku hali veya dikkat dağınıklığı algıladığında sürücüyü uyarıyor.

TIGGO 7 PRO, şık görünüm ve teknolojinin birleşimi

Chery TIGGO 7 PRO, lüks kompakt SUV segmentinde şık görünüm ve sürüş konforuna odaklanan müşterileri hedefleyerek giriş seviyesini belirliyor. TIGGO 7 PRO, görünüm olarak TIGGO ailesinin tasarım dilini benimsiyor. LED Matrix farlarla uyumlu “Angel Wing Star” ön ızgara, şık ve dinamik bir görsel şölen sunuyor. Ayrıca çift renkli araç gövdesi ve havada süzülen tavan tasarımıyla da genç kullanıcıların beğenisine hitap ediyor.

TIGGO 7 PRO, sürücü ve ön yolcuyu sarmalayan kokpit tasarımıyla dikkat çekiyor. 12 inçlik tam LCD gösterge paneli, 10,25 inçlik merkezi dokunmatik kumanda ekranı ve 8 inçlik dokunmatik LCD klima ekranı, pek çok premium SUV rakiple yarışabilecek seviyede iddialı bir tasarıma sahip. LCD ekran, yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran ve klima ekranı arasındaki etkileşim, yenilikçi bir kullanıcı arayüzü oluştururken, güncel teknolojilerle bağlanılabilirlik uyumuyla da albenisini artırıyor.

Hem gövde hem de iç mekanındaki tasarımıyla dikkat çeken TIGGO 7 PRO, bu özellikleriyle yetinmeyerek ayrıntılarda gösterilen özen ile de beklentileri karşılıyor. Özellikle kablosuz akıllı telefon şarj özelliği ile sunulan “cep telefonunu unutma hatırlatıcısı” işlevi, bu detaylardan sadece bir tanesi. Bunun dışında anahtarsız giriş ve tek tuşla çalıştırma, 360 derece kuş bakışı panoramik arka görüş kamerası ve temassız açılan elektrikli bagaj gibi donanımlar genel paketi tamamlıyor. Ayrıca, çift bölgeli otomatik klima, kabin içi konforu tamamlıyor.

Chery TIGGO 7 PRO, T1X platformu üzerinde yükseliyor. Yol bozukluklarını etkin bir şekilde sönümlemek üzere ayarlanan uzun stroklu süspansiyon sistemi, asfalt yollar dışında asfalt harici zeminlerde de gelişmiş konfor seviyesi sağlıyor. Yine aynı süspansiyon ve şasi kurulumu, lastiklerin her zaman yere güvenle basmasını sağlayarak üstün yol tutuş özellikleri dışında üstün fren performansı da sağlıyor. TIGGO 7 PRO, 100-0 km/s fren ölçümlerinde kaydettiği 37,48 metrelik değerle sınıfındaki rakiplerini geride bırakıyor.

7 koltuklu Amiral Gemisi TIGGO 8 PRO’da “Karada Üst Sınıf Kabin” Konforu

Chery TIGGO 8 PRO, başarıya ve kaliteli yaşama odaklanmış müşterilere yönelik, 7 koltuklu, büyük hacimli bir SUV. Markanın Türkiye’deki Amiral Gemisi pozisyonunda konumlandıracağı Chery TIGGO 8 PRO, hem statik hem de hareket halindeyken, “Karadaki Üst Sınıf Kabin” deneyimini, premium konfor duygusuyla yaşatıyor.

Üstün konfor özelliklerinde şasi önemli bir sorumluluk üstleniyor. TIGGO 8 PRO, MacPherson bağımsız ön süspansiyon ile, çok bağlantılı arka süspansiyonun kombinasyonu ve konfor odaklı kurulum ile gelişmiş bir seviye sunuyor. Özellikle hız tümseklerinden geçerken hissedilen sarsıntıyı filtreleme performansı, vaat edilen konforu fazlasıyla karşılıyor. TIGGO 8 PRO’nun süspansiyon sistemi, keskin dönüşlerde kabini stabil tutmak ve gövde salınımlarını azaltmak üzere destek sağlıyor. SUV, heybetli gövdesine karşın hafif ve geri bildirimi yüksek direksiyon sistemi sayesinde esnek ve kıvrak kullanım özellikleri sergiliyor.

Chery TIGGO 8 PRO’nun gelişmiş yalıtım seviyesinin sağladığı sessizlik de sürüş konforuna katkı sağlıyor. TIGGO 8 PRO’nun rölanti devrinde ölçülen gürültüsü sadece 39,9 dB. Ayrıca motor, son derece sessiz çalışıyor ve şehir içi sürüşlerinde kabin içinde duyulan gürültü seviyesi daha çok yol ve lastik gürültüsü ile sınırlı. Mühendislerin uyguladığı gelişmiş çözümler kadar TIGGO 8 PRO’nun NVH performansında geniş ses emici kumaş alanların da payı var. Ayrıca değişken hacimli kompresör ve PWM elektrotsuz fan gibi çözümler de TIGGO 8 PRO’nun iç mekanındaki kütüphane benzeri dingin ortama katkı sağlıyor.

Test sürüşü etkinliğinde basın mensupları, çeşitli sürüş destek teknolojilerini de deneyimleme fırsatı buldu. Kör Nokta Algılama (BSD) ve Arka Çapraz Trafik Uyarısı (RCTA) bunlardan bazıları. Bu teknolojiler geri-geri giderken ve şerit değiştirirken daha sezgisel uyarılar sağlıyor. Bunun dışında Kapı Açma Uyarısı (DOW), park anında kapıları açarken olası çarpışmalara karşı uyarıyor ve kazaları etkili bir şekilde önlüyor. Ayrıca Uyarlanabilir Hız Sabitleyici (ACC), Şerit Takip Asistanı (LKA) ve diğer akıllı sürüş destek işlevleri de kullanıma sunuluyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu