Haberler

Tiguan da R’lanıyor




Yeni bir söylentiye göre 2018 yılında 2. nesil Tiguan, Coupe R versiyonuyla Volkswagen ailesine katılacak.

Volkswagen R departmanı tarafından geliştirilen modelde kaputun altında da ‘R’ imzası bulunuyor. 2 litrelik benzinli ve turbo şarjlı 4 silindirli motora sahip olan model bu motordan 300 beygir ve 380 Nm tork sağlıyor. Bu gücü ”ALLMotion” adı verilen 4 tekerlekten çekiş sistemiyle yere aktaracak olan modelde şanzıman olarak da yine bir Volkswagen vazgeçilmezi olarak 6 ileri çift kavramalı bir şanzımana yer verilmiş.

Bu gücü yere aktarma konusunda şüphesi olduğuna kesin gözüyle bakılan R departmanı, bu 4 tekerlekten çekiş ve şanzımanın yanı sıra, elektronik tork dağılımı kontrolü sistemini de modele ekleyecek. Konfor ve yol tutuş arasındaki seçimleri yapabilmek için ise salıncaklı amörtisörler arasından tanıdığımız bir marka olan MacPherson’a ayarlanabilir 4 kademeli bir amörtisör siparişi veren Volkswagen, Coupe R versiyonunda konforla yol tutuşu bir arada sunacak.

Tüm bu özel kombinasyonlarıyla birlikte 0-100 km/s ivmelenmesini 5.1 saniyede tamamlayan model Tiguan’ın sonuna eklenen ”Coupe R” kelimelerinin hakkını veriyor. Güç, performans ve daha agresif bir gövde açısından beklenenleri yerine getiren modelde güvenlik ve destek sistemleri bakımından da büyük bir bolluk olması bekleniyor.

Önümüzdeki ay düzenlenecek olan Frankfurt Motor Show’da Tiguan’ın 2. neslinin kullanıcılarına sunulmasının ardından gözler daha uzun dingil mesafesi ve 7 koltuğa sahip olan Tiguan’a çevrilecek. Bu 7 koltuklu Tiguan için önümüzdeki yıla tarih verildiğini belirtirken ”Peki ya Coupe R?” sorunuzu duyar gibiyim.

Ortada henüz bir casus fotoğraf olmadığı için tahmin etmenin zor olacağı Coupe R için 2018 yılında lansman işaret edilirken R’sız Coupe versiyonunun 2017’nin Aralık ayında Volkswagen ailesine katılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Not: Fotoğraf Tiguan R-Line’a aittir.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu