FeaturedHaberler

Nissan, 2030 planları için çalışmalarına devam ediyor




Nissan, sürdürülebilirlik çalışmalarını kapsayan Ambition 2030 doğrultusunda karbon nötr bir şirket olmak amacıyla Nissan markalı araçlardan kaynaklanan egzoz emisyonlarını azaltmayı ve 2030’ların başına kadar tüm yeni modellerin elektrikli versiyonlarını satışa sunmayı hedefliyor.

Daha temiz, daha güvenli ve daha kapsayıcı bir dünya hedefleyen Nissan, tüm faaliyetlerinin merkezine koyduğu Nissan Ambition 2030 yol haritasının hayata geçirilmesi için kritik öneme sahip sürdürülebilirlik taahhüdünü güçlendirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıklayan Nissan gerçek anlamda sürdürülebilir bir şirket olmakta kararlı adımlar atmayı sürdürüyor.

Nissan, Sürdürülebilirlik Raporu ile karbon nötr bir şirket olmak amacıyla Nissan markalı araçlardan kaynaklanan egzoz emisyonlarını azaltmayı ve 2030’ların başına kadar tüm yeni modellerin elektrikli versiyonlarını satışa sunmayı hedeflediğini açıkladı.  Elektrikli araç (EV) ekosistemini geliştirmek için 4R ve Blue Switch gibi girişimleri yaygınlaştıran Nissan, bu doğrultuda pil ve araç teknolojilerinde de iyileştirmeler yapacak. Nissan, bu doğrultuda araç güvenliğini artıran teknolojiler geliştirmek, bu teknolojileri daha fazla müşteri için erişilebilir kılmak ve herkesin güvenli ve güvenilir mobiliteye erişmesini sağlamak amacıyla kapsayıcı mobilite çözümleri sunmak için de çalışıyor.

Mayıs 2018’de başlatılan Blue Switch programı, afet önleme, enerji yönetimi, iklim değişikliği, turizm ve nüfus azalması ile ilgili konuları ele almak için elektrikli araçların kullanımını teşvik ediyor. Blue Switch programının bir parçası olarak Nissan ve Sumitomo Corp.’un ortak girişimi olan 4R Energy, Nissan LEAF elektrikli otomobillerinden kullanılmış 40 kilovat saat pilleri yeniden kullanarak sabit bir pil geliştirdi. Şirket ayrıca, müşterilerin elektrikli araçlarda (EV) depolanan elektriği V2X (Araçtan Her Şeye) teknolojisi aracılığıyla kullanmalarına olanak tanıyan yeni bir ürün de geliştirirken, Nissan, Blue Switch programı aracılığıyla yerel yönetimler ve şirketlerle işbirliğini daha da genişletmeyi ve 4R Energy ile birlikte gelişmiş enerji yönetimini desteklemeye devam etmeyi planlıyor.

Nissan’ın 2030 hedefleri doğrultusunda açıkladığı Ambition 2030 yol haritasında çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) öncelikleri arasında, tüm değer zinciri boyunca karbon ayak izini azaltmak ve Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen Race to Zero küresel kampanyasına katılan ilk Japon otomobil üreticisi olmak yer alıyor. Nissan ayrıca Ambition 2030 doğrultusunda sektörler arası iş birlikleri kurarak, toplum ve hükümetlerle bir araya gelerek emisyonları azaltmayı, dünyayı güvenli enerji yönetimi çözümleriyle güçlendirmek üzere yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu