FeaturedHaberler

BMW i4 M50 ile Pirelli iş birliği duyuruldu!




BMW M, Pirelli P Zero Elect lastikleri markanın geçen sene 50. yıl dönümünü kutlayan yüksek performans birimi tarafından geliştirilen ve ilk tam elektrikli otomobili olan yeni BMW i4 M50 için orijinal ekipman olarak seçti.

BMW i4 M50, markanın spor biriminin yönünü ilk kez tam elektrifikasyona çeviriyor. Dört tekerlekten çekiş sağlayan iki motorun olması sayesinde araç toplam 544CV (400kW) güç çıktısıyla sadece 3,9 saniyede 0’dan 100 km/saat hıza ulaşabiliyor. Pirelli’nin bu tür otomobillerin yüksek performansına yanıt verebilmek ve tüm elektrikli araçların benzersiz taleplerini karşılamak için geliştirdiği P Zero lastikler, yanaklarındaki özel işaretlerden tanınabilen Elect teknolojisini içeriyor. BMW için ‘terzi işi’ olarak üretilen tüm orijinal ekipman lastikleri tanımlayan yıldız işaretinin yanındaki Elect logosu ise lastiğin BEV veya şarj edilebilir hibrit araçların anında tork, bataryalardan dolayı artan ağırlık ve sessiz sürüş gibi özelliklerini desteklemek üzere özel olarak geliştirildiğini gösteriyor. Pirelli lastiğinin yapısı, ekstrem spor sürüş sırasında bile aracı desteklemek ve maksimum performans sunmak için güçlendirildi. Yüksek kavrama sağlayan özel hamur da hassas ve verimli kullanım için maksimum tutuş yaratmak üzere tasarlandı.

PIRELLI VE BMW M

2022’de 50. Yıl dönümünü kutlayan BMW’nin sportif M bölümü, motor sporlarında geliştirdiği uzmanlığı yollara aktarıyor. Pirelli de aynı şekilde 150 yılı aşan tarihi ve 110 yıldan uzun süredir motor sporları alanındaki varlığıyla edindiği bilgi birikimini dünyanın en ikonik ve prestijli performans markalarından bazıları için ‘terzi işi’ lastikler üreterek sürüş deneyimini tümüyle iyileştiriyor ve araç dinamiklerini geliştiriyor. Pirelli’nin BMW M ile iş birliği sonucunda örneğin X3 M ve X6 M SUV’lar için homologasyonlu P Zero yaz ve Scorpion kış lastikleri geliştirildi. Pirelli ayrıca zarif tasarımlı 8 serisinin donanımı olarak P Zero lastikler ile ikonik M5 CS’ye özel olarak hem pistte hem de yolda kullanıma uygun P Zero Corsa lastikleri üretiyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu