FeaturedHaberler

Yeni Peugeot 408 dikkat çeken tasarımı ile ülkemizde




PEUGEOT’nun C segmentinde SUV kodlarıyla, dikkat çeken fastback tasarımlı yeni modeli 408, Allure ve GT donanım paketleriyle, 6 farklı renk seçeneğiyle Türkiye’de.

Dünyanın en köklü otomobil markalarından biri olan PEUGEOT, yeni 408 modeliyle SUV kodlu dinamik silueti ve kusursuz fastback tasarımıyla kalıpları kırıyor. Ekim 2022’deki Paris Otomobil Fuarı’nda dünya tanıtımı yapılan yeni PEUGEOT 408, Mart 2023 itibarıyla Türkiye’de satılmaya başlandı. PEUGEOT, yeni 408 ile son derece rekabetçi C segmentindeki ürün çeşitliliğini artırırken, markanın SUV sınıfındaki başarısını da devam ettirecek. Türkiye’ye ilk aşamada 1.2 PureTech 130 motor ve 8 ileri vitesli EAT8 otomatik şanzımanıyla ithal edilen PEUGEOT 408’in gelecekte tam elektriklisinin de satışa sunulması planlanıyor. PEUGEOT 408’de Allure ve GT donanım paketlerine ek olarak 6 farklı renk seçeneği de tercih edilebiliyor. PEUGEOT 408’in Allure donanım seviyesi 1 milyon 110 bin TL’den satışa sunulurken, GT donanım seviyesine sahip PEUGEOT 408 modeline ise 1 milyon 283 bin TL’den başlayan lansmana özel fiyatlarla sahip olunabiliyor. PEUGEOT Türkiye, yeni 408 modeli için Mart ayı boyunca sunduğu 240 bin TL’ye kadar 12 ay vadeli ve % 0.99 faizli finansman kampanyasıyla da dikkat çekiyor.

SUV kodlarıyla harmanlanan dinamik ve yenilikçi fastback tasarımın benzersiz çekiciliği

Yeni 408’in tasarımında, ilk göze çarpan unsur markaya özgü kedi duruşu oluyor ve marka aidiyetine gönderme yapıyor. Keskin tasarım çizgileriyle birlikte ön tasarım, yeni aslan başlı PEUGEOT logosuna gururla ev sahipliği yapıyor. Arka tamponun ters kesimi göz alıcı profile güçlü bir görünüm kazandırıyor. Yeni PEUGEOT 408, Allure donanımında 19 inçlik JASPE, GT donanımında 19 inçlik GRAPHITE jantlarla yere sağlam basıyor, güven veriyor. Önde, aslan dişi tasarımı ışık imzası, arkada üç pençeli LED stop lambaları gibi detaylar 408’i, PEUGEOT ailesine mükemmel bir şekilde entegre ediyor.

PEUGEOT 408 GT’nin farlarında kullanılan Matrix LED teknolojisi, yüksek aydınlatma performansı sağlarken aynı zamanda, ince far tasarımlarına olanak tanıyor. Bu far tasarımı 408’e kararlı ve güçlü bir bakış kazandırıyor. Işık imzası tampona entegre aslan dişi tasarımı iki LED şeridi ile aşağı doğru uzanıyor.

408, C segmentinde alışık olunmadık, güçlü SUV kodları barındıran göz alıcı bir Fastback karoser formunda dış tasarıma sahip. EMP2 platformu kullanılarak üretilen 408, 4.687 mm uzunluğa, 1.859 mm genişliğe ve 1.478 mm yüksekliğe sahip. 2.787 mm’lik dingil mesafesi geniş arka koltuk yaşama alanını beraberinde getiriyor. Ön iz genişliği 1.589 mm ve arka iz genişliği 1.604 mm olan yeni PEUGEOT 408, 19 inçlik jantlarıyla güçlü ve kendinden emin bir duruş sergiliyor.

19 inçlik jantlar hareketsizken bile dikkat çekiyor, düşük hızlardaki sürüşte benzersiz bir görsel etki yaratıyor. Jantların sıra dışı tasarımı, yeni 408’in konsept yaklaşımıyla da uyumlu bir yapı sunuyor. Yeni PEUGEOT 408, Obsession Mavi, Titanyum Gri, Tekno Gri, Elixir Kırmızı, Sedef Beyaz ve İnci Siyah isimli 6 farklı gövde rengiyle üretiliyor.

Üstün teknoloji ve güvenlik standartları

Yeni PEUGEOT 408, en güncel sürüş destek sistemleriyle donatılıyor. Dur&Kalk Fonksiyonlu Adaptif Hız Sabitleme sistemi araçlar arası mesafeyi ayarlarken, çarpışma uyarılı otomatik acil durum freni 140 km/s’ye kadar gece ve gündüz yayaları ya da bisikletlileri algılıyor. Yön düzeltme işlevi ile aktif şeritten çıkma uyarısı sürüş güvenliğini arttırmaya katkıda bulunuyor. Sürücü Dikkat Dağınıklığı Uyarısı direksiyon hareketlerini analiz ederek, 70 km/s üzerindeki hızlarda ve uzun süreli sürüşlerde dikkat dağınıklığını algılıyor. Kapsamı genişletilen trafik işareti tanıma sistemi hız işaretlerine ek olarak dur işaretleri, tek yön, sollama yapılmaz, sollama yapılmaz sonu işaretlerini de algılayarak dijital gösterge ekranında gösteriyor. “Night Vision” Gece Görüş Sistemi, uzun huzmeli farların görüş menzilinden önce kızıl ötesi görüş sistemi ile geceleri veya görüşün zayıf olduğu durumlarda aracın önündeki canlıları (yayalar/hayvanlar) tespit ediyor. Uzun menzilli kör nokta izleme sistemi 75 metreye kadar tarama yapıyor. Arka trafik uyarısı, geri manevralarda sürücüyü yakındaki bir tehlikelere karşı uyarıyor. Entegre temizleme başlığına sahip 180° açılı yüksek çözünürlüklü geri görüş kamerası araç kirlense bile güvenlikten ödün vermiyor. 4 adet yüksek çözünürlüklü kamera (ön, arka ve yan) ile 360° park yardımcısı ile geri vitese takıldığında yan ayna açısı ayarı park ve manevralarda sürücünün işini kolaylaştırıyor. Otomatik uzun far, Matrix LED farların öndeki veya yaklaşan araçların gözünü kamaştırmadan uzun huzmelerin maksimum kullanımını sağlıyor.

Yeni PEUGEOT 408, günlük kullanımı kolaylaştırmak için farklı donanımlar da sunuyor. Bunlar arasında; Yakınlık mesafeli eller serbest giriş ve çalıştırma, elektrikli bagaj kapağı ile eller serbest açma, ısıtmalı direksiyon simidi, çevre ve iç denetimli süper kilitlenme alarmı, elektrikli el freni ve perdeli açılır tavan bulunuyor.

Yeni PEUGEOT 408 aracın yoldaki yönü de dahil olmak üzere yolcu sayısı ve konum bilgisi içeren e-call acil durum çağrısı ile sistemi ile donatılıyor.

Aerodinami ile birleşen verimlilik uzmanı motor

Yeni 408 geliştirilirken, tüketimi ve CO₂ emisyonlarını azaltmak, PEUGEOT ekiplerinin en önemli önceliklerinden biri oldu. Tüm PEUGEOT modellerinde olduğu gibi aerodinami büyük bir titizlikle ele alındı. Tampon, bagaj kapağı, difüzör, aynalar, gövde altı kaplamaları PEUGEOT’nun tasarım ve aerodinami mühendisleri arasındaki yakın iş birliğiyle birlikte gövde ile optimize edildi. Bunun yanında jantların tasarımı da daha iyi aerodinamik verimlilik sağlıyor ve otomobilin genel performansına katkıda bulunuyor. Gövde rijitliği, titreşim konforunu artırmak için yapısal elemanların birleştirilmesiyle optimize edildi. 11,18 m dönüş çapı, üstün yol tutuş, sınıfının en iyi sürüş konforu ve üstün sürüş keyfi, yeni PEUGEOT 408’in DNA’sının bir parçasını oluşturuyor.

Yeni PEUGEOT 408, Türkiye’ye ilk aşamada 3 silindirli 130 HP 1.2 litre PureTech içten yanmalı turbo benzinli motor ile ithal ediliyor. 5500 d/d’de 130 HP maksimum güç ve 1750 d/d’de 230 Nm maksimum tork üreten motor, 8 ileri vitesli EAT8 otomatik şanzıman ve start&stop özelliği ile birlikte Euro 6.4 emisyon normunu karşılıyor. Yeni PEUGEOT 408 210 km/s maksimum hıza ulaşırken, 0-100 km/s hızlanması 10.4 saniyede tamamlanıyor ve WLTP normlarına göre 6.0 ile 6.1 lt/100 km ortalama yakıt tüketimine sahip.

Fransa’nın Mulhouse kentinde üretilen yeni PEUGEOT 408’in ilerleyen dönemlerde tamamen elektrikli versiyonun da Türkiye’de satış sunulması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu