FeaturedHaberler

SsangYong Motor adını KG Mobility olarak değiştirdi




SsangYong Motor, tam bir mobilite şirketi olma yolunda ilk adım olarak kurumsal adını KG Mobility şeklinde değiştirdi.

SsangYong, yeni nesil mobilite işletmesi olma yolunda ilk adım olarak şirket adını KG Mobility şeklinde değiştirdi. 22 Mart 2023’de şirketin Pyeongtaek’teki genel merkezinde bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıya CEO Jeong Yong-Won, yöneticiler, çalışanlar ve hissedarlar katıldı. Yapılan organizasyon ile birlikte kurumsal adın KG Mobility olarak değiştirildiği doğrulandı. İsim değişikliği ile birlikte yeni marka sloganı da ‘Go Different. KG Mobility’ olarak açıklandı.

Geçmişi 70 yıl öncesine dayanan şirket, Kore’nin en eski araç üreticisi ve aynı zamanda ülkenin en tanınmış SUV markalarından biri. Şirket, yoluna 1977’de Dong-A Motors, 1988’de SsangYong Motor ve şimdi de 2023’te KG Mobility olarak devam ediyor.

Geleceğe bakıldığında, KG Mobility, artık küresel otomobil endüstrisini etkileyen tüm değişikliklere uygun olarak haraket edecek. Marka yaptığı açıklamada EV’ye özel platformlar, otonom araçlar ve yapay zeka gibi yeni mobilite teknolojilerine odaklanacağını söyledi.

KG Mobility’den bir yönetici, “35 yıl sonra adımızı değiştirdik ve işimizi geleceğin mobilite şirketine dönüştürmek için ilk adımı attık. EV’ye özel platformlar, otonom araçlar ve yapay zeka gibi yeni teknolojileri kullanan geleceğin araçlarının tasarımına odaklanan şirketimiz, değişimi yürekten kucaklıyor.” dedi

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu