Emniyet Müdürlüğü’nün önünde ilginç görüntü!
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü modifiye araçlara karşı mücadele başlattı. 1 aylık uygulamada 200’e yakın motosiklet ve 150’ye yakın otomobil trafikten men edildi.
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü modifiye edilmiş motosiklet ve araçlara yönelik uygulamada bulunuyor. Emniyet ekiplerinin yaptığı denetimlerde araçlara takılan standart dışı egzoz ve kayıt dışı cihazlar gösterildi. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz modifiye araçlarla trafiğe çıkan gençlere seslenerek, cadde ve sokaklardan bu araçlar temizlenene kadar denetim yapmaya kararlı olduklarının belirtti.
Toplumun huzurunu kaçıranlara geçit vermeyeceklerini söyleyen Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, “Abart egzozlar ile ilgili vatandaşlarımızda ve bizlerde büyük bir rahatsızlık var. Netice itibariyle biz de bu şehrin içerisinde yaşıyoruz. Birçok kez gençlere ikazımızı yaptık. Biz gençlerimizi seviyoruz, onların üzülmesini istemiyoruz ama bu memlekette yaşayan toplumun huzurunu kaçırıyorlar. İnsanların çoluğu çocuğu var, hastası var, yaşlısı var.
Hiç kimsenin bu insanların huzurunu kaçırmaya, asayişini bozmaya hakkı olmadığı gibi bu gençlerimizin de yoktur. Bütün arkadaşlarıma talimat verdim. Bu iş son bir tane motor, son bir tane araç kalana kadar devam edecek. Bu insanlar ne zaman şikayeti keser, huzura kavuşur, o güne kadar devam edeceğiz. Bir kez daha rica ediyorum bu gençlerden, yapmayın. Sizin zevk için yaptığınız bu şey insanların huzurunu kaçırıyor. Toplumun psikolojisini bozar hale geldi. Bu Kurban Bayramı bizim için bir başlangıç olsun ve bu işten vazgeçilsin. Siz son vermezseniz bile bizim görevimiz toplumun huzurunu ve güvenini sağlamaktır. Bu görevimize devam edeceğiz, siz de bu işten vazgeçin” diye konuştu.
Gençlerin bu işten vazgeçmesini isteyen Hüseyin Deniz, “Arkadaşlar son günlerde bu uygulamada ciddi boyutlara ulaştı. Elimize çok ilginç rakamlar oluştu. Son 20-25 günde 200’e yakın motosiklet bunun için bağlandı. 150’ye yakın otomobil bağlandı. Daha da tehlikeli olan 200’e yakın ehliyetsiz şoför yakalandı. Bunların hiçbirisi kabul edilir sayıda değildir. Biz de devletin personeli olarak buna müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz” diye konuştu.
Düzce zaten sıkıntılı bir yer. İstanbul otoban bağlantı yolunu yıllardır bitiremediler her defasında Düzce'nin içinden geçmek zorunda kalıyoruz. Her yere kocaman radarlar, EDS'ler koydular ama nafile. Hala emniyet şeridinden son sürat geçen mi dersin, sürekli sıkıştıran mı dersin. Ciddi derecede trafik terörü olan bir yer.
Boş işler yerine taksilerle, dolmuşlarla, minibüslerle uğraşıp, emniyet şeridi, sapak yanından dışarıdan girmeye çalışanları falan engellesinler ya.. Bunlara göre çok daha fazla gelir elde ederler. Onları sergilesinler ya. Asıl trafik teröristi onlar. Her seferinde çok matah bişey yapıyolarmış gibi bunları sergilemiyolar mı, ifrit oluyorum. Yüzde 1 bunlar, yüzde 1. Trafiği adam gibi çözsene? Yolun ortasında duran taksiye ceza yazsana? 2 şeridi 1'e indiren, yol kenarını durak yapan taksilere ceza kessene, terörist minibüsçüyü trafikten men etsene? Yemiyor değil mi… Yemez. Saçma sapan adamlarla uğraşmak daha kolay çünkü. Eksozu eline halter gibi alıp kaldırınca daha medyatik oluyor çünkü. Yemez, yer mi hiç.
Ormanci demiş ki:
↑
Bahsettiğin şeyler hoş değil, bunlar için de bir yaptırım gerekiyor evet. Ama bu yapılanlar yanlış diye yapılan doğru uygulamayı eleştirmek çok anlamsız. Bir de trafiği aksatmak ayrı insanları kasıtlı bir şekilde rahatsız edecek aksiyonlarda bulunmak ayrı..Ben vatandaş olarak gecenin bir yarısında kimsenin warex egzozunu dinlemek zorunda değilim. Kanunsuz bir şekilde yapılan tuning ile black smoke çıkaran dizellerin kanserojen dumanlarını solumak zorunda da değilim !
Düzce Emniyete helal olsun, keşke aynısını İstanbul'da da ivedilikle yapsalar…
Bu faaliyeti Kocaeli ve Konya emniyet müdürlükleri yapsa hasılat baya iyi olur 😀
Konya'da ruhsatsız motorlar çok , bizde de öyle .
Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Trafik katili arayanlara tüm türkiyenin ortak sorunu dolmuş ve minibüslerdir. Hepsi trafik canavarı kontrol dahi yapmaya gerek yok arada yazık cezayı 🙂
İşe önce sattırmamakla ürettirmemekle başlansa zaten kendiliğinden yok olacak bunlar. Hoş alıp kullananda adam gibi biraz düşünceli ve yiyeceği haltı yerleşim yeri dışında yese eminim yine kimse bişey demez. Temel nokta insanların rahatsız olması. Zaten amirde söylemiş şikayetler kesilene kadar devam diye. Bişeyin suyunu çıkartmamayı öğrenemedik bir türlü.