Haberler

Sırrı makyaj çantasında gizli




Geçtiğimiz hafta yayınlanan ipucuyla haber konusu olan makyajlı Range Rover Evoque, bir dizi tasarım ve mekanik aksam yeniliğiyle resmi olarak tanıtıldı.

2011 yılında, LRX konsepti ile neredeyse tıpatıp aynı görünen Range Rover Evoque piyasaya çıkmıştı. Geçen 4 yılın ardından yapılan makyaj operasyonunda, daha büyük hava girişleriyle yenilenen ön tampon, Range Rover Sport SVR modelindekine benzeyen ön ızgara ve LED aydınlatmalı adaptif farlar gibi değişiklikler aracın ön yüzünde uygulanmış. Yeni bagaj spoileri, grafikleri yenilenen LED stop grubu ve yeni alaşım jantlar makyaj ile araca eklenen diğer detayları oluşturuyor.

İç mekana ilerlediğimizde, yenilenen kapı panelleri ve koltuklar ile 8 inç büyüklüğündeki yeni dokunmatik bilgi/eğlence paneli dikkat çekiyor. Ağabeyi Range Rover’dan alınan All-Terrain Progress Control (ATPC) sistemi ile makyajlı Evoque, zorlu arazi koşullarıyla mücadele ederken önceden belirlenen sabit hızını koruyabilecek.

Özellikle ülkemizde görünüşü için tercih edilen bir model olmasına rağmen makyajlı Evoque’da asıl öncelik dışarıdan görülmeyen kısma, kaputun altına verilmiş. Makyajlı Evoque ile markanın sahibi Hindistan kökenli Tata Motors’un Ingenium (Latince: zeki) ismini verdiği motor grubu müşterilere sunulacak. Tamamı alüminyum bloğa sahip olan bu motorlardan en çok ilgi çekeni selefinden 20-30 kg (44-66 lbs) daha hafif olan TD4 turbodizel. Bu güç ünitesi, 150 HP (110 kW) ve 180 HP (132 kW) maksimum güç değerine sahip 2 seçenek ile bulunacak. Turboşarjlı ve benzinli alternatif Si4 ise 240 HP’lik (177 kW) gücü ile Evoque’u 0’dan 100 km/h’ye (62 mph) 7.6 saniyede ulaştıracak ve 217 km/h’lik (135 mph) maksimum hıza ulaşabilecek.

Güvenlik tarafında ise stereo dijital kameralar ile donatılan 2016 Range Rover Evoque, istemsiz şerit değişikliklerini algılayıp direksiyonu düzelten şerit takip sistemine kavuşmuş. Ayrıca sürücü tepki vermediğinde frenleme görevini de araç kendisi üstleniyor. Yorgunluk tespit edildiğinde sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyaran yorgunluk algılama sistemi de eklenen güvenlik donanımları arasında yer alıyor.

2016 model makyajlı Range Rover Evoque, önümüzdeki hafta 85. Cenevre Otomobil Fuarı’nda görülebilecek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Araç konsept olarak üretildiğinden bu güne kadar tüm land rover ailesinin dizaynına öncülük eden bir modeldir, saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu