Haberler

Küçük Micra, bu görüntüsüyle çok daha agresif




Nissan Kanada, 2016 Micra Kupası’yla aynı ismi taşıyan uzun süredir gizlediği özel üretim pist aracını tanıttı.

Uygulanan makyajın tek amacının görsel çekiciliği arttırmak olduğu gibi sınırlı sayıda üretilen modelde herhangi bir mekanik değişiklik bulunmamakta. Bahsettiğimiz bu görsel çekiciliği arttırmak için yapılan makyaj; aracın dış hatlarını keskinleştirmek, sekiz kollu, 15 inçlik alaşım jantlar ile donatılmasını içeriyor. Ayrıca araçta Nissan Micra Kupası yarışmasında hükümdarlık koltuğunda oturan Olivier Bédard tarafından özel olarak numaralandırılıp imzalanan bir levha da bulunuyor.

Nissan Kanada, modelin bu bahar satışa sunulacağını, yalnızca 250 adet üretileceğini ve bahse konu olan Micra’nın başlangıç satış fiyatının 9,998 Kanada Doları olacağını duyurdu.

Motor sporları için olan bu versiyon, gücünü normal versiyonda kullanılan 1.6 litrelik 4 silindir ve 109 beygir gücüne sahip motordan alıp, daha güçlü frenler, iyileştirilmiş süspansiyon sistemi ve yarışa özel olarak hazırlanmış egzoz ile birlikte gelecek. Ayrıca söz konusu modelin iç kabini fazla ağırlıklardan arındırılmış olup, araçta 5 noktalı emniyet kemerleriyle donatılmış bir yarış koltuk sistemi ve aracın içini tamamen kaplayan roll cage sistemi mevcut.

Bu yıl 14-15 Mayıs’ta Calabogie Motorsporları Park’ında koşulacak 2 yarışla başlayacak. Nissan Micra Kupası sezonu  23-25 Eylül tarihlerinde  Mont-Tremblant pistinde yapılacak 15. ve 16. yarışlarla son bulacak.

 

 

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Agresif olmayan bir şey ne kadar çok daha agresif olabilir ki? 0 x 12750219751 = 0

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu