HABER Kia, Cenevre'de Niro ve Optima Sportswagon Plug-in Hibrit modellerini tanıttı

ceylanmert12

Düz Yol Gazcısı
24 Şub 2017
2
2
245
Kia‘nın hibrit modellerine bir üye daha eklendi. Şirket, kompakt crossover Niro ve Optima Sportwagon versiyonlarıyla ilgili son çalışmalarını 2017 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda sundu. Her iki model de lityum-iyon pil paketlerini içeren 7 yıllık ve 100.000 km’lik Kia garantisi kapsamında olacak. Bundan dolayı şirket, Kia ile ilgilenen ancak markanın hibrit versiyonlarına ait sınırlı geçmişi hakkında endişelenen hibrit müşterilerine biraz güvence verebilir.

otopark-cenevre-otomobil-fuari-2018-kia-optima-sportswagon-2.jpg


Kia’nın yeni pil takımı

Niro, standart modeldeki plug-in hibrit 1,6 litrelik 104 beygir gücündeki benzinli motorunu korurken, 8.9 kilovat/saatlik, yüksek kapasiteli lityum-iyon pil takımına geçiyor. Şirket, Niro’nun hız ve diğer çeşitli kullanım koşullarına bağlı olarak 60 kilometrenin üzerinde bir elektrik enerjisi menzilinin olacağını söylüyor. Ayrıca Kia, Niro’nun hibrit araçlarda genellikle görülmeyen opsiyonel bir çekme paketi ile 1270 kg yükü taşıyabileceğini de söylüyor. Yeni Eko Sürüş Asistanı Sistemi, sürücülerin çeşitli sürüş koşullarında en fazla verimi elde etmeye yönelik “akıllı rehberlik” sunarak müşterilerin Niro’dan en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı oluyor.

Optima Sportswagon plug-in hibrit, Avrupa pazarlarına özel olarak 2.0 litrelik bir benzinli motora ve 11.3 kilovat/saatlik bir lityum-iyon pil takımına sahip bir elektrik motoruna sahip olacak. Benzinli motorun resmi verileri henüz bilinmese de 202 beygir güce sahip olacağı hakkında söylentiler var. Ayrıca Kia’nın elektrikli motoru ise saatte ortalama 120 kilometre hızla yaklaşık 60 kilometre mesafe katetmeyi hedefliyor.

Niro’nun bagaj hacmi

Standart vagon modeliyle karşılaştırıldığında, plug-in hibrit motor parçalarının yolculara ve bagaj hacmine neredeyse hiç etkisi bulunmuyor. Otomobilin pil takımı şasinin altında olmasına rağmen koltuklar standart haldeyken yaklaşık 440 litre bagaj hacmi sunan yeni Kia Niro, arka koltuklar yatırıldığında ise yaklaşık 1575 litre bagaj hacmine sahip olabiliyor.

Niro ve Optima Sportswagon modellerinin her ikisi de makul bir opsiyon listesine sahip olacak. Ayrıca Kia müşterileri, bu otomobillerin dokunmatik bilgi sistemlerinden toplam menzil ve yakınlardaki şarj istasyonları gibi bilgileri de elde edebilecek. Her iki modelin de 2017 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren satışa çıkması bekleniyor.








Read the whole post here.
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso

OTOPARK.COM Robot

Profesör
7 Eyl 2016
337
102
1,145
Kia Niro Hyundai ioniq'nin platform kardeşi ve ioniq ile ortak parçalar kullanıyor. Hyundai İoniq Haziran ayında kardeşi Kia Niro ise yakın zaman içerisinde ülkemizde satışa sunulacak. Kia çok iyi iş çıkartmış Niro benzersiz bir SUV
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
İoniq baya başarılı oldu. Her nekadar doğuştan elektrikli olmasa bile ucuz tesla alternatifi olarak baya popüler , çünkü 200 km menzili gayet rahat sunabiliyor. Diğer otomobil üreticileri halen turbo üstüne turbo kaynaklanmış 3 silindirli petrol motorları üzerinde çalışmaya devam etsin.
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso

OTOPARK.COM Robot

Profesör
7 Eyl 2016
337
102
1,145
Aynen katılıyorum. Hyundai İoniq ilk neslinde bu kadar başarılı olduysa ileride daha başarılı bir model olacaktır. İoniq Prius'tan daha şık ve modern bir görünüme sahip. Prius tasarım ve kalite olarak İoniq'nin gerisinde kalıyor. Teknoloji olarak ise Hyundai İoniq Prius ile rahatlıkla rekabet edebilir. Hyundai CEO'su bile yaptığı açıklamada "Japonları tasarım, kalite, teknoloji anlamında geride bıraktık" ifadelerini kullanmıştı. Adam halkı beyler bundan 5-10 sene sonra dünyada Koreliler söz sahibi olacaklardır
 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Malesef artık kendimi dünyalı olarak tanıtıyorum, Hemşerilerim Hyundai ve tesla bizi leri taşıyacak buluşlar imza atıyor.
 

extreme

Asfalt Kurutucu
23 Kas 2016
21
3
595
harika görünüyor her iki otomobilde. optima gördüğüm en iyi st.wagon şuana kadar.özellikle önden görünümünü çok beğendim.umarım en kısa zamanda ülkemizde şatışı başlar..
 

extreme

Asfalt Kurutucu
23 Kas 2016
21
3
595
Çağ Elektirikli-hybrid otomobillerin çağı artık.dizel otomobiller çevreyi en fazla kirletip tehdit eden motorlu otomobiller olduğu için avrupada birçok ülkede üretilmiyor artık, zaten benzinle, mazot arasında pek farkta kalmadı dolayısıyla DiZEL otomobil almak hiç mantıklı vede sanıldığı gibi ekonomik değil.umarım özellikle HYBRID otomobiller tüm dünyada olduğu gibi ülkemizdede yaygınlaşır artık..
 

OTOPARK.COM Robot

Profesör
7 Eyl 2016
337
102
1,145
Kia şu ön tasarımı yapan grafikeri işten çıkarsın bu nedir arkadaş Lego yada sünger Bob la anlaşma imzalayıp özel seri çıkarmış gibi
 

OTOPARK.COM Robot

Profesör
7 Eyl 2016
337
102
1,145
Hahaha..Çok komik. Aracın nesi var ön tasarımı gayet güzel görünüyor. Aracı eleştirmek için illa ki birşeyler saçmalayıp duracaksınız. Yazık size. Hyundai-Kia tasarım şefi Peter Schreyer. Bilmiyorsanız söyleyeyim eskiden Volkswagen ve Audi de şef tasarımcıydı
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım