HABER Herkes yapar Ford durur mu ?

cgrkn

Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
34
14
595
Yeni Ford Edge, güçlü motoru, modern tasarımı, yenilikçi teknolojileri, üst düzey konforu, gelişmiş sürüş asistanları ve iddialı sürüş dinamikleriyle sınıfındaki standartları yeniden belirlemeye hazırlanıyor.

Ford’un Avrupa SUV stratejisinde önemli bir rol oynayan en büyük SUV modeli yeni Ford Edge Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni Ford Edge güçlü yapısı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Geniş ve modern bir iç mekana sahip olan yeni Ford Edge, açılabilir panaromik cam tavanı, kaliteli ve özenli işçiliği ve ergonomik iç mekanıyla göz alıcı bir duruşa sahip.

İç mekanda gürültüyü yok ederek sürüşe maksimum seviyede odaklanmayı sağlayan Aktif Gürültü Kontrol Sistemi, aracın hızına göre direksiyon çevirme oranını ayarlayan ve park manevrası gibi düşük hızlarda daha az efor harcanmasını sağlayan Sürüşe Duyarlı Direksiyon Sistemi ve aracın önüne çıkabilecek insan ve büyük nesneleri algılayıp, tepki verilmediğinde ise otomatik olarak fren yapan Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı gibi teknolojileriyle yeni Ford Edge, konforlu ve güvenli bir yolculuk için üzerine düşeni yapıyor.

Yeni Ford Edge’de, çift turbo destekli gelişmiş 2.0 litre TDCi motor, yüksek performans sağlarken düşük yakıt tüketim ve emisyon değerleriyle fark yaratıyor. 210 beygirlik motora yarış otomobillerinden aşina olduğumuz 450 Nm’lik bir tork değeri eşlik ediyor. Güçlü performans verilerine rağmen yeni Ford Edge’nin ortalama yakıt tüketimi 5.8lt ve CO2 emisyon değeri 149 g/km düzeyinde kalıyor.

Akıllı 4×4 Çekiş (AWD) sistemi buzlu yollardan ıslak, kuru zemine ve hatta değişkenlik gösterebilen engebeli arazilerde dahi ileri seviye yol tutuşu ve tepki hassasiyeti sağlıyor.

Ford Dinamik LED ön far teknolojisi ise direksiyonun çevrildiği açıyı farlara da yansıtarak geniş bir görüş açısı kazandırıyor. Sekiz farklı aydınlatma modunun yanı sıra, manuel olarak da ayarlanabilen serbest moda sahip olan aydınlatma grubu, Yansıma Önleyici Uzun Farlar otomatik olarak ayarlanıp, öndeki ya da karşıdan gelen sürücünün gözlerini kamaştırmadan görüş mesafesini maksimuma çıkarıyor.

Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı, yoldaki veya söz konusu yola çıkabilecek yayaları algılayarak sürücüyü uyarıyor, sürücünün tepki vermediği durumlarda sistem otomatik olarak fren yapıyor.

Hava Yastıklı Arka Emniyet Kemerleri de olası çarpışmalarda milisaniyeler içinde şişerek arka koltukta her iki yanda oturan yolculara maksimum koruma sağlıyor.

Trafik İşareti Algılama Sistemi, trafik levhalarını tanıyarak ilgili bilgiyi yol bilgisayarında gostererek sürücüyü uyarıyor. Geri görüş kamerası ve otomatik park sistemi de Yeni Ford Edge’de sürüşü kolaylaştıran özellikler arasında yer alıyor. 8” dokunmatik renkli ekran, SYNC2 teknolojisi ile birleşerek araç içi müzik, navigasyon, klima ve telefon gibi özelliklerin sesli kontrolüne imkan tanıyor. Premium deri döşemeli ısıtma soğutma fonksiyonlu ön koltuklar ve ısıtmalı arka koltuklar yolculuklara konfor katıyor.

Ön cama entegre bir kamera sayesinde 65 km/sa üzerindeki hızlarda devreye giren Şerit Takip Sistemi, istem dışı şerit değiştirme durumlarında ilk olarak görsel uyarıda bulunuyor. Eğer sürücü tepki vermez ise direksiyon titreyerek yolcuyu bir kez daha uyarıyor. Tüm bu uyarılara sürücüden yine tepki gelmezse Şeritte Kalma Yardımcısı devreye girerek otomatik olarak direksiyona hafif bir tork uygulayarak aracı yumuşak ve güvenli bir şekilde şeride döndürüyor.

Yeni Ford Edge’de aracın alt bölümü, ön tampon altı, arka difüzör, aynalar ve arka cam birleşme noktaları özenle tasarlanmış bu sayede aerodinamik yapı korunurken dış görünüm de sportifleşmiş.

Yeni Ford Edge, 2.0 lt hacmindeki TDCi motora eşlik eden 6 ileri Powershift çift kavrama şanzımana sahip. 10 dış renk ve 3 deri döşeme rengiyle geniş bir tercih yelpazesine sahip olan Edge, Türkiye’de 88.650 $ başlangıç tavsiye edilen anahtar teslim fiyatıyla satışa sunuluyor.

1 arasında 4





Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
  • Beğeni
Tepkiler: Akın

Samed M.

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
1,347
3,278
3,770
24
Antalya
Marka
Hyundai
88.650 $, yollarda göremeyeceğimiz bir araç daha ülkemize gelmiş hoş gelmiş.
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,182
45,746
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
2-3 tane shoowroom aracı gönderirsin, 1-2 tane de test aracı gönderirsin yeter işte. Ne gerek var 1.6 dizel, 1.5 ecoboost motor koyup Türkiye'ye yollamaya. Zaten Türkiye'deki tüketicilere devlet vuracağı kadar vuruyor, sende dalga geçer gibi sadece gönder o kadar..
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: TSIDSG

Akın

Panpa
Beta Programı
9 Eyl 2016
3,361
7,201
4,970
İstanbul-Tunceli
Marka
Yok
Güzel bir model olmuş ama o fiyata fazla satmayacağından yollar da göremiyeceğiz. Ama test de görsek yeter.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,182
45,746
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Fiyatı zaten pahalı ona lafım yok da bu aracın rakibi tucson, santa fe, crv, sportage v.s değil. Bunun rakipleri Audi Q5, Bmw x3 ve Volvo Xc60 olarak geçiyor yani fiyatlandırması o seviyedeki araçlara göre yapılıyor. Sorsanız yukarıdakiler varken edge'e bu parayı vermem ama rakipleri bunlar olunca fiyatı da artıyor tabii.
 
Son düzenleme:

Gurdal07

Profesör
29 Eyl 2016
354
342
1,295
Antalya
Fiyatini geçelim desen bile arabanin cekici bi tasarimi yok, siniflari farkli olabilir ama yeni cikan suvlardan seat ateca yada skoda kodiaq gibi aaa güzelmiş diyebilecegim bi tasarim degil
 

botvitaliy

Profesör
8 Eyl 2016
88
62
1,035
Premiumlar haricinde şu arabayı almak için tek neden onların 2 litre dizelinin nispeten güçsüz olması başka hiç bir albenisi yok ayrıca başlangıç fiyatları daha düşük mesela XC60 211 kağıttan başlıyor
 

cgrkn

Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
34
14
595
Riskli bir çıkış olduğunu düşünüyorum en azından ülkemizde tutunamayacak gibi görünüyor.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım