Gider bence sonuçta ıslak performansı yüksek o yüzden kışın da iş görür gibi geliyor. Bizim eski caddyde takmıştık araba kendine gelmişti barumlardan sonra@mustafa.e kanka o dediğin lastik Mersin e iyi gider mi sence

Gider bence sonuçta ıslak performansı yüksek o yüzden kışın da iş görür gibi geliyor. Bizim eski caddyde takmıştık araba kendine gelmişti barumlardan sonra@mustafa.e kanka o dediğin lastik Mersin e iyi gider mi sence
Arkadaşın Focus'unda İzmir'de Goodyear Efficient Grip Performance kullandık birkaç yıl. Şu anda hala üstünde ama değiştirmeyi düşünmüyor çünkü fazlasıyla sağlam çıktı. Herhangi bir deformasyon, çatlama veya diş derinliklerinde sorun yok. Avrupa üretimi olanlarını tavsiye ederim. Continental'lerin sıcak performansını hiç bilmiyorum. Hamuru fazla yumuşaktır, sıcağa dayanabiliyor mu onu tecrübe eden arkadaşlardan dinlemek lazım. Dunlop'ları kullananlara da bir sormak lazım. İyi diye duydum.
Hocam çok iyi olmuş da, emin misiniz sadece lastik farkından yakıt tüketiminde bu kadar oynama olabileceğine? Bahsettiğiniz iki lastik de kötü değil, yuvarlanma dirençleri arasında uçurum farklar yok ( 3 litre değiştirecek kadar )Fiestamda Fransa üretim GoodYear EGP kullanıyordum Adanada 10-11 litre yakan (Continental PC2) aracım 7-8 litreye kadar düşmüştü.
Benim 3 litre kadar olmasa da 1-1,5 litre kadar bir düşüş yaşadığım olmuştu. Egp takılınca otomobil bariz az yakmaya başlıyor, zaten gaza dokunduğunuz anda lastikler patinaja düşecekmiş hissi verip büyük bir istekle dönmeye başlıyor ama patinaja düşmeden devam ediyor. Bunu hemen her hızda yapıyor. Hızlanmaya karşı öyle az direnç gösteriyor ki bu hem sürüşte hissediliyor hem de tüketimde. Dizel aracımda 1-1,5 litre kadar fark oluşturmuştu bende.Hocam çok iyi olmuş da, emin misiniz sadece lastik farkından yakıt tüketiminde bu kadar oynama olabileceğine? Bahsettiğiniz iki lastik de kötü değil, yuvarlanma dirençleri arasında uçurum farklar yok ( 3 litre değiştirecek kadar )![]()
Hocam çok iyi olmuş da, emin misiniz sadece lastik farkından yakıt tüketiminde bu kadar oynama olabileceğine? Bahsettiğiniz iki lastik de kötü değil, yuvarlanma dirençleri arasında uçurum farklar yok ( 3 litre değiştirecek kadar )![]()
Hocam 1-1.5 litreyi anlarım. Bu konuda hemfikirim. Fakat 3 litre ciddi derecede bir fark. Hesaplamaları da yaparsanız yuvarlanma dirençleri arasındaki fark az (3 lt değiştirecek bir fark değil) olduğundan 3 litrelik bir fark çıkmazBenim 3 litre kadar olmasa da 1-1,5 litre kadar bir düşüş yaşadığım olmuştu. Egp takılınca otomobil bariz az yakmaya başlıyor, zaten gaza dokunduğunuz anda lastikler patinaja düşecekmiş hissi verip büyük bir istekle dönmeye başlıyor ama patinaja düşmeden devam ediyor. Bunu hemen her hızda yapıyor. Hızlanmaya karşı öyle az direnç gösteriyor ki bu hem sürüşte hissediliyor hem de tüketimde. Dizel aracımda 1-1,5 litre kadar fark oluşturmuştu bende.
Bilemedim, bana pek mantıklı gelmedi açıkçası fakat siz tecrübe etmişseniz doğrusunuzdur.Emin olabilirsiniz, pc2ler 50 bin km devirmişlerdi 2-3000kmsini ben yaptım ve iğrendim lastikten, inanın o kadar fark etti, araç 1.4 96 benzinli otomatik 2012 fiesta. Lastik ebadını tam hatırlayamadım, sanırım 195,50,15 olması lazım.
3 litre olayını bilemiyorum tabii. Belki tüketimdeki azalış hissiyat olarak da öyle gelmiş olabilir. Mesela benim aracımın şuan şehir içinde 5-5,5 litre yakması gerekirken 6,5 litre yakıyor. Egp ile 5'e inerdi tüketim. Dediğim gibi hissiyattan kaynaklı da öyle olmuş olabilir.Hocam 1-1.5 litreyi anlarım. Bu konuda hemfikirim. Fakat 3 litre ciddi derecede bir fark. Hesaplamaları da yaparsanız yuvarlanma dirençleri arasındaki fark az (3 lt değiştirecek bir fark değil) olduğundan 3 litrelik bir fark çıkmaz![]()
Doğrudur. Muhtemelen öyledir3 litre olayını bilemiyorum tabii. Belki tüketimdeki azalış hissiyat olarak da öyle gelmiş olabilir. Mesela benim aracımın şuan şehir içinde 5-5,5 litre yakması gerekirken 6,5 litre yakıyor. Egp ile 5'e inerdi tüketim. Dediğim gibi hissiyattan kaynaklı da öyle olmuş olabilir.
Amin amin dertli konular bunlarDoğrudur. Muhtemelen öyledirAllah bize de 5-6 litre şehir içi gezmeyi nasip etsin diyerek konuyu kapıyorum
![]()