HABER 2018 Audi A8, 3. seviye otonom teknolojisiyle geldi!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Audi, lüks sedan segmentindeki başarılı temsilcisi A8’in yeni jenerasyonunu Barcelona’da duyurdu. Dördüncü nesil Audi A8, bünyesinde büyük yenilikler ile beraber geliyor!

Yeni tasarım dili, lüks Audi!

Markanın yeni tasarım dilini ilk kez gördüğümüz yeni Audi A8, ağır tasarımdan sıyrılarak sportifliğe doğru keskin bir adım atmış. Tamamen yenilenen ön kısımda ucu aşağı çekilen kaput, neredeyse ön bölümü tamamen kaplayan Singleframe panjur ile birleşiyor. Lazer teknolojisine sahip HD Matrix LED farlar, aracın süratine göre parlaklığını otomatik olarak arttırıp azaltabiliyor.

Arka bölümde ise lükslüğe göz kırpan yeni bir Audi yüzü görüyoruz. OLED teknolojisine sahip stoplar ortada birleşiyor ve markanın yeni yüzünü ortaya koyuyor. Stop lambalarını ve egzoz bölümünü çevreleyen krom detaylar ise Audi A8’i şık ve pahalı gösteriyor.

Yeni Audi A8’in iç mekanına geçtiğimizde ise bambaşka bir dünya ile karşılaşıyoruz. HD çözünürlükteki dijital gösterge paneli, 10.1 inç boyutundaki MMI ekrana bağlı durumda. Böylece araç ile ilgili önemli bilgileri ve navigasyon sistemini doğrudan önünüze getirebiliyorsunuz. Ayrıca MMI’da bulunan dokunsal geri bildirim desteği (Taptic Engine), hiçbir düğmeye gerek kalmadan kapasitif tuşlar ile çalışmanıza olanak sağlıyor.

Yeni Audi A8, artık 3. seviye otonom sürüşe sahip!

2018 model Audi A8 ile beraber gelen yeniliklerden biri de 3. seviye otonom sürüş desteği. Lazer tarayıcılar, radar ve özel sensörlerle donatılan otomobil, 60 km’nin altında sürücüsüz sürüş gerçekleştirebiliyor. Audi’nin akıllı telefon uygulaması üzerinden denetlenen park sistemi sayesinde araç, sürücü dışarıdayken kendi kendini park edebiliyor. AI süspansiyon adı verilen sistemin, süspansiyon sertliğini o noktaya binen yüke göre ayarlayabildiğini belirtelim.

Otomobilin kaputunun altında ise oldukça güçlü 2 motor seçeneği ile karşılaşıyoruz. 290 beygir güç üreten 3.0 TDI ve 340 beygir güç üreten 3.0 TFSI motorların ikisi de 6 silindirli ve çift turbo ile besleniyor. Ayrıca hibrit enerji geri dönüşüm sistemi sayesinde 55 kilometre hızdan sonra motor herhangi bir güç kaybı yaşamadan yoluna devam edebiliyor. Dört tekerden çekişli olan yeni A8, 8 ileri tiptronik şanzıman ile beraber gelecek. Ayrıca aracın 4 litre V8, W12 ve e-Tron hibrit motor seçenekleri de ilerleyen dönemde satışa sunulacak.

Bu kadar özelliği bünyesinde barındıran bir otomobilin uygun fiyatlı olacağını düşünmek biraz zorlama olurdu. Aracın 3.0 TFSI motora sahip baz versiyonu 90.600 €‘dan başlarken, Long versiyonunda ise fiyat etiketi 94.100 €‘ya kadar çıkıyor. Bu fiyatlara motor hacminden dolayı astronomik vergileri de hesaba katarsak yeni A8’i yollarda pek fazla göremeyeceğimiz kesin.

1 arasında 21






















Read the whole post here.
 

agar

Asfalt Kurutucu
12 Kas 2016
19
9
595
sadece profil degil arkadan da 7 serisi olmus. bir de oyle snapchat filtrelerindeki gibi pancur ne oyle artik abarttilar bas kocaman altigeni yallah..
 

Samed M.

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
1,347
3,278
3,770
24
Antalya
Marka
Hyundai
Büyükbaşlar bunu beğendi. Onlarda A8L fetişi var çünkü, milletin rızkıyla özellikle. Ayrıca L ibaresi önemli lang olacak, uzun seviyorlar galiba bilmiyorum. :rolleyes:

Döner bakarım, ama tasarım kötü. Ucuz görünüyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Büyükbaşlar bunu beğendi. Onlarda A8L fetişi var çünkü, milletin rızkıyla özellikle. Ayrıca L ibaresi önemli lang olacak, uzun seviyorlar galiba bilmiyorum. :rolleyes:

Döner bakarım, ama tasarım kötü. Ucuz görünüyor.
Evet onlarda "long" fetişi var :D:D ama yıldız olunca var gerçi hoş bu S Class'ı sevmeme sebeplerimden biri o_O.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Samed M.

Samed M.

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
1,347
3,278
3,770
24
Antalya
Marka
Hyundai
Şu tipe gösterin haberi çıldırsın. :D
duzce-belediye-baskani-hepsi-audi-ile-gelsinl-8215976_x_o.jpg
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım