HABER PSA, Opel'in lüks SUV projesini iptal ediyor!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Geçtiğimiz ay resmen PSA grubuna katılan Opel, gelecek modeller ile ilgili kararlarını hızlandırmaya başladı. Markanın yeni model planlarında yer alan “Lüks SUV” projesi başlamadan bitmiş olabilir!

Opel’in lüks SUV projesi bir başka bahara kaldı!

General Motors bünyesinde istenen kâra ulaşamayan Opel, İngiliz kardeşi Vauxhall ile beraber Peugeot-Citroen grubuna (PSA Group) satılmıştı. Satışın ardından ilk iş olarak yeni nesil Corsa’nın gelişim çalışmalarını durduran grup, markanın popüler modelini kendi platformunda geliştirmeye başladı. Opel’in eski planlarında yer alan Insignia temelli SUV projesi de bu strateji değişikliğinden nasibini aldı.

AutoExpress’in iddiasına göre, PSA grubu artık Opel bünyesinde yeni bir GM platformlu model istemiyor. Bu doğrultuda yeni nesil Corsa’yı tamamen değiştiren şirket, Grandland X’in üzerinde konumlanan projeyi de rafa kaldırdı. Kısa vadede orta sınıf modellere ağırlık verecek Opel’in gelecekte DS7’nin de kullandığı EMP2 platformlu bir lüks SUV üretebileceği belirtiliyor.

Read the whole post here.
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,105
45,654
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
GM'de satış adeti ve karlılığı açısından başarısız olduğu düşünülerek PSA grubuna satılan Opel'in zaten satılır satılmaz lüks segmente adım atması ticari açıdan büyük hata olurdu. Böyle bir pazarlama ve üretim anlayışı yok zaten.. Belirtildiği gibi önce kısa vadede orta sınıf olarak belirlenen modellerin üretimine ağırlık verilip imaj ve karlılık toparlandıktan sonra böyle girişimler yapılır. Yürümeye başlamadan koşmaya çalışmak olmaz.
 
  • Beğeni
Tepkiler: anl_akl ve Porsche
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım