Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vallahi uygun geldi kulağıma.Malum baba arabası olunca üzerinde ben ve kardeşim arabayı öğrendik(acemiliği atana kadar 20k gitmişizdir toplamda).Hala gayet kondisyonlu baskı-balata fakat olur da bişi olursa aklımda bi fiyat oluşsun diye merak etmiştim.
Değiştirdigimde faturayı yollarım sana. Bakım maliyetleriniz nasıl oluyo hala yetkili mi ?

Daha adamlar arabayı park ederken P'ye bile almıyor sonra EDC DSG bozuldu diye bağrınıyorlar yahu emmi sen daha nasıl park edilir onu bilmiyosun önce bi kendine kız sonra şanzıman istanbul için narin diye kızarsın :D:D:D:D.
1.6 tdi dsğ jetta da aynısını birebir olarak yapan bir arkadaş var trafiktede boşa almaz hiç hep d durur araba:D

Ve gecenin son fotoğrafını bırakıyorum. Videoyu izlerken çok üzüldüm :(. Adam normal yolunda giderken arkadan bir densiz Focus RS'ine çarpıyor işin kötüsü arabanın içinde eşi ve çocuğuda var :(. Kadının o çocuğu kucaklayıp arabadan kaçış anı gerçekten insanı bi üzüyor :(.

Ve gecenin son fotoğrafını bırakıyorum. Videoyu izlerken çok üzüldüm :(. Adam normal yolunda giderken arkadan bir densiz Focus RS'ine çarpıyor işin kötüsü arabanın içinde eşi ve çocuğuda var :(. Kadının o çocuğu kucaklayıp arabadan kaçış anı gerçekten insanı bi üzüyor :(.
Geçen de forumdan birisi yazmıştı citroen durduk yere niye kaçtı acaba

Ya bi acaip yapıyorlar Bridgestone'ları. Ben b250, b280 gibi o seriden lastikler kullandım. Yemin ederim 2 yılda 120k km yaptığımız oldu, öyle bir dayanıyor. Ha bu sırada ne yakıt ekonomisi var, ne konfor var, ne sessizlik var, ne de yol tutuş var. Sadece lastik dayanıyor o var :D Ailede Leon üzerinde var fabrika çıkışı, 2 yılı geçti, hala ilk günkü gibi duruyor onlar da :D

Continental ve michelin kıyasla bridgestone lastikleri baya sert geliyor bana. Bu dayanıklık bu yüzdendir.

Değiştirdigimde faturayı yollarım sana. Bakım maliyetleriniz nasıl oluyo hala yetkili mi ?
100 k ya kadar yetkili 110 ve 120 sanayi ama beğenmediğimiz için 130 gene servis oldu.Balata-disk değişmezse öyle aman aman bir maliyet çıkmıyor.Bir kere ön salıncak değişti 80k da o 300 civarı tuttu.Balata-disk değişimi olursa 900-1000 tutuyor.Değişmezse 450-550 arası.2008 den bu yana bizde olduğu için sana son değişimi söyleyeyim 575 lira(rutin bakım ekstra değişen yok).Sanayide de 300-400 lira arası bakımı yapılıyor.

Normal degilmiş Dsg de boşa almak lazım miş:)
Ahahah hani o verdiğin sözler yalanmış birer birer ya.Öyle otomatik şanzımanın üzerine okunmuş hoşaf suyu içerim ya.D ye al git dur N ye al git D ye al 5 metre dur N ye al pasudjfkfksğdi

İsteğe bağlı olarak alabilirsin veya manuel modda 1'e alirsan şanzıman sağlığına faydası olur tabii bunlarin dısında d konumunda tutsan bike frene ayak ucuyla hafif değil biraz güçlü basman gerek yoksa araç yarı kavrama yapar :).
Haa bak bu da bir korunma yöntemi.Korunmak önemli.Vag korunmasıza teşvik ediyor sanırım..

Son düzenleme:
Konfor seviyesi nasıl peki abi tamam fazla yaktırıyor ama çok büyük bir konfor değişimi oluyorsa değer gibi mi?
Lastik konforlu. Ona diyecek bir şeyim yok, hatta egp'dan daha yumuşak bir lastik. Zaten lastiği takmadan evvel elinle iyice yokladığın zaman da belli oluyor. Ama 5 yıllık petlas w651 kış lastiğim ile aynı yaktırıyor. Üstelik yazın yani ayıptır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...