HABER Alman otomobil devlerine soruşturma şoku!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Avrupa Birliği’nin ticari denetim organı Avrupa Komisyonu, son zamanlarda Alman otomobil markalarını hedef aldı. Hemen hemen bütün Alman devlerinin şüpheli olarak yer aldığı soruşturma neyi kapsıyor?

Alman markaları aralarında tekelcilik mi yapıyor?

Avrupa Komisyonu’nun bu yıl BMW‘ye yaptığı baskın sonrasında pek çok üst düzey yönetici şüpheli olarak gösterilmişti. Komisyon, bu soruşturmanın uzantısı olarak geçtiğimiz günlerde Volkswagen, Audi ve Daimler’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada marka ismi vermeden bir denetim yapıldığı belirtilse de daha sonra grup yöneticilerine ilişkin inceleme başlatıldığı duyuruldu.

Komisyonun bu 4 şirket üzerinde inceleme yapmasının sebebi ise tekelcilik içeren ihbarlar. Bu ihbarlarda markaların kendi aralarında anlaşmalar yapıp tedarikçilere fiyat konusunda baskı uyguladığı iddia ediliyor. Ayrıca son tüketiciye ilişkin satış fiyatlarında da bir kartelleşme olduğu gelen iddialar arasında yer alıyor.

İddialar doğrulanırsa ağır cezalar kapıda!

Şu anda iddia düzeyinde olan durumun gerçeğe dönüşmesi durumunda ise bu 3 grup ağır cezalar ile karşı karşıya kalabilir. Komisyonun soruşturma sonucunda suçlu firmaların cirolarının %10’una kadar ceza kesme yetkisi bulunuyor. Tüm dünyayı şok eden “Dieselgate” olayı henüz soğumamışken gelen bu haberler bakalım piyasayı nasıl etkileyecek?

Read the whole post here.
 

inzfatih

Fatih
Panpa
16 Eyl 2016
2,060
4,344
4,220
varsova
Marka
Porsche
tekelcilik var ama bunun ne kadari yasal ne kadari yasadisi bilmiyorum. Belirli bir seviyeye kadar tekelciligi yasalar bile engelliyemiyor. Hadi bakalim hayirlisi
 

by

Reis
17 Kas 2016
3,737
7,355
5,020
İstanbul
Marka
Peugeot
Doğal seleksiyondur
Adamlar piyasayı domine ediyor ve diğer markalara kıyasla kaliteli otomobiller üretiyorlar, aynı zamanda çok satıyorlar
Sen de böyle bir markayla çalışacaksan (ki çalışmak istiyorlar) belli şeylerden feragat etmen gerekir
Her sektörde vardır bu, önüne geçmek de kolay değildir. Yasa dışı mı ? Tartışılır..Bana kalırsa normal
 

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
tekelcilik var ama bunun ne kadari yasal ne kadari yasadisi bilmiyorum. Belirli bir seviyeye kadar tekelciligi yasalar bile engelliyemiyor. Hadi bakalim hayirlisi
Zaten yasalar belirli bir yere kadar ticari anlaşmaya izin veriyor. Bunların yaptığı kendi aralarında anlaşıp tedarikçileri düşük fiyata mal vermeye zorlamak. Bu da doğal olarak yasak :)
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım