HABER Ferrari, 2020 yılına kadar bir SUV model duyuracak

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Ferrari, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamayla grup markaları Maserati ve Alfa Romeo‘nun ardından SUV segmentine adım atacağını açıklamıştı. O dönem tam tarih verilmese de şimdi gelen haberler, 2020‘de İtalyan markanın ilk SUV modeliyle karşılaşacağımızı gösteriyor.

Marchionne: İlk Ferrari SUV’u 2020’de yollarda olacak

Fiat-Chrysler CEO’su Sergio Marchionne, Auto Express ile yaptığı röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Ekim 2017’de SUV model ile ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Marchionne, “Geçen hafta İtalya’da prototipleri gördüm. Yakında siz de neye benzediğini göreceksiniz, fakat her şeyiyle bir SUV’dan daha fazlası olacağını şimdiden söyleyebilirim.” dedi.

Her şeyin yolunda gitmesi durumunda 2019 sonunda bu modeli duyuracaklarını söyleyen Sergio Marchionne, aracın 2020 yılında yollarda olacağını belirtti. Dünyanın en hızlı SUV’u olan Alfa Romeo Stelvio ile ilgili gelen bir soruyu ise, “Ferrari’nin Alfa’dan korkmadığını düşünmüyorum, en hızlı SUV’u üretmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır.” şeklinde cevapladı.

Piyasada bulunan en güçlü iki SUV’dan biri olan Alfa Romeo Stelvio 503 beygir güç üretirken 100 km hıza 3.8 saniyede ulaşıyor. Bu modelin rakibi olan Lamborghini Urus da 641 beygir gücüyle 0’dan 100’e sadece 3.6 saniyede çıkıyor. İddialara göre Ferrari’nin üreteceği SUV, bu iki modelin de çok üstünde teknik değerlere sahip olacak.

Read the whole post here.
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım