HABER Ford EcoSport ST-Line 1.0 EcoBoost | İLK SÜRÜŞ

ctanguner

Panpa
7 Eyl 2016
356
1,193
3,095
İstanbul
“Şehrin dinamizmine uygun olarak tasarlanan” yeni EcoSport, Mart ayında 1.0 litrelik EcoBoost benzinli motor ve otomatik şanzıman ikilisiyle ya da 1.5 litre TDCi dizel ve manuel kombinasyonuyla, önden çeker olarak satışa sunuluyor. 1.5 litrelik EcoBlue dizel motor ise dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte Mayıs ayında gelecek ve TDCi gibi manuel şanzımanla satılacak.

1.0 litrelik otomatik EcoSport’u Ford Türkiye’nin davetiyle Antalya’da kullandık.

İç mekan

İç mekana yeni Fiesta’yla birlikte tanıştığımız atmosfer hakim. Ergonomik bir noktaya yerleşen multimedya ekranı, SYNC3 yazılımıyla birlikte eski nesil Ford’lardakilere göre çok daha iyi. B&O imzalı ses sistemiyse bu segmentte pek rastlanmayacak kadar güzel çalıyor. Kabindeki malzeme ve üretim kalitesi, bir kaç noktada kardeşi Fiesta’nın altına inse de tahammül sınırlarınızı aşmıyor.

Oturuş pozisyonu Ford’un diğer SUV’lerinde olduğu gibi bineklere kıyasla biraz daha dik ve yüksek. Arka yaşam alanı ise rahat.

Bagajı biraz küçük görünse de kalabalık olmayan ailelerin işini görebilecek hacme sahip; ayrıca yükleme eşiği ile bagaj zemini aynı seviyede. Yalnız yana açılan bagaj kapağının düğmesini bulmak için marka yetkililerinden kopya istedim

Konfor ve sürüş

Otomobil malesef bir hatchback’i crossover’a dönüştürürken sürüş anlamında nelerden ödün verildiğini rahatça görmenizi sağlıyor.

Özünde yerden yükselen bir Fiesta olan EcoSport’u dengede tutabilmek için süspansiyonlar sertleştirilmiş. Bu da, çoğu otomobil için “çantada keklik” olan otoyol dalgalanmalarında bile EcoSport’un huzurunun bozulmasına neden oluyor. Alt takımın kendine hakim olması ve aşağıda olup biteni filtreleyebilmesi için pürüzsüz bir asfaltta ilerlemeniz gerekli – yani aslında aşağıda olan biten bir şey olmamalı!

Otomobilin yüksek yapısı yüksek süratlerde zaman zaman güvensiz hissettirebiliyor. 150 km/s ve üzeri hızlarda EcoSport, direksiyona yapacağınız küçük düzeltmelere muhtaç bir şekilde ilerliyor.

Rotamız gereği şehir içine girmedik ancak bir kaç sert tümsekten görebildiğim, sertleşen süspansiyonun size bir miktar ses ve darbe iletiyor olduğu. Ses demişken, rüzgar uğultusu da 80 km/s civarında kabindeki eşlikçiniz olmaya başlıyor.

Rotamızda yine tek tük karşılaştığımız virajlarda ise otomobil bir Ford olduğunu biraz olsun hatırlıyor: EcoSport’un direksiyonu tipik bir şekilde sıkı ve direkt çalışıyor, arkası da siz de istediğiniz müddetçe oyun oynamaya istekli. Otomobil virajlarda Fiesta kadar yüzünüzü güldürmüyor, ama tebessüm garanti.

Motor ve şanzıman

1.0 litrelik EcoBoost 125 HP gücünde ve devir çevirmeye istekli. Ancak bu isteği otomatik şanzıman pek de iyi değerlendiremiyor ve otomobil ilk kalkışlarda yavaş kalıyor. Şanzıman vites yükseltirken rahat davransa da düşüşlerdeki nazlı yapısı zaman zaman sinir bozucu olabiliyor.

Gerçekçi bir tüketim değeri verecek kadar detaylı kullanamadım, ancak birlikte geçirdiğimiz sürede otomobil ortalama 8 litre benzin tüketti.

Sonuç

Dizel ya da benzinli fark etmeksizin 117.000 ₺’den başlayan fiyatıyla EcoSport, şehirli bir crossover arayanları etkilemeye çalışıyor. Otomobil çoğu noktada bunu başarabilecek gibi duruyor, ancak motorun hevesini kursağında bırakan otomatik şanzıman ve sunduğu konfor seviyesi birer soru işareti.

1 arasında 6







Read the whole post here.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: mustafa.e

26tolga

Asfalt Kurutucu
27 Eki 2016
13
9
595
tasarımı gerçekten sıkıntılı. aracın boyu suv için yeterli değil. 4200 mmlerde olmalıydı. buna bağlı olarak da eninin genişlemesi lazım. zira bence asıl sıkıntı eninin çok dar olması. çok dar ve yüksek duruyor, haklı olarak zeytinyağı tenekesi benzetmeleri geliyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mt.Akina

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,005
7
51,307
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
117bin'e 4x4 seçeneği alınabiliyorsa bence gayet makul. Tasarımını da beğenen tek kişi benim sanırım :) İç hacmi b sınıfı hb kardeşinden daha geniş olan B-suv isteniyorsa tipi böyle bir şey olacak zaten. Tipi güzel olup b sınıf hb modelinden daha kullanışsız olacağına böyle olmasını tercih ederim.
 
  • Beğeni
Tepkiler: TheAMG56

g.c.

Gökhan
Panpa
27 Eki 2016
1,543
2,716
3,570
Aydın
Marka
Mitsubishi
Ben de tipini beğenmeyen taraftayım.
Düşük kalite Kore arabası tasarımı gibi.

O mültimedya ekranın arkasında ki kullanışsız alan ayrı dert. Sadece toz toplamaya yarar..
 

cnkakyz

Panpa
9 Eyl 2016
566
1,110
2,520
Ankara
Marka
Renault
Opel Agila, Hyundai Atos vs gibi duruyor, kısa ve yüksek. Sanki biri bagajlarını çalmış.
 

akif51bmw

Elit Apaçi
21 Ocak 2018
142
265
885
Ford a kaybettiren etmenlerden birisi bu araç gibi ruhsuz ve basit duran yapısı bana göre. Altyapısı iyi araçlar kabul lakin içine binince ve dışarıdan bakınca vasat bir intibası var. Halbuki Mustang gibi ikon olmuş modele de sahipler. kendi tarzını oluşturup şahsına münhasır olmalı. Tasarımcılar çizmiş olmak için çiziyor. Aston Martin ızgaralı Ford Fiesta değil; Mustangi idol alan Fiesta yaratmalılar bana göre
 

At

Takipçi
Beta Programı
29 Eki 2016
6,487
16,238
5,020
Antalya
Marka
Aston Martin
Birkaç yıldır piyasa olan bir araç. Satıldığını fark ettiklerinde Türkiye’ye de getirme kararı almışlar gibi duruyor. Almak isteyen alır, son kasa Fiesta kaliteli araç ama ben Antalya’da görmüyorum hiç.
 

AcilStop

Elit Apaçi
3 Kas 2017
346
248
945
40
Bu aracı tasarlayan mühendisler sanki rüzgara meydan okuyup fazladan yakıt tüketsin diye yapmışlar gibi duruyor. Sıradan bir otomobil severe tasarla deseler piyasaya sunmadan önce aracı rüzgar tüneline sokar ona göre bir iki şekil verir.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım