Hangi Yağı Neye Göre Almalıyım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Obsession

Profesör
28 Ara 2016
69
38
1,020
Antalya
Merhabalar, öncelikle bunu sadece merak ettiğim ve öğrenmek istediğim için soruyorum, sanayiye ustaya götür gibi cevaplar vermeyin lütfen.

Öncelikle en bilindik markalar olan Motul ve Castrol'un sitelerinden aracıma göre filtreleme yaparak karşıma bazı seçenekler çıkardım. Fakat Motul bana sadece motor için 4 farklı seçenek sundu, ürünlerin açıklamaları yazmasına rağmen tatmin etmedi. Yüksek performanslı araçlar için falan yazıyor mesela, e benim aracım hafif ticari bir araç ne performansı ? Veya üzerinde performans ibaresi olmayanlar mevcut olan performansa ne kadar etki eder ?

https://www.motul.com/tr/tr/lubrica...type_name=Vito+112+CDI+/+V220+CDI+(1999-2003)

Atıyorum 8100 X-Max 4100 Power ile 2100 Power arasındaki fark nedir ? Bu sayılar zımpara gibi partikül sıklığını veya yağ yoğunluğunu falan mı ifade ediyor ?

Aynı şekilde üçer dörder olmak üzere farklı isim ve sayılara sahip direksiyon, fren ve şanzıman sıvıları da çıkardı. Bunlar da motor yağıyla aynı mantık mı ?

Ben önüme çıkan onca seçenekten herhangi birini alsam sorun yaşar mıyım ?

Bana verilen bu seçeneklerden hangisini neye göre alacağım ?

Teşekkür ederim :)
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,005
7
51,307
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Hocam eski motorlarda firmalar genelde 10w40 yağ önermiştir. Zira eskiden diğer yağlar pek yaygın değildi =) Nitekim Castrol'un sitesinden sizin motora baktım, orada da 10w40 öneriliyor.
https://applications.castrol.com/oi...elType=sprinter-211-cdi-(901-902)-(2000-2006)
Kış mevsimi aşırı soğuk geçen bir yerde yaşamıyorsanız 10w40 sizin motora gayet yeterli gelecektir. Modellerin arasındaki fark için teknik yetkinliğim fazla değil, ona akışkan malzeme bilgisi lazım o da bende yok. =) Açıklamalarına baktığımda şu ve şu modellerin size uygun olacağını düşünüyorum. Yarı sentetik olmaları da daha verimli olması açısından ayrı avantaj.

Yağ konusu var, hemen @yaso kardeşimizi de çağırayım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Obsession ve yaso

yaso

TORNACI
8 Eyl 2016
3,204
11,547
5,320
Antalya
Marka
Ford
Aracınızın kitapçığında yazan standartları karşılayan yağı tercih edin. Bulamıyorsanız motul veya mobilin önerdiği yağlardan birini alabilirsiniz.
Aynı şekilde üçer dörder olmak üzere farklı isim ve sayılara sahip direksiyon, fren ve şanzıman sıvıları da çıkardı. Bunlar da motor yağıyla aynı mantık mı ?
Yağ tavsiyesi veren bu tür site uygulamalarında mantık şu şekilde; bu yağların ve/veya sıvıların herhangi birini kullanabilirsin, senin işine yarayacak en eski teknolojili en ucuz yağı da gösteriyorum, en son çıkardığımız en pahalı yağı da gösteriyorum seç beğen al. Yani aracın 99-2003 yılları arasında üretilmiş, o zamanlarda mercedes bizim motul 2100 yağımızı dizel motorlarında tavsiye etti, şimdi de geçmişe yönelik ve güncel dizel motorları için x max 8100 tavsiye ediyor. Aynı şeyler ATF ve hidrolik sıvıları için de geçerli; eskilerin tam otomatiklerinde dexron 2 en güncel yağdı şimdi dexron 6 ikisini de kullanabilirsin :) Fakat tam tersi yeni otomobillerde eskiye yönelik sıvıların kullanılması ciddi hasarlara sebep olabilir.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: bt
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım