Arkadaşlar Merhaba
Belki benim arabayı satar, üzerine az bir para ekleyerek düşük km li bir Astra alırım diye düşünüyordum. Aslında malum sitede favori listemde de baya bir Astra K vardı.
Astra ile ilgili gel zaman git zaman çok video izledim ve baya inceleme yazısı da okudum. Bazı yorumlarda izolasyonun iyi olmadığı .. özellikle yol sesi ile şikayetler de okudum (Otopark testinde motor sesi de pek parlak değildi.
Avustralya menşeili bir forumdan okuduğum kadarıyla arka süspansiyon sistemine ilk sürümlerde eklenmiş Watts bağlantısı ve gerek motor, gerekse yol sesini engelleyecek bir takım akustik malzemelerin 2016 ve sonrası modeller de kırpıldığını okudum.
Benim aslında daha önce (mevcut aracımı almadan önceki karar sürecinde) de yaptığım incelemeler de özellikle akustik paketteki bir kaç parçanın olmadığını (her arabada olan basit malzemeler) ve bunu da yadırgadığımı hatta bu foruma da yazmıştım. Konuya mevzu olan malzemeler bu görüntü de ki 9 ve 10. Watts için aracın altına eğilip bakmadım ancak onun da gitmiş olması muhtemel... (incecik sünger malzemeler kırpıldıysa, Watts müzeye bile konabilir)
Bir kaç forumda kullanıcılar Opel in bunu kasıtlı yaptığından, ödül süreçleri ve iyi incelemelerin tamamlanmasını takiben bu gibi ek maliyetleri kırptığından bahsetmiş.
Sizin bir bilginiz var mı ?
Not : bahsettiğim 9 ve 10 numaralı ince süngerlerin olmayışından dolayı kapı eşiklerinden bakıldığında, ön çamurluk içindeki davlumbazın bittiği yer (yay girişi) ve haliyle ışık bile giriyor ..