KAPALI Seat Leon FR ile devam mı? Yoksa JCW zamanı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

berkcanozen

Asfalt Kurutucu
10 Eyl 2016
4
4
545
Herkese merhabalar,

İsmim Berkcan. Uzun süredir otopark.com ve forumun takipçisiyim.

Bir süredir aklıma takılan bir soru var. Karar vermek istiyorum ama bir türlü veremedim.

Şu an 2016 yılında sıfır aldığım Leon FR ım var. Henüz 11.500 kilometrede. Motor seçeneği olarak 150 beygir ve manuel kullanımı daha çok sevdiğim için özellikle böyle bir tercihte bulunmuştum.

Aracımdan memnunum, seviyorum ancak değişiklik yapmak her zaman iyidir kanımca :)

Uzun süredir Mini R56 JCW objektifimde. Görünüş olarak güzel, 211 beygir motor gücü, manuel vites tercihi, 4 piston frenler. Fiyat performans anlamında alınanilecek en iyi hot hatchlerden olduğunu düşünüyorum.

Şimdi şöyle bir problem var. Sıfır aldığım 2016 model henüz 11.500 kilometredeki Leon’u satıp yerine 2011 model bir Mini JCW almak sizce mantıklı mıdır?

Donanım anlamında JCW bir nebze düşük kalabilir gibi. Ama sürüş keyfi olarak düşünürsek sanırım çok daha eğlenceli.

Bu arada öğrenciyim. Anadolu yakasında oturuyorum. Okulun Avrupa yakasında. Okula maksimum 1-2 gün arabayla gidiyorum. Yılda toplasanız 5.000-6.000 kilometre yapıyorumdur.

Yorumlarınız benim için önemli.

İyi forumlar.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mt.Akina

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,017
7
51,352
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Aynı kondisyonda bulabilirseniz alın. Mini Cooper gibi arabaların hırpalanmamışını 2. elde bulmak çok zordur. Bu hırpalanmalar gizli yerlerde de olabiliyor. Genel görüşüm olarak, para ihtiyacı veya ağır kaza olmadıkça araba alım satımında model yılı düşürme taraftarı değilimdir.
 
Son düzenleme:

Reddington

Panpa
15 Eki 2016
1,809
1
4,131
3,770
İstanbul
Marka
MINI
Geçenlerde jcw olmayan ama çok güzel kaliteli oynamalar yapılmış bi countryman gördüm Cooper S. param olsa hayatta kaçırmazdım. Mini'ler sürüş zevki ile çok üstün araçlar, özellikle leon ile kıyaslanmaz bile. leon dediğimiz araba torsiyonlu,arkası durmayan bi araba.
 
  • Beğeni
Tepkiler: berkcanozen

mehmethakantarhan

Profesör
11 Eyl 2016
652
1,139
2,270
Mini kullanıcısı hel hele jcw ise direksiyona oturduğu ilk andan itibaren her türlü çılgınlığı yapabilecek kapasiteye sahip olur. Mini nin parca fiyatları normalin çok çok üstünde bunuda gözardı etmeyin derim.ben olsam hiç bulaşmazdım
 

by

Reis
17 Kas 2016
3,737
7,355
5,020
İstanbul
Marka
Peugeot
Bir JCW sahibi olmak isterim ancak 2016 yılında aldığım sıfır Leon'umu satıp 2011 model bir JCW almam
Hele hele JCW'nin piyasada oynanmamış ve kazasız olanını bulmanın zorluğu hesaba katıldığında ve temiz araçların da hatırı sayılır fiyatlara satıldığı düşünülünce çok mantıksız bir hareket
Temiz 7 yaşında, temiz ve düşük km'li bir jcw almanız için Leon'u satıp üzerine para koymak bile gerekebilir
 

by

Reis
17 Kas 2016
3,737
7,355
5,020
İstanbul
Marka
Peugeot
Mini'ler sürüş zevki ile çok üstün araçlar, özellikle leon ile kıyaslanmaz bile. leon dediğimiz araba torsiyonlu,arkası durmayan bi araba.

Arkaların bağımsız olması yol tutuş açısından önemli. Ancak İstanbul trafiğinde arabayı ne ara limitlerde o kadar kullanıyorsunuz da bu bir tercih nedeni haline geliyor ki ?
Leon normal bir otomobil, Mini ile kıyaslanacak bir araç zaten değil. Ancak İstanbul için ideal olan otomobil Leon'dur, Mini değil
Eski bir Mini kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ; çok keyifli bir araç ama bir o kadar da rahatsız. Kesinlikle İstanbul trafiğine uygun bir araç değil. Aşırı ısınma problemi var trafikte, özellikle yazın. 20 km yol gidince park ettikten sonra araç 15 dakika kendini soğutmak için fan çalıştırıyor. Bir çukura girildiğinde götüne sert bir tekme atılmış gibi hissediyorsun. Bu yazdıklarımı da jcw için değil mini one için yazıyorum. Jcw'deki durumu düşünemiyorum bile
 
Son düzenleme:

berkcanozen

Asfalt Kurutucu
10 Eyl 2016
4
4
545
Öncelikle vakit ayırıp yorum yapan ve oy kullanan herkese çok teşekkür ederim.

Birkaç gündür detaylıca düşünme fırsatım oldu. Aracımı ilana koydum ancak istediğim fiyatı verenler olmasına rağmen nedense satmak istemedim.

Son karar olarak ise Leon ile yola devam etme kararı aldım.

Tekrardan her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. :)
 

atoprak

Aydın
Panpa
5 Kas 2016
1,589
2,193
2,520
Aalsmeer
Marka
Yok
Bence doğru bir karar almışsınız...
Evet JCW bir kaç gömlek iyi bir araç... baya iyi gider, durur ve tutar leon a göre... marka segmenti vs baya bir yukarda ancak 2nci el olacak olması, nispeten yaşanmış olması ve bu tip araçlar için büyük kazası olmamış olanını bulmak zor veya rakamlar yükseliyor ve mantık kayboluyor....veya maceralı ve bol sanayili bir dönem sizi bekleyebilir

Şu dönemde eğer aracınızda bir problem, aşırı eskime veya ekonomik olarak çok rahat olmazsanız araç değiştirmek çok mantıklı değil...
 
  • Beğeni
Tepkiler: by

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Bir tarafta mantık bir tarafta duygular varmış ve mantığı seçmişsiniz. İki arabayı kıyaslamak doğru olmayacaktır arkadaşların yazdığı gibi ancak Türkiye gibi ikinci elde binbir türlü yalan, hilenin döndüğü bir yerde, hemde Mini (jcw olması da kaymağı resmen) gibi hor kullanılması muhtemel olan 7-8 yaşında bir arabayla, 0 aldığım aracı değiştirmeyi ben de düşünmezdim açıkçası.
 
  • Beğeni
Tepkiler: by
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım