HABER F1 Azerbaycan GP: Müthiş yarışta zafer Hamilton'un!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Formula 1’de sezonun dördüncü yarışı olan Azerbaycan GP’yi, Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı. Kazaların sıralamayı belirlediği olaylı yarışın tüm detayları haberimizde!

Azerbaycan GP’nin sıralamasını olaylı kazalar belirledi!

Yarışa ikinci sıradan başlayan Lewis Hamilton, startın ardından pitlere kadar yerini korudu. Yaptığı pit stop sonucunda takım arkadaşı Valtteri Bottas’a geçilen İngiliz pilot, güvenlik aracı periyotunun ardından ikinci sıraya yükseldi. Takım arkadaşının yarış dışı kalmasıyla son 4 turda liderliğe oturan Hamilton, bu sezon kendisinin ve takımının ilk galibiyetine imza attı.

Podyumun ikinci sırasını Ferrari’nin Fin pilotu Kimi Raikkonen doldurdu. Yarışa altıncı sırada başlayan tecrübeli pilot, ilk turda Force India pilotu Esteban Ocon’a çarpması sonucu gerilere düştü. Hasar gören aracıyla dördüncülüğe kadar yükselen Raikkonen, güvenlik aracı sonrasında yaşanan karmaşayı iyi değerlendirerek damalı bayrağı ikinci sırada gördü.

Podyumun son basamağını ise büyük bir sürprizle Force India pilotu Sergio Perez kazandı. Bakü’ye sekizinci sırada başlayan Meksikalı pilot, güvenlik aracı periyotunda pite girerek beşinci sıraya kadar yükseldi. Yarış yeniden başladığında önündeki karmaşayı iyi değerlendiren Perez, 2016 Azerbaycan GP’den sonra kendisini ve takımını ilk kez podyuma çıkardı.

Bakü’de orta grup da karışıklıktan nasibini aldı!

Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel, dördüncü sırada kalarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Azerbaycan’a pole pozisyonunda başlayan Vettel, pit stoplara kadar yerini rahatça korudu. Bottas’ın güvenlik aracı ardında pite girmesiyle avantajını yitiren Sebastian Vettel, geçiş hamlesinde pist dışına çıkarak iyice geriledi ve podyum dışında kaldı.

Renault’tan Carlos Sainz Jr., dokuzuncu sırada başladığı yarışta olaylardan uzak durdu ve beşinci sırayı kazandı. Alfa Romeo Sauber’in çaylak pilotu Charles Leclerc, 13. sırada başladığı Bakü’de mükemmel bir performans göstererek damalı bayrağı altıncı sırada gördü. İlk turda Williams pilotu Sergey Sirotkin ile temas edip iki lastiğini patlayan McLaren pilotu Fernando Alonso, hasarlı aracına rağmen yarışı yedinci sırada noktaladı.

Bakü’de son puanları ise sırasıyla Williams pilotu Lance Stroll, McLaren’den Stoffel Vandoorne ve Toro Rosso Honda’dan Brendon Hartley aldı.

Yarışın son bölümüne ise olaylar damgasını vurdu. 39. turda Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, start düzlüğünde frenlemede yön değiştiren takım arkadaşı Max Verstappen’e çarptı. Kaza sonrasında her iki pilot da yarış dışı kalırken, güvenlik aracı piste girdi. Bu olaydan üç tur sonra ise Haas pilotu Romain Grosjean bariyerlere çarparak yarış dışı kaldı ve güvenlik aracı pistten çıkamadı. Bütün bunların ardından tekrar başlayan yarışta Valtteri Bottas’ın da lastiği patladı ve liderlik son 3 turda el değiştirmiş oldu.

Sezonun bir sonraki yarışı olan İspanya GP, 13 Mayıs’ta düzenlenecek.

Azerbaycan GP Sıralaması

SıraPilotTakımMotorZaman
1Lewis HamiltonMercedes AMG PetronasMercedes51 tur
2Kimi RaikkonenScuderia FerrariFerrari+ 2.4 saniye
3Sergio PerezSahara Force India F1 TeamMercedes+ 4.0 saniye
4Sebastian VettelScuderia FerrariFerrari+ 5.3 saniye
5Carlos Sainz Jr.Renault F1 TeamRenault+ 7.5 saniye
6Charles LeclercAlfa Romeo Sauber F1 TeamFerrari+ 9.1 saniye
7Fernando AlonsoMcLaren F1 TeamRenault+ 10.9 saniye
8Lance StrollWilliams Martini RacingMercedes+ 12.5 saniye
9Stoffel VandoorneMcLaren F1 TeamRenault+ 14.1 saniye
10Brendon HartleyToro Rosso HondaHonda+ 18.0 saniye
11Marcus EricssonAlfa Romeo Sauber F1 TeamFerrari+ 18.5 saniye
12Pierre GaslyToro Rosso HondaHonda+ 24.7 saniye
13Kevin MagnussenHaas F1 TeamFerrari+ 30.6 saniye
–Valtteri BottasMercedes AMG PetronasMercedesLastik sorunu
–Romain GrosjeanHaas F1 TeamFerrariKaza
–Max VerstappenAston Martin Red Bull RacingTAG HeuerKaza
–Daniel RicciardoAston Martin Red Bull RacingTAG HeuerKaza
–Nico HulkenbergRenault F1 TeamRenaultKaza
–Esteban OconSahara Force India F1 TeamMercedesKaza
–Sergey SirotkinWilliams Martini RacingMercedesKaza
1 arasında 11












Read the whole post here.
 
  • Beğeni
Tepkiler: stan

stan

Rahmi Tanır
Panpa
8 Eyl 2016
1,714
1
6,438
4,070
36
İzmir
Marka
Alfa Romeo
As bayrakları :)
2JXr7O.png
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım