HABER Opel Corsa GSi, 150 beygirlik motoruyla detaylandı

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Geçtiğimiz ay ortaya çıkan yeni Opel Corsa GSi, Alman markanın model gamında iddialı bir hot hatch olarak yerini almıştı. Performans verileri açıklanan otomobil, küçük cüssesine rağmen doyurucu rakamlara sahip!

Opel Corsa GSi 150 beygir motoruyla adeta “fındık faresi”!

Kaputunun altında 1.4 litrelik turbo benzinli motor barındıran Corsa GSi, kullanıcılarına 150 beygir güç ve 220 Nm tork sunuyor. En yakın rakipleri Ford Fiesta ST’nin 198 beygir gücünde olduğunu düşünürsek aracın gücü beklentileri pek de karşılamıyor. Ancak OPC versiyonundan ödünç alınan şasinin sürüş dinamikleri bakımından “eğlenceli” olduğu ifade ediliyor. Motora eşlik eden kısa oranlı 6 ileri manuel şanzıman da dikkat çeken unsurlar arasında bulunuyor.

Saatte maksimum 207 km hızlanabilen Opel Corsa GSi, 0’dan 100 kilometreye 8.9 saniyede çıkabiliyor. İç mekanının daha sonra gösterileceği araçta deri direksiyon ve vites topuzu, alüminyum pedallar ve Recaro koltuklar opsiyonunun bulunması bekleniyor. Yıl sonuna kadar Avrupa’da satışa sunulması beklenen Corsa GSi’ın muhtemelen son 3 kapılı Corsa modeli olacağını belirtelim.

1 arasında 2



Read the whole post here.
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,199
45,789
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Tam olarak bir hothatch demek yerine warmhatch demek daha uygun sanırım.. Eğlenceli sürüş vaat eden bir warmhatch gözüyle bakılırsa sövülmeyebilir :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche ve Ozzy41

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,017
7
51,350
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Üretim kalitesine birazcık güvensem gayet alınası bir araba derdim. Sürüş dinamikleri Fiesta'ya çok benziyor. Performans olarak gayet yeterli bence. GSI dediğimiz modeller OPC gibi hardcore seri değil. Corsa GSI da warmhatch bir araba. O yüzden Fiesta ST ile karşılaştırılması hata. En fazla Fiesta Red gibi modellerle karşılaştırılabilir. Tek kapılı modelin silüeti filan da hoşuma gidiyor da işte... Test sürüşümde orta konsol yolcunun kucağına fırlamayaydı iyiydi :')
 
  • Beğeni
Tepkiler: TheAMG56
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım