HABER Yeni İnsignia yüzünü göstermeye başladı

Emrullah

Asfalt Kurutucu
7 Eyl 2016
45
48
595
Opel’in D segmentindeki temsilcisi İnsignia, yepyeni yüzüyle otomobil tutkunlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Audi A4, BMW 3 Serisi, Volkswagen Passat ve Mercedes C Serisi gibi güçlü rakiplerin bulunduğu D segmentinde söz sahibi olmak isteyen Opel, çalışmalarını hızla sürdürüyor. Rakiplerinin karşısına güçlü, dinamik ve premium bir İnsignia çıkarmanın yanında yepyeni bir imaj yaratmanın da peşinde olan Opel, yeni İnsignia’yı yeniden adlandırıyor. Alman otomobil üreticisinin yaptığı açıklamaya göre yeni İnsignia, ”İnsignia Grand Sport” ismi ile piyasaya sunulacak.

-Değişim sadece isimle kalmıyor!

Opel’e göre yeni İnsignia Grand Sport, sahip olduğu donanımları ve rakiplerine göre daha uygun olan fiyatıyla Alman rakiplerine iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkacak.

Selefine göre daha büyük boyutlarla gelecek olan yeni İnsignia Grand Sport, Opel’in yeni platformu sayesinde bir önceki neslinden de en az 175 kilogram daha hafif olacak. Bu sayede daha ekonomik ve performanslı bir sürüş vaad edecek.

Yeni Opel İnsignia Grand Sport’un yapabildikleri bununla sınırlı kalmayacak. Opel, yeni jenerasyon İntelliLux LED farlarını İnsignia Grand Sport için özel olarak üretecek. Opel’in belirttiğine göre İntelliLux LED farlar, ”uzun” modunda 400 metreye kadar aydınlatma mesafesi sunacak.

Yeni Opel İnsignia Grand Sport, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

















Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
Madem haber girildi ben de altına başka bilgiler gireyim :) Arabanın normal yüksekliği 29mm azalmış artık daha alçak bir araba, sürüş pozisyonu 30mm daha aşağıya indirebiliyorsunuz artık, Arka tarafta baş 8mm diz de 25mm artmış gözüküyor, özellikle boyut olarak 5 serisine baya yaklaşmış uzunluğu 55mm artmış yani 4952mm olmuş ve aynı zamanda aks mesafesi de 92mm artmış ve arka süspansiyonları komple yeni bir sistem koymuşlar yazılanlara göre 5 bağlantılıymış eğer bu yeni süspansiyonlar iyi ise uzayan aks mesafesi ile konfora büyük bir katkısı olacağını düşünüyorum.
 

onurdk

Profesör
13 Kas 2016
134
69
1,035
Yine araba şişmiş gibi duruyor hala dinamik bir görünüm, algı yaratamiyor.
 

Gokhan1974

Asfalt Kurutucu
16 Kas 2016
1
0
535
Uzunca bir süredir beklediğim otomobil. Alman araçlarının içinde fiyat ve donanım olarak yine en uygunu olacağından şüphem yok. Elbette beğenen kadar beğenmeyen'de olacaktır. Şahsen vectra B ile başladığım opel deneyimim sonrasında vectra C ardından insignia ila devam etti ve çok şükür hiç bir problem yaşamadım. Elbette Alman araçlarının içinde en iyisidir üstüne tanımam demiyorum ama en azından benim için fiyat, donanım ve yol tutuşu olarak gayet yeterli. Evet İnsignia yakıt konusunda kimine göre müsrif, fakat gülü seven dikenine katlanır ve eminim D segmentinin ilgi çekeni o olacak.
 
Son düzenleme:

gencfotografcl

Asfalt Kurutucu
10 Eyl 2016
37
18
595
Passat ne zaman dan beri bmw mercedes ve audinin d segmentinde ki üstünlüklerinde pay sahibi oluyor acaba merak ettim
 

Renard

Panpa
8 Eyl 2016
1,534
4,749
4,070
37
İstanbul
Marka
BMW
Passat ne zaman dan beri bmw mercedes ve audinin d segmentinde ki üstünlüklerinde pay sahibi oluyor acaba merak ettim
passat,bmw 3,mercedes C,audi a4 gibi arabaların rakibi değil bu benim asla kabul edebileceğim bir durum değil isterse tüm dünya kaşımda olsun yine bunu savunurum ancak maalesef çocukluğumdan beri okuduğum tüm alman dergilerinde passat her yeni nesil çıkardığında hep bu üçlü ile kıyaslanmıştır. nedendir bilmem..
 
  • Beğeni
Tepkiler: DuzboruDownpipe

aydingokce

Profesör
11 Eyl 2016
85
187
1,060
passat,bmw 3,mercedes C,audi a4 gibi arabaların rakibi değil bu benim asla kabul edebileceğim bir durum değil isterse tüm dünya kaşımda olsun yine bunu savunurum ancak maalesef çocukluğumdan beri okuduğum tüm alman dergilerinde passat her yeni nesil çıkardığında hep bu üçlü ile kıyaslanmıştır. nedendir bilmem..

Sübliminal mesaj ;)
 

turabi_affan

Asfalt Kurutucu
15 Eki 2016
7
6
595
Uygun fiyata donanımlı Alman stili. Opel'in olayı bu. Opel !! fakirin rüyası :) (Bir Opel kullanıcısıyım)
 

ulas79

Profesör
8 Eyl 2016
433
724
1,695
45
Aydın /Kuşadası
Opel Insignia 2017 yılında yenileniyor ve aracın çeşitli prototipleri de özellikle Avrupa'da bulunan büyük otomobil dergilerine verildi ve bu modeller de test geçtiğimiz günlerde edildi. Bu doğrultuda merak edilen bazı önemli bilgiler de Opel tarafından otomobil gazetecilerine açıklandı. Biz de model hakkında önemli bilgiler içeren bu ön testleri ve fotoğrafları analiz etmek istedik.
Yeni Opel Insignia ölçüler
  • Uzunluk: 4899mm (+57mm daha uzun)
  • Genişlik: 1863mm (+7mm daha geniş)
  • Yükseklik: 1469mm (-29mm daha basık)
  • Dingil açıklığı: 2829mm (+92mm daha uzun)
  • Diz mesafesi: Bir miktar daha fazla
  • Baş mesafesi: 952mm (-13mm daha az)
  • Sürüş pozisyonu 30mm daha alçak
  • Bagaj hacmi: 500lt civarı
  • Ağırlık: 1400kg-1450kg (-175kg daha az - %8-%9 civarı daha hafif)
yeni-opel-insignia-2017-22.jpg

Yeni Opel Insignia'nın ölçülerine bakıldığı zaman zaten büyük bir araç olmasına rağmen ölçülerinin önemli oranda arttığını görüyoruz. Öyle ki bir üst sınıfta bulunan ve her ikisi de yeni tanıtılan Mercedes E Serisi ve BMW 5 Serisi'ne yakın olan boyutları oldukça dikkat çekici. Aşağıdaki tablodan da görüleceği gibi sadece dingil aralığı diğer iki modelden belirgin olarak daha az. Diğer 3 ölçüyü de göz ile anlamak gerçekten de zor.
yeni-bmw-520d-mercedes-e220d-%25C3%25B6l%25C3%25A7%25C3%25BC-dimensions.jpg


Yeni Insignia'nın bu ölçülerine bir de sınıfındaki diğer modeller ile karşılaştırırsak uzunluk olarak sınıf lideri olacağını görebiliriz. Ayrıca Renault Talisman ve Skoda Superb ile de benzer genişlik ölçülerine sahip. Dingil aralığı olarak da Skoda Superb ile oldukça yakın ancak burada sınıf lideri Ford Mondeo olarak göze çarpıyor.

renault-talisman-passat-insignia-superb-modendo-boyut-kar%25C5%259F%25C4%25B1la%25C5%259Ft%25C4%25B1rma%2B%25281%2529.jpg


Tüm bu ölçülerden gördüğümüz kadarıyla yeni Opel Insignia boyut olarak sınıfının en büyük araçlarından birisi olmaya aday gibi gözüküyor. Boyutlardaki bu büyüme özellikle arka koltuk sırasındaki diz mesafesinin artmasını sağlayabilir. Burada Alman Autobild'den 2 metre boyu ile ünlü gazetecinin çekilen fotoğrafı oldukça önemli. Bu kadar uzun boya sahip bir kişinin dizlerinin ön koltuğa değmiyor olması önemli. Ayrıca aracın yüksekliğinde azalma meydana gelmiş olmasına rağmen baş mesafesi de oldukça iyi görünüyor. Bu da yere daha basık ancak ferah olan sportif bir yapının ortaya çıkmasını sağlayabilir.

yeni-opel-insignia-2017-5.jpg


Yeni Opel Insignia motorlar

Opel'in çeşitli modellerinde halen kullanılmakta olan 1.6lt ve 2.0lt turbo dizel ile 2.0lt turbo benzin motorları herhangi bir teknik değişiklik olmadan kullanılmaya devam edilecek ancak en büyük sürpriz 1.4lt turbo-benzin motorun yerine tamamen yeniden tasarlanan 1.5lt motorun geçmiş olması oldukça dikkat çekici. Yani hacim küçültme yerine bu sefer az da olsa hacim yükseltme ile karşı karşıyayız. Geçtiğimiz günlerde bu doğrultuda bir analizimiz olmuş ve düşük hacimli motorlarda emisyon kontrolünün zorlaşması nedeniyle özellikle düşük hacimli motorlarda hacim artışı ile karşılaşabileceğimizi belirtmiştik.

  • 1.5lt turbo-benzin 165ps güç 250nm tork
  • 2.0lt turbo-benzin 250ps güç 400nm tork
  • 1.6lt turbo-dizel 160ps güç 350nm tork
  • 2.0lt turbo-dizel 195ps güç 400nm tork
Bu motorun yanında ülkemizde olmasa da halen Astra modellerinde kullanılan 1.6lt çift-turbo dizel 160ps gücündeki motor da yeni Insignia seçenekleri arasında bulunacak. Bu iki motor haricinde oldukça güçlü 2.0lt benzin ve dizel seçenekleri mevcut ancak ülkemizi daha çok diğer seçenekler ilgilendiriyor. Burada esas önemli olan ise aracın boyutlarındaki büyümeye rağmen ağırlığında neredeyse %10 oranında azalma olması ve bunun yanında yeni kullanılmaya başlanan 8 ileri tork konvertörlü şanzımanın tüm değerleri etkileyebilme potansiyeli.

Motor veriminde artmanın yanı sıra, hem ağırlık azalması hem de güç aktarımın daha kayıpsız olması mutlaka performans ve tüketim değerlerini oldukça iyi yönde etkileyecektir. Bilindiği gibi Opel'in en fazla eleştirilen iki noktası ağırlık ve güç aktarımıydı ve bunların sonucu olarak da güçlü motorlar kullanılmasına rağmen hem performansı hem de tüketim değerleri rakiplerinin gerisindeydi. Ancak her iki konuda da iyileştirme yapılmış olması Opel Insignia'nın karşımıza bambaşka bir model olarak çıkmasını sağlayacak gibi görünüyor. Zaten aracı test eden gazetecilerin de yorumları bu yönde ve aracı oldukça atak bulduklarını belirtiyorlar.

Diğer kesinleşen bilgiler
  • 6 ileri manuel ve 8 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman
  • GM E2XX platformu
  • Önden çekişli
  • Sportback ve Sportwagon kasa tipleri
  • Ford Focus RS benzeri sürekli 4x4 çekiş, tork vectoring ve adaptif süspansiyon sistemi
  • 8 inch Apple Car Play ve Android Auto özellikli bilgi-eğlence sistemi
  • Lastik ebatlarında bir değişiklik bulunmuyor
SONUÇ

Öyle görünüyor ki yeni Opel Insignia eleştirilen bazı önemli noktalarını ciddi oranda iyileştirmiş ve karşımıza hem daha büyük ve rahat hem de daha performanslı ve düşük tüketime sahip değerleri ile çıkacak. Umarız ilk satılmaya başlandığında ülkemize düşük hacimli benzin ve dizel motorlara entegre edilmiş 8 ileri şanzımanıyla çıkar. Fiyatının da mevcut Insignia ile çok farklı olmayacağını umuyoruz ki VW Passat, Skoda Superb, Ford Mondeo ve Renault Talisman gibi dişli rakipleri karşısında sağlam durabilmesi için bu olmazsa olmaz bir parametre olarak dikkat çekecektir.

yeni-opel-insignia-2017-1.jpg

yeni-opel-insignia-2017-2.jpg

yeni-opel-insignia-2017-3.jpg

yeni-opel-insignia-2017-4.jpg

yeni-opel-insignia-2017-5.jpg

yeni-opel-insignia-2017-6.jpg

yeni-opel-insignia-2017-7.jpg

yeni-opel-insignia-2017-8.jpg


alıntı : http://www.sekizsilindir.com/2016/10/yeni-opel-insignia-2017-motorlar.html?m=1
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,104
45,653
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Şu d segment araçlarda liftback tasarımlara bayılıyorum yahu. Araç çıktığında yeni ötv kuralları yürürlüğe girmiş olacaktır büyük ihtimal. Maalesef fiyatı da artacak tabii ki.
 

AlCapone

Asfalt Kurutucu
15 Kas 2016
11
1
595
bugun butun gunum 2016 opel insignia ile gecti. bu araba mercedes c nin bmw 3 un rakibi falan olamaz. akil almaz bir karsilastirma olmus.
 

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
bugun butun gunum 2016 opel insignia ile gecti. bu araba mercedes c nin bmw 3 un rakibi falan olamaz. akil almaz bir karsilastirma olmus.

Her sene vw,skoda,ford,opel gibi markalar bmw,mercedes gibi markalara kafa tutarlar ama adamlar ucuz araba yapıyor bir yerden maliyet düşecek hepsi reklam ve pazarlama taktiği bir kaç alman dergisini de çıkar karşılaştırma da yaparlar kesin bu hep böyledir :D
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım