HABER 114 farklı Volkswagen Golf'e sahip olan otomobil tutukunu: Josef Juza

Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
1970’ten beri satılan 30 milyon Golf modelinin 114 tanesi tek bir adama satılmış.

Evet yanlış duymadınız, Volkswagen’in en çok satan aracı Golf, Avusturyalı bir baca temizleyicisi olan Josef Juza’nın hayatı olmuş.

Daha önce 144 adet VW Golf’e sahip olduğunu belirten Juza’nın garajında kaydırmalı kapıya sahip ilginç modellerden daha önce görmediğimiz tasarımlara kadar her şey var. Juza’yı bir hayran olarak nitelendirmek mümkün değil. Kendisinin bu bağı modelin direksiyonuna geçtiği anda başlamış.

“İlk defa bir Golf modelinin içine bindiğimde aracın sadece benim için üretildiğini hissetmiştim. Sürüş pozisyonu, eğlencesi ve günlük kullanımı tamamen benim zevklerime göreydi.”

Juza koleksiyonuna 2. nesil ile beraber başlamış. Koleksiyonu oldukça genişleyen Juza’nın yaz için Cabrio’su, eğlence için GTI’ı, kış için ise bir Country’si var. İşçi bunu “Her durum için bir Golf’üm var” ifadeleri ile açıklıyor.

Juza bu kadar araca bakmanın kolay olmadığını belirtiyor. İleride bir müze açmayı planladığını ifade eden Juza’ya koleksiyonundaki en sevdiği 5 otomobili seçmesini söylediklerinde şu ifadeleri kullanıyor:

“Tüm koleksiyonumu kapatırım. Birkaç tanesini seçmek yerine hiçbirini seçmem çok daha iyi.”

.








Read the whole post here.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Akın

spartacus

Elit Apaçi
22 Tem 2018
291
483
945
Marka
Alfa Romeo
Bu kadar hayranı olmak abartı fakat golf c segmentinde en köklü ve ikon otomobil. Fanatikleri olması çok normal
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,105
45,654
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Vallahi ben saygı duydum. Benim de imkanım olsa belki tek bir modelden koleksiyon yapmazdım ama üretilmiş tüm Ford araçlarından bir koleksiyon yapardım. İnsanın sevdiği şeylerin peşinden gitmesi ve bunu başarabilmesi güzel.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım